Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 25., kedd

18.572 - Lánykérésre buzdította nőnapon a férfiakat Staudt Gábor (Videóval)



Lánykérésre buzdította nőnapon a férfiakat Staudt Gábor (Videóval) 

Lánykérésre buzdította nőnapon a férfiakat Staudt Gábor (Videóval) 

Lenhardt Balázs: Bár a szárnyaló Jobbikra most nem érdemes semmi kritikát mondani, mert a hívek azonnal nekem esnek, de pár napja került a kezembe egy friss Hazai pálya, aminek a hátoldalán olvashattam egy rendkívüli leánykérésről: Staudt Gábor sajtótájékoztatóján történt. Számomra a család szent, nem tenném politikai és bulváreseménnyé az életem egyik legfontosabb lépését, és megdöbbenve szemlélem hogy bajtársaim abba a bulvármocsokba merítkeznek önszántukból, amely tényleg a politika legalja, és ahová korábban csak Rogán Tóni merészkedett. Mi jöhet még ezután?! Dúró Dóri élőben szül, hogy a valóság show-k közönségét is elérjék?! Vona Gábor két divatbemutató között beül a Nagy Ő-nek?! 
Egy nemes feladatunk lenne mindössze a pótcselekvések helyett: Mondd ki az igazságot és küzdj érte becsülettel, bátran, tűzön-vízen át! 
Ki is mondta? Vagy ez még egy másik világ volt?! 

Kitartás.huA nőellenes nőnap 

Az ünnep eredetileg mint a "Munkásnők Nemzetközi Napja" lett meghirdetve. A I. Internacionálé (London, 1864.) és a II. Internacionálé (Párizs, 1889.) a szerves gyökereitől elidegenített, megalázott munkásnőből héroszt faragott, méghozzá olyan héroszt, aki levetheti magáról a férfiak évezredes rabigáját. Hisz - összhangban Engels tézisével ("A magántulajdon, a család és az állam eredete") - azt vallották e világrontók, hogy a nőket "fel kell szabadítani" (emancipálni) a férfiak rabigája alól. Ezért támogatták a nők foglalkozásbeli egyenjogúsítását, hisz szerintük a "termelési viszonyok és a tulajdonviszonyok megváltoztatásával" megerőszakolt emberi természet maga is lényegileg meg fog változni. Céljuk tehát nem a természetes rend helyreállítása, a nő igazi megbecsülése volt, hanem a nők további eltorzítása nemesnek hangzó hamis jelszavak alatt. 

A dátum eredete egy gyakorlatilag ismeretlen szövőnői sztrájkra vezethető vissza, de ténylegesen az oroszországi 1917-es "februári forradalom" (a Gergely-féle naptár szerinti március 8-a) kezdeteként elkönyvelt petrográdi nőtüntetéssel nyerte el mai státuszát. A dátum buzgó terjesztője egy kommunista kobold, egy igazi antinő, Clara Zetkin volt, akitől Németország csak az ezerszer elátkozott nácik után tudott megszabadulni. 

Elég egy pillantást vetni a két rendszer nőideáljának különbségére és összevetni azt a "frankfurtista forradalom" utáni Németország riheronggyá tett ribancaival. Tessék választani! 

 
A Kobold és a Denevér: Clara Zetkin és a zsidó terroristanő, Rosa Luxemburg 

 
A természetes család mint "a fasizmus fészke". T.W. Adorno által kiirtásra ítélt valóság

Ezért nevetséges és szánalmas dolog (nem kedvesség és jó poén) nőnapon a Marxista Mimózára emlékezvén mimózával majomkodni nőtársaink előtt. Legnagyobb ellentmondás a nőiség virágát letipró nőnapot virággal köszönteni.