Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 26., szerda

18.576 - Lehullt a lepel a kisvárdai Fidesz-mutyiról > Választás 2014, Politikusbűnözés , 2014-03-25. 13:14


Feladó: Tharan Marianne
Dátum: 2014. március 26. 10:52
Tárgy: Lehullt a lepel a kisvárdai Fidesz-mutyiról
Címzett:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Vagy igaz, vagy nem - lehet, hogy tele csúsztatással, ezt egy távoli kisvárosról idegenek messziről nem tudják megítélni.

Ezért káros ilyen propaganda anyagot terjeszteni. Nagy felelősséggel jár!!!

Mert lehet, hogy ezt a történetet egy jó baloldali kreálta, hadd bomlassza a jobboldalt.

 

Tehát információt NE szubjektív, ellenőrizhetetlen levelekből vegyünk, hanem leinformálható helyről.

Sokan ügyködnek a megtévesztésen, ne legyünk restek kritikusan gondolkodni.

 


From: Illés György
Sent: Tuesday, March 25, 2014 10:51 PM
To: Kutasi József
Subject: Lehullt a lepel a kisvárdai Fidesz-mutyiról

 

Választás 2014, Politikusbűnözés :: 2014-03-25. 13:14

Lehullt a lepel a kisvárdai Fidesz-mutyiról

"Olvasónk levele döbbenetes. Tényszerű, tárgyilagos, képekkel dokumentált. Ami Kisvárdán folyik, vajon pont ugyanúgy megy a többi kisvárosban? Ezt nem tudhatjuk, de egy biztos: a kisvárdai polgármester és alpolgármester nem válaszoltak megkeresésünkre. Hallgatásuk egyben válasz: a kisvárdai mutyizásokra, a furcsa fideszes vagyongyarapodásokra nincs logikus magyarázat"  - írja a 13. kerületi hírhatár, alább az említett olvasói levél:

Érdeklődéssel olvastam a 2014. március 22. napján megjelent olvasói levelet, engedjék meg, hogy néhány téves adatot kiigazítsak, illetve kiegészítsek. Az ügyben új tényeket is az olvasók elé szeretnék tárni, egyben megkímélem az érintett urakat attól, hogy lázas keresgélésbe kezdjenek a bizonyítékok valóságtartalmát illetően, azokat már jelen olvasói levelemhez mellékelem.

Kisvárda Felső-Szabolcs központja, és a város lakossága jelenleg – az elvándorlások, a munkanélküliség miatt is – 17 490 fő. Való igaz, a település lélekszáma volt már húszezres is, de az még a '90-es évek közepén volt. Az a megjegyzés, hogy „a városka erős fideszes beállítottságú”, igencsak túlzó, hiszen a jelenlegi ciklust megelőzően a képviselő-testületben soha nem volt kettőnél több a Fidesz-tagok létszáma, ráadásul ők is nagyobbrészt listáról kerültek be, pedig korábban a kisvárdai testület létszáma volt már 17 fő is. Egyébként az elmúlt 20 év alatt - dr. Seszták Miklós 2010-es győzelme előtt - csak egyszer választottak Kisvárdán Fidesz-jelöltet országgyűlési képviselőnek Borkó Károly személyében, igaz Seszták doktor később őt is kinyírta, mert kellett a hely.

De nem is ez a fontos, hanem ami most következik, és amiért tollat ragadtam. Amit most állítok, mindent dokumentumokkal tudok bizonyítani! Mellesleg én is elkötelezett jobboldali szavazó voltam, de most már én is azt mondom: uraim, rám most ne számítsanak!

Azért arról a levélben írt „jóságos polgármesterről” hadd mondjam el: a „jóságos kezével” szemrebbenés nélkül aláírta azt a szerződést, amiben a Mártírok útján lévő lakótelepi közparkot eladták Zámbó István alpolgármesternek, hogy tudjon ezen is trafikot kialakítani, mivelhogy addig a „félkarú rablók” működtek benne. Még az sem zavarta ezt a „jóságos embert”, hogy az önkormányzat által korábban kialakított, és a város tulajdonképpeni szívének számító, ezen területen az elfogadott értékesítési árnak csak mintegy a felét kellett leszurkolnia Zámbó István alpolgármesternek – és ő, mindenki nagy megkönnyebbülésére, ki tudta fizetni. Az meg, gondolom, egyáltalán nem zavarta a polgármester urat, hogy a trafikot olyan vállalkozók csinálták, akik ebben az időben „különös véletlen folytán” éppen a polgármesteri hivatalt is építették. A félreértések elkerülése végett, nemcsak Zámbó úr Mártírok útjai trafikját, hanem a Vörösmarty téren lévő - szintén Zámbó-érdekeltségű - trafikban is ez a kft. dolgozott. Küldök erről azért egy képet.

Zoom

Sőt van olyan fénykép is, ahol éppen közmunkások serénykednek az alpolgármester épülő-szépülő trafikjánál.

Zoom

Milyen érdekes, hogy a harmadik – szintén Zámbó-érdekeltségű trafiknál - az aszfaltozást meg pontosan akkor végezték (a fényképen éppen Zámbó úr irányító szerepkörben, amikor a városban az aszfaltozási munkák folytak.

Zoom

Gondoljuk azt is, hogy az Állami Közútkezelő Kht. nem ajándékba adta az alpolgármester úrnak a város útjairól felmart aszfalt-törmeléket! Micsoda véletlen, történetesen azok a munkások végezték például a városban a Krucsay és Szent László utcai járdák felújítását, vagy éppen a Szüret utca gyalogjáró építését is, akik a fotón is láthatóan szorgosan ténykednek.

Zoom

Zoom

A helyi rádióban azt is hallottuk, hogy ez a „jóságos polgármester” meg Seszták doktor igencsak meglepődtek azon, amikor meghallották, hogy az alpolgármester nagy igyekezetében még a saját testvérének szabálytalan építkezéséből indult ügyben is szavazott a képviselőtestületben.

Arról már nem is szólva, hogy amikor az ellenzéki képviselők meg merték kérdezni, hogy az alpolgármester testvérének szabálytalan építkezése miatt fizettek-e bírságot (mivelhogy általában normális körülmények között így szokás), az elsők között hurrogták le az érdeklődőket, hogy egyáltalán ilyet merészelnek kérdezni!

Ha nem veszi sértésnek Zámbó úr, küldök fényképet a tiszabezdédi vámszabad területen tárolt (egyesek szerint Bentley, mások szerint Rolls-Rollys Phantom) luxusgépkocsiról is, ha netalán az alpolgármester úr már elfeledkezett róla, legalább tudja, hogy hol találja!

Zoom

Addig is a mellékelt képen látható módon nyugodtan parkoljon jelenlegi gépkocsijával a rokkantak részére fenntartott helyen – hiszen ez jár Önnek.

Zoom

Gondolom, Ön most csodálkozik, hogy egyáltalán van földi halandó, aki ezt meg meri kérdőjelezni. Természetesen van fotónk a cikkben emlegetett (testvére fiának tulajdonában lévő) több tízmilliós Porsche Panamera gépkocsiról is, amint a Városháza parkolójában álldogál.

 

Zoom

Ha esetleg kérdezik az árát, nyugodtan mondja, hogy a német használtautó-piacon már potom 92 790 euróért is lehet kapni. (Az olvasó pedig szorozza be a mostani 310 forintos árfolyamon.) Gondoljuk, azért egyszer a NAV csak megkérdezi, hogy honnan van ennyi pénz! Mert ha pályázatból van (amit nem hiszünk, de ha mégis, Seszták úr nekünk is segíthetne), akkor csak érdeklődnénk: tessék mondani, hol lehet ilyen nagyszerű pályázatokon indulni!

Az olvasói levélben is említett volt tsz-iroda tetőszerkezetét már felújították.

Zoom

Vételáráról mondák, hírek és különféle „jól értesült” információk keringenek a városban, egy biztos adat azonban van: amikor 2012 őszén az ingatlanhasznosító úgy döntött, hogy mégsem valósítja meg az áruház építését és a banki beruházást, a Zámbó klán által megvásárolt ingatlan felét (amelyiken a tsz-iroda van) 85 millióért kínálta. A másik felét, ahol az áruház épült volna, általában saccolják, mert azon családi házak voltak, és Kisvárda nem olyan nagy város, ahol ne tudnák az emberek, hogy mi történik a szomszédban.

És akkor essék néhány szó Seszták doktorról, vagy, ahogyan ő a szórólapján hirdeti: „az Ön országgyűlési képviselőjelöltjéről”. Kedves doktor úr, mindenek előtt szögezzük le, a történések után ezzel már nem áltatom, az enyém már biztos nem!

Most, hogy újra elővette a választások régi titkos fegyverét, az acélhengerművet meg a logisztikai központot – mivelhogy négy éve ez már egyszer bejött, most - tartok tőle - nem fog! Szórólapján azt írja: „Fényeslitkén a logisztikai központ teremthet új munkahelyeket.” Tessék mondani, hányszor rágják még le az acélhengermű csontját? Az MSZP (Veres János és Gazda László) 2006-ban már ezzel kampányolt! Majd Ön is, igaz, aztán később bejelentette: sajnos nem lesz belőle semmi! Most úgy látszik, itt az idő az újrakezdésre. Pedig a nemzetközi helyzet most igazán nem alakul kedvezően! De hát ezt Ön nagyon jól tudja! Ukrajna gazdasági válság szorításában vergődik, védekezésre kényszerül. Az oroszok biztos nem akarnak egyhamar az unióban manapság beruházni, mert könnyen befagyasztják számlástól, mindestől őket. Lehet, hogy esetleg Ön akarja megépíteni a hengerművet? Persze aki tavaly Magyarország parlamentjének harmadik vagy negyedik legjobban kereső honatyja volt (az újságok címoldalán ez tényként szerepelt), ezt is megtehetné – legalábbis az ígéret szintjén. Ezáltal jó példával járna elől, hogyan kell ebben a térségben, a választókerületében új munkahelyeket teremteni.

Azt is írja friss szórólapján: Kisvárdán a gyógyturizmus fejlesztése is kiemelt céljai között szerepel. Seszták Úr! Ön is tagja volt annak a képviselőtestületnek (sőt, már akkor is bizottsági elnök volt), amikor a kórháznak 2009-ben átadták a Várfürdő üzemeltetését, mert a gyógyvíz hasznosításában akkor úgy látták, hogy csakis ez a célravezető! Csakhogy: 2010 októberében, amikor Kisvárdán győzött a Fidesz, gyorsan vissza is vették a kórháztól az üzemeltetést! Azóta aztán vegetál e fürdő (vagy nyitva van, vagy nem, hol a tetőt bontják, hol nem, megvan a felelős – vagy nincs) az önkormányzat pedig pumpálja belé a felesleges tízmilliókat. miközben a megyében Nyíregyháza, Nyírbátor öles léptekkel haladt a gyógyvíz kihasználásának rögös, de eredményes útján. Mint hírlik, mostanában csodaváró hangulatban, nem egészen önös érdektől vezérelve – az Ön hathatós támogatásával - a strandfejlesztésében külső befektetők bevonását szavazták meg . Reméljük, nem a tűz közeli haverokra gondolnak, merthogy a motelt meg éttermet - úgy hírlik - már a kezükre játszották! Bízunk abban, hogy Seszták úr nem sértődik meg, ha netalán felvetjük a kérdést: újra itt a választás, újra jön a gyógyturizmus szlogenje, esetleg meséje?

Ha már az imént említettük a kórházat, ejtsünk néhány szót erről az igencsak fontos egészségügyi szolgáltatást biztosító intézményről. Három éve, 2011. év tavaszán Ön örömtől sugárzó, mosolygós arccal jelentette be, hogy végre megkezdődik a várva várt, több mint 3 milliárdos felújítás a kisvárdai egészségügyi intézményben! Az eljövendő beruházás dicsőségét hirdető táblát rögvest kitették a kórház főbejáratához, mai nap is ott díszeleg, csupán az eredetileg írt 2013. június 30-i befejezési határidőn rajzolták újra a számokat. Az idei év elején - gondolom nem a közelmúltbéli Lázár János-féle látogatásnak és liftátadó ünnepségnek betudhatóan – a még el sem kezdődött nagykórházi beruházás befejezési időpontját átírták 2014. június 30-ra. Azóta természetesen minden változatlan, gondolom, a nagy hírt (hogy megkezdődik a kórház felújítása) még a választás előtt közvetlenül – mintegy adu-ászként – be fogja jelenteni a képviselő úr.

Zoom

Az eljövendő beruházás dicséretét hirdeti a kórház főbejáratánál lévő tábla, sajnos a befejezési határidő már letelt - a beruházást még meg sem kezdték.

Ha ez így lesz, és valóban megtörténik, akkor csak annyit kérünk: a „dicsőségtábla” átfestéséről ne feledkezzenek meg! - zárul az olvasói levél.

"Azt gondoljuk, olvasónk leveléhez nincs mit hozzáfűzni. Talán csak egy plusz adalék arról, hogy a kormánypárti képviselők közül az elmúlt években az egyik legnagyobb megtakarítással rendelkező politikus, dr. Seszták Miklós újabb 30 millióval tovább növelte a vagyonát: bevallása szerint most 200 milliója van, amit döntően forintban tart. A legtöbb pénze ügyvédi tevékenységéből származik. Hogy járműve nincs a képviselőnek? Végül is minek neki, hiszen egy autókereskedés tulajdonosa" - írja a Hírhatár.

Dr. Seszták Miklós vagyonnyilatkozata:

Jövedelem: 3 821 797 Ft
Megtakarítás: 200 588 000 Ft
Adósság: 10 000 000 Ft
Pénzügyi vagyon: 190 588 000 Ft
Ingatlan: 5
Jármű: nincs