Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 12., vasárnap

20.184 - ​Prof. Dr. Bokor Imre: ​MILLIÓKAT ÉRINTŐ ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK


Feladó: Attila Árpád Péteri 
Dátum: 2015. április 12. 12:04
Tárgy:  MJB: ÉSZREVÉTELEK - JAVASLATOK
Címzett: 
​Kutasi József Antal​

TÁJÉKOZTATÁSUL:


 

         

MAGYAR JUSTITIA   BIZOTTSÁG

(SZÓRÓLAPJA)


​​
MILLIÓKAT  ÉRINTŐ  ÉSZREVÉTELEK  ÉS  JAVASLATOK

1.

          Mikor lesznek felelősségre vonva (elmarasztalva) a hazánknak erkölcsi és anyagi károkat okozó vezetők (és bandájuk)? Meddig kell még várni Orbán Viktor miniszterelnök  többszörösen elhangzott ígéretére,  vagy a Fideszre szavazók őszinte (hiteles) tájékoztatására?

2.

          Mikor írnak ki pályázatot  tatár és török emlékművek létrehozására, valamint a  Szabadság tér   nevének  átkeresztelésére? Pl.:  TATÖRNÉSZOV térre  vagy AGRESSZOROK  (AGRESSZORAINK) tere feliratú  táblák  elhelyezésére. 

3.

          Ezúton  köszönjük Harrach úrnak a  vasárnapi otthonlétünkre tett javaslatát, ezután reggeltől estig együtt lehetünk a családdal! Eleddig  igen nagy  kiesés volt számunkra, hogy szólóban vagy családostól ott bóklásztunk a  kirakatok sokasága előtt  és – jóformán -  nem is tudtunk arról, hogy  Harrach úr OGY  tag, akitől megkapjuk a vásárlásmentes vasárnapokat. Harrach úr  ismeretsége ugrásszerűen megnőtt!  Ezután szombaton vásárolunk, vagy  (esetleg)  vasárnap koslathatunk  kisebb  üzletekbe, ahol  személyesen a „tulaj" szolgál ki, mert a törvény tiltja, hogy  más helyettesítse. 


          Szóra sem érdemes, hogy ezrek  esnek el a vasárnapi munkáért  kapott   plusz jövedelemtől,  a „szabad  vasárnapi" törvényt megszavazó   OGY képviselők  jól ismerik azt a népi mondást, hogy: valamit, valamiért...


          Nagy kár, hogy Harrach úr nem gondolt azokra a százezrekre  (tűzoltókra, rendőrökre, orvosokra, nővérekre,  éttermi dolgozókra, busz-villamos-vonat-vezetőkre, taxisokra, mentősökre,  víz--gáz-elektromos hálózatban dolgozókra,  szórakoztató  munkahelyen lévőkre, biztonsági őrökre, stb., stb., akik   nem tudják vasárnaponként a térdükön lovagoltatni  kicsiny gyermeküket és családjuk  tagjaival megbeszélni  heti teendőiket.  Bízunk abban, hogy Harrach úr megtalálja a megoldást ezekre a  problémákra is.


          Bár sokan  - eléggé el nem ítélhető módon -, azt hangoztatják, hogy alkotmány ellenes Harrach úr javaslata,  mivel senkinek semmi köze nincsen  ahhoz, hogy mivel töltik az idejüket vasárnap az emberek.  Aki  például nem akart vasárnap vásárolni, az eddig is büntetlenül megtehette, hogy bojkottálja a bevásárló helyeket.  Arról is  sokan beszélnek, hogy a  nagy „plázákban"  ezután is (vasárnaponként)  fogyasztják a villamos energiát (lámpák, liftek, „légkondik"),  és ezt is a  „pórnép" fizeti... De ismét hangoztatni kell, hogy: valamit, valamiért!


        Összességében:  mégsem  ártott volna  konzultálni az emberekkel vagy  hatástanulmányt végezni, mert ezzel a törvénnyel  nem nyert senki, viszont sokan veszítettek,  beleértve a FIDESZ-KDNP szavazótáborát is.

4.

          Örömünkre szolgál, hogy Szili Katalinnal  tovább bővülnek   milliomosaink,  és a kormányban vagy a kormányhoz közel álló szervezetekben is ott vannak  a minden kilométernél tábort vert   kommunisták.  Szilivel azok is többen lesznek, akik  hajlamosak a közpénzét  saját céljaikra felhasználni, szemet hunyni a harácsolók tetteiről, nem feledve azt sem, hogy anno dacumál,    szemrebbenés nélkül kiszolgálta a hazug, hordószónok, terrorista, senkiházi  és labilis elmeállapotú kormányfőt. Sajnálatos, hogy a Fidesz káderpolitikája  nem csak megközelíti  az MSZMP-jét, hanem   még túl is szárnyalja azt,  vidáman vagdosva maga alatt az amúgy is  töredező fatörzset. Felvetődik a  kérdés: valóban ennyire gyengén állunk  megfelelő káderekből, hogy ilyen Szili félékre van szükség???  Vajon miben előzi meg Szili  elvtársnő a többszázezer átlagos  újságolvasók bármelyikét? Hiszen ha megelőzné bármelyiket, akkor nem lehetett volna Gyurcsány kiválasztottja! 

5. 

          Mennyi tartalék pénze lehet az államnak, hogy  több minisztert, államtitkárt, helyettes államtitkárt, tanácsadót, szóvivőt, miniszteri biztost  képes „eltartani", mint  Franciaország, Nagy-Britannia vagy  Kanada?! Ez a roppant nagy apparátus szülte  meg (a  vajúdó hegyekhez hasonlóan) a trafik törvényt, a gyalázatos  sírásási törvényt, az internetes tákolmányt, az autósztráda  használati törvényt,  az ügynöktörvény  nyolcadik elvetését, a felemás földtörvényt, a büntetőtörvény „langyos" átformálását, az Alkotmány Bíróság  jogkörének fetisizálását. a Legfelsőbb Bíróság jogkörének megnyirbálását és saját illetményük tetszés szerinti  növelését, stb., stb.

6.

          Vita tárgyát nem képezheti, hogy a választópolgárok zöme elégedetlen Lázár János, Pintér Sándor, Hende Csaba  miniszterek teljesítményével  és  magatartásukkal.  Egyes miniszterek (Lázár, Hende) luxusszállodákban  szórják az állam pénzét, felelőtlen  kijelentésekkel borzolják a „közvélemény idegeit", Pintér belügyminiszter ígérete pedig  csak akkor lett volna helytálló. ha azt nyilatkozta volna, hogy a közbiztonság  látványosan romlik! Ezen még az sem változtatott, hogy nyugállományú  rendőrként vezérezredessé léptették elő, amely példátlan a magyar rendőrség történetében,  sőt  ellent  mond Hende Csaba  állásfoglalásának is (igaz, hogy  az csak a honvédségre vonatkozik), miszerint ő nem híve annak, hogy nyugállományban lévő tiszteket egy rendfokozattal előléptessék.  Hendének az a szerencséje, hogy  nem  Nagy-Britannia hadügyminisztere, mert a John  Profumo ügyre emlékezve, ma már aligha koptathatná a miniszteri fotelt,  és több ideje lenne a példátlanul   szirupos boldogságát bemutató  állapotának  kiaknázására.

7.

           Megnyugvással vettük tudomásul, hogy Deutsch Tamás EU képviselő, röpke néhány hét  elteltével,  hattagú munkatársaival  együttműködve,  néhány pontba foglalva,  eleget tett Orbán Viktor miniszterelnök úr  által kapott  miniszteri biztosi  feladata (internetes probléma)  egy részének  megoldására, amelyet  egy  általános iskolát végzett (és  esetenként internező)  diák maximum  két óra leforgása alatt szintén megoldott volna.  Deutsch mentségére szolgáljon, hogy miniszteri biztosi feladatának végrehajtása során  nem hanyagolta el az EU-ban végzendő sokrétű  munkáját sem,  sőt alighanem  törődött 5 (azaz öt) gyermekével  is, nem felejtkezve arról,  hogy  otromba (vagy ocsmány)  „aranyköpései"-vel is megörvendeztesse  híveit. 

8.

          Némi meglepetéssel  olvastuk, hogy Illés Zoltán  egykori államtitkár  Kövér Lászlót látna szívesen  Orbán Viktor helyén (Sic!).  Sokan emlékeznek arra, hogy Illés  miket mondott Széll Bernadett képviselőnőnek szépségét elismerve  és tudását kétségbe vonva, de ez intelligencia  kérdése,  az viszont már Illés  környezetvédelmi feladatára vonatkozik, hogy  a környezetvédelemben végzett munkája annyit sem ért, mint  egy  utcaseprő tevékenysége.  Illés a kormánytagok egyik leggyengébb  láncszeme  volt,  aligha olvasta el a Vörös vírus c. könyvem  első fejezetét, de ettől függetlenül,  biztosan  jobb lett volna, ha az államtitkári beosztást  egy cilinderből  kihúzott névjegyzék tömegből kapta volna meg valaki.


          Ami pedig Illés  úrnak az  új miniszterelnök személyére tett kijelentését illeti,   az  annyiban gusztustalan, amennyiben képtelen és bizonyos értelemben  a nyilatkozó jellemét is minősíti, nem kifejezetten pozitív előjellel...

     

                                               

(
Prof. Dr. Bokor Imre)
​ 
MJB elnök

                                                            ​​

​​
ERRE A CÍMRE:
​ ​
​Kutasi József Antal ​
<jozsef@kutasi.eu
> KÉREM AZ ÜZENETEKET,
​ LEVELEKET​,
 ÉS AZ ANYAGOKAT
​!