Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 22., szerda

20.230 - Lázár Brüsszelhez fordul Gyurcsányék megbízása miatt > 2015. április 21., kedd, 08:37 > Szerző: hvg.hu

Lázár Brüsszelhez fordul Gyurcsányék megbízása miatt

2015. április 21., kedd, 08:37 

Szerző:  

Levélben és személyesen is kifejezi majd nemtetszését a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az Európai Bizottságnál az Altus megbízása miatt. A kormánynak nem tetszik, hogy Gyurcsányék betekintést nyernek a fejlesztéspolitikával kapcsolatos papírokba.

Napokon belül levelet küld az Európai Bizottságnak Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője az Altus Zrt. EU-s megbízása ügyében – értesült a keddi Népszabadság.

A miniszter azért ír Walter Deffaának, a bizottság regionális támogatásokért felelős főigazgatójának, mert a kormány továbbra is úgy gondolja, hogy Brüsszelnek újra kell gondolnia, tényleg Gyurcsány Ferenc cégére akarja-e bízni a következő uniós fejlesztési ciklus tervezési dokumentumainak elemzését.

Fotó: 

Lázár személyesen is szóvá fogja tenni az Altus megbízását, ha májusban találkozik Deffaával – mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a lapnak.

Egy kormányzati forrás a lapnak azt mondta, azért bizarr, hogy Gyurcsányék kapták a megbízást, mert eddig csak külföldi munkáik voltak, most viszont a cég betekintést nyer minden, a hazai fejlesztéspolitikával kapcsolatos dokumentumba.

Mint arról beszámoltunk: az Európai Bizottság Gyurcsány Ferenc cégére, az Altusra bízta a magyar fejlesztéspolitika ellenőrzését. A Miniszterelnökség vasárnap azt kérte az Európai Bizottságtól, gondolja újra a döntését, de Dobrev Klára, az Altus vezérigazgatója is megszólalt, kijelentve: a cég nyílt tenderen, egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként nyerte el a megbízást.

Vasárnap a DK-elnök Gyurcsány azt mondta: a 700 milliárdos uniós támogatás felfüggesztésének semmi köze ahhoz, hogy cége megbízást nyert arra, hogy mind a 28 uniós tagországban elemezze és értékelje a 2014 utáni időszak tervezési programjait és dokumentumait.