Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 16., csütörtök

20.208 - Kutasi lehetőségek Egy héten belül már másodjára érkezett a településre német delegáció. > 2015 április 16. csütörtök 13:37


2015 április 16. csütörtök 13:37 | Szombat Mihály | Forrás: Vásárhely24

Kutasi lehetőségek

Egy héten belül már másodjára érkezett a településre német delegáció.

Német vendégek Székkutason - Galéria

Német vendégek Székkutason - Galéria

A Piroska kultusz és a pusztai-paraszti romantika, a táj gasztronómiája és vendégszerető lakói miatt töretlen, vagy még inkább egyre nagyobb a német érdeklődés Székkutas iránt, ahová egy hét alatt már a második német küldöttség érkezett.

A Szentesen élő, Frenzel Gerd, aki egyébként Hugo Hartung szülővárosa közelében született, a Piroska film főszereplőjének, Liselotte Pullvernek a rokonai, valamint Peter Wolf a Budapester és a Balaton Zeitung főszerkesztője érkezett szerdán a településre.

A vendégek végigjárták a falu és a kultusz nevezetességeit, a állomást, a szélmalmot, a Csiky házat, a Hartung szobrot és a falumúzeumot, de gasztronómiai élményekkel is gazdagodtak. A nemrégiben elindult csoki manufaktúrában Dani Róbert kézzel készített, málnapálinkával töltött bonbont, a Bánomkertiben Kruzslicz Tamás pedig barackpálinkával kínálta a vendégeket.

Szél István polgármester egy munkaebéden fogadta és ajándékokkal köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, nagyon örül a látogatásnak, és reméli egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete a mai nap, mivel a látogatókkal sok szó esett Székkutas turisztikai lehetőségeiről és jövőjéről is.