Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 20., hétfő

20.219 - ​Nemzeti Hírhaló: ​"Egyre több ügyet söpörnek a szőnyeg alá a szemünk előtt" 2015. 04. 20. 09:40 Magyar Nemzet - Alfahír


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum: 2015. április 20. 15:22
Tárgy: [Lapszemle] ''Egyre több ügyet söpörnek a szőnyeg alá a szemünk előtt'' - Gyorsított eljárásban ítélnek el egy nőt a holokauszt megtörténtének megkérdőjelezése miatt - Románia lesz Oroszország elsődleges célpontja? - Porosenko: hamarosan hadgyakorlatot kezd a közös ukrán-lengyel-litván dandár - Az Európai Unió titkos tervet készít Görögország kizárására - Vissza a Szent Korona Alkotmányához!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>







​​
"Egyre több ügyet söpörnek a szőnyeg alá a szemünk előtt"

2015. 04. 20. 09:40 Magyar Nemzet - Alfahír

"Nem ereszkedtünk le a bajok gyökeréig, sőt egyre több ügyet söpörnek a szőnyeg alá a szemünk előtt" - olvasható a Magyar Nemzet mai, Az egyik 19, és a másik? című vezércikkében.

Bár a kritikus hangvételű írás szerint 2010-ben arra a gyökeres változásra szavazott a többség, amellyel - Orbán Viktort idézve - "végérvényesen a becsület, a haza, a szorgalom és a tudás mellé állunk", ám "a szocialista-szabad demokrata korszakból megörökölt következmények nélküliség ma is súlyosan roncsolja a társadalmi közbizalmat, és nem csekély súlya van abban, hogy szinte naponta új korrupciós ügyek kerülnek terítékre".

A cikket jegyző Szabó Anna azt írja, a korrupciós ügyek feltárása és az elszámoltatás kudarcba fulladt, Kövér László házelnök szavaival élve "a nagy hó leesett, majd szinte elolvadt", de, hogy ebben mekkora szerepet tölt be a bírói kar politikai beállítottsága és maga a korrupció, azt a szerző szerint sosem tudjuk meg. Mint Szabó kifejti,
"az időközben 'keményen dolgozó kisembereknek' elkeresztelt polgári társadalom nem hisz a vagyonnyilatkozatok kitöltése idején fellépő szelektív emlékezetkiesésekben, az organikusan fejlődő rózsadombi ingatlanokban, a 'családi összefogással' megvett villákban, szőlőkben, telkekben".

A vezércikk szerint egyes magas beosztású köztisztviselők vagy tanácsadók sokkal "jobban teljesítenek", mint azt kimutatható jövedelmük feltételezné, és ezzel a tisztességes kollégáik munkájának értékét csorbítják.
"Nem ereszkedtünk le a bajok gyökeréig, sőt egyre több ügyet söpörnek a szőnyeg alá a szemünk előtt. Az offshore-lovagok ideje sem járt le, és csak ámulunk, hogy miniszteri rangig is viheti valaki homályos tulajdonosi körű cégbirodalommal a háta mögött. Ahogy azon is, hogy kartellezésért megbüntetett bankároknak járna a legmagasabb állami kitüntetés, és olyan vezetők munkáját is el kellene ismerni, akiknek mulasztása ma brókerbotrányok sorát hozza a felszínre"
- írja Szabó.

Leszögezi, hogy a korrupciós ügyek okozta bizalomvesztés miatt a kormány érdekében szólókat lehet ellenzékinek minősíteni, a kritikai hangvétel jogosságát azonban az elvesztett időközi választások is jelzik. Ráadásul - teszi hozzá - a szomszédos országokban kormányfő és miniszterek is börtönbe kerülhettek, "miközben nálunk legfeljebb egy-két amatőr képviselőt ítéltek el".

A lakosság jogosan várja el a korrupciós ügyek feltárását, és a gyanúba keveredett tisztviselők hátralépését, hiszen kinevezésükkor a kormányfő alázatot, hazaszeretetet és szolgálatot kért tőlük. A kétharmados választói bizalom a polgári oldal erkölcsi elkötelezettségéről is szólt, hogy ne lehessen az országot ismét "nokiás dobozba gyömöszölve egy offshore-bank széfjébe belerakni" - olvasható a cikkben.


Kapcsolódó:
   Mérnöki diplomát hazudott magának a magyar Országgyűlés fideszes alelnöke
   Nincs diplomája Kunhalmi Ágnes, MSZP-s képviselőnek sem
   Hihetetlen, de igaz: Gyurcsány cége ellenőriz
   Dobrev Klára: az Altus tanácsadása az EU összes tagállamára kiterjed
   Ömlik a pénz a bankokba, örülhetnek a brókerbotrányoknak
   Sorra zárják ki az elfogult ügyészeket Mészáros Lőrinc ügyéből
   Felvágottat lopott egy idős ember, már őrizetben van
   Házkutatás a Kun-Mediátornál
   Karcag retteg, Marcsika bujkál, pedig "a bankban is ajánlották"
   Kormányablakon át lehet igényelni a Quaestor-kárpótlást
   Így varrják a bankok és az adófizetők nyakába a Quaestor bűneit
   Bankszövetség: A Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás
   Száz városban tüntettek a korrupció ellen
   Kinevezésekor ő volt a legfiatalabb főügyész Romániában és az első nő, aki korrupcióellenes intézmény élére került
   A Reuters szinte sajnálja a népszerűségét vesztett Orbánt



Gyorsított eljárásban ítélnek el egy nőt a holokauszt megtörténtének megkérdőjelezése miatt
MTI/Origo nyomán - Harcunk.info

Gyorsított eljárásban dönt a Szegedi Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki egy hírportál cikkéhez fűzött hozzászólásában megkérdőjelezte a holokauszt megtörténtét. Szanka Ferenc közölte, az ügyészség a nőt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntettével vádolja. A vádirat szerint az egyik internetes portálon 2014. november 21-én jelent meg cikk arról, hogy Budapestre látogatott az auschwitzi koncentrációs tábor parancsnokának unokája...

Az íráshoz a vádlott az egyik közösségi oldalon olyan tartalmú hozzászólást fűzött, mellyel megkérdőjelezte a holokauszt megtörténtét, illetőleg hazugságként állította be azt, valamint utalt arra is, hogy mi köze van az unokának a nagyapja tetteihez. Ezen kívül felháborodását fejtette ki a cikk, mint "áskálódás" miatt is.

A vádlott hozzászólásával, az erre irányuló kifejezés használatával, valamint az ezt alátámasztó szófordulatok használatával nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtást hazugságként állította be, annak megtörténtét kétségbe vonta - áll a vádiratban.

Nemzeti szocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása gyanúja miatt nyomozást rendelt el Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ellen is a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ellenzéki politikust egy magánszemély jelentette fel, amiért 2012-ben, egy frakciótársainak írt, de később nyilvánosságra került levélben "kamukausztnak" nevezte a népirtást - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában.

Korábban öt "civil szervezet" tett feljelentést Németh György közgazdász ellen, miután február elején a Közép-európai Egyetem tudományos konferenciáján kijelentette: "Magyarországon nem volt cigány holokauszt, elég sok országban volt. Voltak cigányokkal szembeni atrocitások, de nem volt." Az ügyről a Roma Sajtóközpont írt. Az ügyészség szerint nem holokauszttagadás, ha valaki kijelenti: Magyarországon nem volt cigány holokauszt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szerint Németh György mondata nem meríti ki a Btk. idézett tényállását, szerintük ugyanis Németh "a sérelmezett mondatot akként értette, hogy a cigány nemzetiséghez tartozókkal szemben elkövetett bűncselekmények a zsidó hitelveket vallók (sic!) üldöztetését és a cigány nemzetiséghez tartozók üldöztetését azok szervezettségi és mennyiségi mutatóit összehasonlító kontextusba helyezte el, arra vonatkozó szándéka, hogy az egyébként általa is "nagyon durva, tömeges atrocitásoknak" nevezett eseményeket elbagatellizálja, nem állapítható meg.


Kapcsolódó:
   Lázár: 1944 után nincs többé ártalmatlan zsidózás, cigányozás
   Holokauszttagadás elleni törvények
   Holokauszttagadás miatt nyomoznak egy képviselő ellen
   Holokauszt tagadó vagyok és nem félek!
   Az ügyészség szerint a cigány holokauszt tagadása nem holokauszttagadás
   Miért lehetséges tiltani a holokauszt tagadását?
   Zsidó parancsra át kell írni a tankönyveket Németországban is
   Bodnár: "Nagy balgaság lenne bármilyen valódi konszolidációs törekvésről beszélnünk"



Románia lesz Oroszország elsődleges célpontja?
2015-04-17 10:56 ittHON.ma, foter.ro, mediafax.ro - Székelyföld.ma

Továbbra is feszültséget gerjeszt Oroszország és a NATO között az Európában kiépítendő rakétavédelmi rendszer. Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök csütörtökön egy moszkvai biztonságpolitikai konferencián kijelentette: azon országok, amelyek befogadják a rendszer elemeit, elsődleges célpontnak számítanak konfliktus esetén.

Fotó: novinky.cz

Továbbra is feszültséget gerjeszt Oroszország és a NATO között az Európában kiépítendő rakétavédelmi rendszer. Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök csütörtökön egy moszkvai biztonságpolitikai konferencián kijelentette: azon országok, amelyek befogadják a rendszer elemeit, elsődleges célpontnak számítanak konfliktus esetén.

A NATO erre úgy reagált: a védelmi rendszer nem Oroszország ellen irányul. Oana Lungescu, az észak-atlanti katonai szövetség egyik szóvivője közölte: a rakétapajzs nem lesz képes elhárítani az orosz interkontinentális rakétákat. Leszögezte: a rendszer kizárólag védelmi célokat szolgál, és a közel-keleti fenyegetés elhárítására hozzák létre.

Egy másik nyilatkozatában ugyanakkor azzal vádolta meg Oroszországot, hogy nukleáris kapacitását megfélemlítésre használja.

Reagált Geraszimov kijelentésére Victor Ponta miniszterelnök is, aki leszögezte: Romániát nem rettentik el az orosz kijelentések, és nem változtat a stratégiáján.

Mint ismeretes, a rakétapajzs részeként az Olt megyei Deveselu légitámaszpontján Aegis légvédelmi rakétaütegeket telepítenek.

Kapcsolódó:
   "Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit"
   Román város volt Budapest - Nagy-Románia megalapítása?
   Románia, az IMF mintagyereke - a dicséret ára




Porosenko: hamarosan hadgyakorlatot kezd a közös ukrán-lengyel-litván dandár
Az ukrán és a lengyel elnök egyetért az Oroszország elleni szankciók meghosszabbításában
2015. 04. 08. MTI - Híradó

Ukrajna és Lengyelország egyetért abban, hogy az Oroszországgal szembeni európai uniós gazdasági szankciókat meg kell hosszabbítani - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyet a kijevi látogatáson tartózkodó lengyel kollégájával, Bronislaw Komorowski államfővel közösen tartott.


Az ukrán államfő kifejtette, ki kell vonni Ukrajna területéről minden külföldi katonát és haditechnikai eszközt, ezzel az orosz fegyveres erők tagjaira és felszerelésére utalt. Továbbá a Moszkva által törvénytelenül elcsatolt Krím félszigetnek vissza kell térnie Ukrajnához, valamint tiszta, a nemzetközi közösség által elismert helyhatósági választásokat kell tartani az oroszbarát szakadárok által megszállt kelet-ukrajnai területeken. Moszkva tagadja, hogy lennének orosz katonák Kelet-Ukrajnában.

Az ukrán elnök elmondása szerint lengyel kollégájával való találkozója középpontjában az ukrán-lengyel kétoldalú kooperáció, azon belül is kiemelten a katonai együttműködés mélyítése állt. Ez utóbbi téren megállapodtak abban, hogy a közeljövőben közösen vesznek részt többnemzetiségű katonai hadgyakorlatokon.

Porosenko bejelentette azt is, hogy hamarosan hadgyakorlatot kezd a közös ukrán-lengyel-litván dandár. Erről részleteket, pontos időpontot és helyszínt ugyanakkor nem közölt az ukrán államfő.

A három ország kormánya tavaly szeptemberben kötött megállapodást az egység létrehozásáról, a dokumentumot február elején ratifikálta az ukrán parlament. A dandárt elsősorban az ENSZ-békefenntartó műveletekben való részvételre hozták létre.

Kapcsolódó:
   Amerikai katonák csoportos nemi erőszakot követtek el Ukrajnában
   Lengyel nyugállományú ezredes felszólított az ukrán kormány elmozdítására
   Lengyel politikus: a CIA és Lengyelország destabilizálta Ukrajnát
   Finnországban a NATO ellenes párt győzött



Az Európai Unió titkos tervet készít Görögország kizárására
April 12, 2015 Hídfő.net

A The Times brit napilap szerint az Európai Unió titokban egy tervet készít elő Görögország kizárására vonatkozóan. A forrás szerint a finn pénzügyminisztérium Németországgal együttműködésben dolgozza ki az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, és várhatóan még idén tavasszal politikai döntés fog születni az egyelőre gazdasági alapú tervezetről. A finn szakértők azzal számolnak, hogy az euró túl fogja élni Görögország kizárását, amit az Európai Központi Bank reformjai tesznek lehetővé.


Görögország kizárása kezd egyre inkább elképzelhető forgatókönyvvé válni az Európai Unió számára, ami a közeljövőben egy perifériaállam kizárásával gyorsíthatja fel az integrációt. A közelmúltban Brüsszel felhatalmazta az EKB-t arra, hogy a tagállamok részvényeit és államkötvényeit vásárolhassa, az Európai Stabilitási Mechanizmus pedig lehetővé teszi, hogy a Brüsszel a tagállamokkal fizettesse ki mindezt. Görögország kizárása lehetővé teszi, hogy az eurozóna egy olyan mértékű piaci sokkot kapjon, ami lehetővé teszi az EKB számára, hogy a válsághelyzet miatt nyomott áron vásárolja fel a tagállamok stratégiai fontosságú részvényeit, ami egy senki által ki nem mondott, de európai méretű államosítást jelent. Ez a nevén nem nevezett államosítás jelentené az Európai Egyesült Államok felépítésének gazdasági alapját, ami mesterségesen előidézett válsághelyzettel, a tagállamok pénzén, az EKB részvényvásárlásain keresztül Brüsszel kezében központosítaná az európai gazdaságot.

Hazánk nemzetbiztonsági szempontból kiemelt kockázatként kell kezelje Brüsszel ezen törekvését, ami a magyar államiság tényleges felszámolásához vezet. Meg kell védeni a magyar részvényeket a várható válsághelyzet kockázataival szemben, ha nincs más megoldás, egyedülálló lépésként jogi akadályokat kell felállítani Magyarországon arra vonatkozóan, hogy az EKB magyar részvényeket vásárolhasson. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy ténylegesen milyen magánszemélyek kezében vannak a magyarországi részvények, mert ez egy strukturális átrendeződés, és az ellenintézkedések lényege az kell legyen, hogy stratégiai fontosságú magyar részvény európai intézményi tulajdonba ne kerülhessen. Ha a kormány nem lép ezügyben, Magyarország elkerülhetetlenül belecsúszik az Európai Egyesült Államok megalapításába, ami végleg elzárja annak lehetőségét, hogy a magyar kormánynak befolyása lehessen a magyarországi gazdaságra.

Kapcsolódó:
   Törökország és Irán közösen dönti be a dollárt
   A Citi közgazdásza szerint ideje eltörölni a készpénzt
   Most Amerika akarja visszabarbarizálni az egykori gyarmatosítókat, vagyis Európát
   Fajgyűlölő négerek őrjöngenek a Dél-afrikai Köztársaságban
   Judejurope a görög pénzügyminiszter fejét követeli


Vissza a Szent Korona Alkotmányához!
2013. december 21. szombat mkh.valosag.net

Ma Magyarország, nem egy szabad, független ország. Ki van szolgáltatva az EU döntéshozóinak, a nemzetközi pénzügyi oligarchiák kényének, kedvének. Adóság csapdában, kamatrabszolgaságban sínylődünk, és terveik szerint fogunk is az idők végezetéig.


A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

Magyarország örökké szabad. Magyarországon, magyar embereknek, magyar emberek által, magyar érdekeknek megfelelő törvények szülessenek. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarország földi javai, természeti kincsei, stratégiai üzletágai külföldi tulajdonban vannak.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

Magyarország területén minden, ami a földön, az alatt és felett található a Szent Korona - soha el nem idegeníthető - tulajdonát képezi. A birtokos jogokat - ami ez esetben megegyezik a tulajdonjogokkal, a külföldi kézre való átjátszás kivételével - a Szent Korona Országának tagja gyakorolhatja. Amit eddig elvettek így, úgy, vagy amúgy, visszajár! Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon annak van igaza, kiváltsága, helyzeti előnye, akinek hatalma, pénze van.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

A kötelezettségek és jogok tekintetében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon - és persze a világon - a pénz hatalma alá rendelődik minden. Akár a természet kárára is. Korszakalkotó, természet és ember kímélő találmányok kerülnek íróasztalok fiókjaiba, vagy lehetetlenülnek el, ha a nemzetközi olaj, gyógyszer és politikai maffia érdekeibe ütközve.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

Minden magyar érték - szellemi és anyagi -, a természet és a magyarság érdekeit kell, hogy szolgálja. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon demokrácia van, ami idegen érdekek által irányított, pártok által működtetett diktatúrát jelent. A "szabad" választások alkalmával, arra adhatjuk voksainkat, akiket a háttérhatalom e célra kijelöl, vagyis az "Ő" befolyása alatt áll. Bizonyíték erre az elmúlt húsz év során megtízszereződött államadósság, és a nyom nélkül elherdált állami vagyon. Felelős nincs. Az egymást váltó kormányok egymást mossák tisztára, néhány pojácán elverve tessék-lássék a port. Érdekeink érvényesítéséhez nincsenek megfelelő eszközök, nincs média tájékoztatás és persze akarat sem hozzá. Ha felemeled a hangod, te vagy az antiszemita, a rasszista, a fasiszta. Ha az utcán merészelsz tiltakozni, csőcselék és/vagy terrorista leszel.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

Mindazok vezetőkkel szemben, akik visszaélnek a bizalommal, és megsértik a Szent Korona Alkotmányát, nem csakhogy joga, hanem kötelessége a Szent Korona tagjának ellentmondani, ellenállni. Ez az ellenállási jog. 1222-től az Aranybullában foglaltak szerint, ÖRÖKÉRVÉNYŰ jogunk! Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon a parlamenti demokratikusnak nevezett önkény játékszabályai szerint, az irányítás, végrehajtás és az ellenőrzés teljesen összemosódik. Minden a pártérdekek alá rendeződik, figyelmen kívül hagyva a Nemzet igazi érdekeit.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

Az irányítás, a végrehajtás és az ellenőrzés háromlábú biztos talapzaton állva, elkülönülten, érdekösszefüggések nélkül, a vezetésben résztvevő személyek visszahívhatóságával valósuljon meg. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon egy szűk politikai elit dönt a megtermelt többletjavak, adóbevételek ezermilliárdjainak elosztásáról.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:

Az adóforintok formájában kifejezhető bevétel a keletkezés helyszínén, vagyis a települések közösségei által kerüljenek felhasználásra. Abból részesüljön a központi irányítás. Ne fordítva, ahogy manapság. A helyi közösség jobban el tudja dönteni, hogy arra van-e szüksége, hogy meglegyen a téli tüzelő az iskolába, vagy esetleg gigantikus völgyhidakra, mezőn felépített alagutakra, vagy aranyárban épülő autópályára van-e szüksége a településnek. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon hallottál már arról, hogy egy sztrájkoló közösség érdemben elért volna valamit? Nem? Hallottál már olyat, hogy a nép által kezdeményezett népszavazást kitűztek volna? Nem? Még akkor sem, amikor 600 ezer aláírás gyűlt e célból össze? Hallottál már olyat, hogy bármilyen jogi lépés, ami a hatalom ellen irányult a felperes igazával zárult? Nem? Hogy lehet ez? Hát nem demokráciában élünk? De igen! Pontosan ott. A legaljasabb találmány a világon, mert elhiteti, hogy jogaid, lehetőségeid vannak. Azért arra gondosan ügyelnek, hogy megosszák a Nemzetet, mert az egyetlenegy ellenszere a diktatúrának az EGYSÉG! Az ellen nincs orvossága, csak az erőszak! Ez az eset viszont már máslapra tartozik.

Tudsz ennél jobbat?

Ha igen, akkor mondd, és tegyünk úgy! De tegyünk! A csodában reménykedés, a várakozás, a 2014-es választási eredményekben való bizakodás, ha mégsem akkor majd az azt négy év múlva követő választások fényes jövő képe, Nemzetünk halálát jelenti.

Tennünk, cselekednünk kell, hogy gyermekeinknek lehessen magyar múltja és jövője!

Kapcsolódó:
   PÁRTOK NÉLKÜLI PARLAMENT (Országház-Nemzetgyűlés)