Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 13., csütörtök

18.538 - Már ma el kell ismerni a jövő Magyarországát alakító fiatal tehetségeket


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. március 10. 18:10
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2014-03-10
Magyarországnak jó esélyei vannak arra, hogy a közigazgatási reformban Európa éllovasa legyen, hiszen az OECD már referenciaként ajánlja a többi ország számára a magyar közigazgatási reformot - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Partnerségi program konferencián Veszprémben csütörtökön. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a március 15-i nemzeti ünnep programsorozatáról, és arról, hogy a kormány a kistelepülések lakóival kívánja megosztani idén a közös ünneplést, valamint az Európai Területi Társulások Jóváhagyó Hatóságainak találkozójáról, a „2014 a külhoni magyar felsősök éve” programról és az Európai Bizottság által javasolt európai ügyészi jogintézményről.
Kollégiumi struktúra kialakítása képzelhető el az európai ügyészség tervezett jogintézményénél

A Brüsszel által javasolt európai ügyészi jogintézmény a jelek szerint kollégiumi struktúrában valósulhat majd meg, tehát az európai ügyészek kollégiumi testületét a tagállamok adhatják össze - vélekedett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden az EU-országok igazságügyi tárcavezetőinek tanácskozása után.

Közigazgatási reformban Európa éllovasai lehetünk

Magyarországnak jó esélyei vannak arra, hogy a közigazgatási reformban Európa éllovasa legyen, hiszen az OECD már referenciaként ajánlja a többi ország számára a magyar közigazgatási reformot - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Partnerségi program konferencián Veszprémben csütörtökön.

A bűnmegelőzés segít igazán a gyerekeknek

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint gyermekbarátabb lett az igazságszolgáltatás, az igazi segítség azonban a megelőzés.

Kistelepülések jelentkezését várják az állami ünnepségre

A kistelepülések lakóival kívánja megosztani idén a március 15-ei közös ünneplést a kormány, amely keddig várja a tízezernél kevesebb lakosú települések polgármestereinek jelentkezését - számolt be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, amelyen az állami ünnepségsorozat részleteit ismertették pénteken.

Az új Btk. szigorította a büntetéskiszabás és a feltételes szabadságra bocsátás szabályait

A Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott állítással szemben, miszerint "a Btk. módosítása miatt brutális bűncselekményeket elkövetők is lényegesen korábban szabadulhatnak a börtönből, mint amennyi a kiszabott büntetésük" a 2013. július 1-jével hatályba lépett új Büntető Törvénykönyv jelentősen szigorította a súlyos erőszakos bűncselekményeket elkövetőkre, valamint a visszaesőkre vonatkozó rendelkezéseket.

Jól vizsgázott a közigazgatási kar

Répássy Róbert, a KIM igazságügyi államtitkára nyitotta meg pénteken a Partnerségi Program Konferenciasorozat székesfehérvári eseményét, amelynek célja a Magyary Program, a Jó Állam koncepció és a közigazgatás-fejlesztés eredményeinek megismertetése a lakossággal, a lakosságon belül kiemelten az egyetemistákkal, valamint a kormánytisztviselőkkel.

Sikeresen zárult az Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak harmadik találkozója

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2014-ben harmadik alkalommal rendezte meg nagy nemzetközi érdeklődés mellett az Európai Területi Társulások Jóváhagyó Hatóságainak találkozóját március 7-én a Magyarság Házában. Az idei konferencia a 2014 – 2020 közötti pénzügyi időszak kihívásait állította a középpontba. Közlemény.

Esterházy János példát mutat mindenkinek

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint Esterházy János felvidéki mártír politikus példát mutat mindenkinek.

Bemutatták Felvidéken a "2014 a külhoni magyar felsősök éve" programot

Megkezdődött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a 2014 a külhoni magyar felsősök éve nevű programjának kárpát-medencei bemutató körútja. A program részleteit Répás Zsuzsanna, a szaktárca nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn ismertette a körút első felvidéki állomásán, Zselízen.

Már ma el kell ismerni a jövő Magyarországát alakító fiatal tehetségeket

A ma fiataljai alakítják a jövő Magyarországát, ezért már most el kell ismerni a tehetségeket, hogy még eltökéltebbek legyenek céljaik megvalósításában - hangoztatta a közigazgatási és igazságügyi miniszter Budapesten, amikor hétfőn Fiatalok a fiatalokért díjakat adott át az Európai Ifjúsági Központban.

Zágrábi csapat nyerte a Versenyben a jogokért! vetélkedőt

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át a 2013. őszén indult, középiskolás diákok részére szervezett Versenyben a jogokért! vetélkedő győzteseinek járó díjakat.