Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 19., vasárnap

20.216 - Petőfiért! - "Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?" - Súlyos felvetések a Pilvax-ban


Feladó: Piroska
Dátum: 2015. április 19. 10:55
Tárgy: 
Petőfiért! - "Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?" - Súlyos felvetések a Pilvax-ban
Címzett: Piroska

Miért nem nézik meg az állítólagos Szibériában élő Petőfi leszármazottak DNS-ét???

Április 15-én a Morvai Ferenc vezette MEGAMORV Petőfi Bizottság a korábban meghirdetett nemzetközi  tudományos konferencia helyett  sajtótájékoztatót tartott a Pilvax Kávéházban. A sajtótájékoztatón súlyos állítások hangzotta el. Miközben Morvai Ferenc arról beszélt, hogy már „több tízezer" (?) külföldi magyar jelezte részvételi szándékát a Petőfi-hamvak Morvaiék által július 17-re meghirdetett temetésére, Kéri Edit, a Morvai-bizottság egyik alapító- és máig talán legaktívabb tagja, azt állította, hogy Morvai Ferencnek nincs birtokában a Petőfi-koponya, és elhatárolódott a meghirdetett temetéstől: „Ez a temetés cirkusz lenne – méltatlan Petőfihez!" állította. Morvai Ferenc súlyos vádakkal illette a magyar kormányt, és hatalombitorlók közé sorolta Orbán Viktort: „Innen üzenem Viktornak, ne féljen tőlünk, a történelem úgy is elsöpri őt."

Botrányos jelenetek sem hiányoztak a MEGAMORV Petőfi Bizottságnak április 15-én, a Pilvax Kávéházban megtartott sajtótájékoztatóján, amelyhez az értekezletet vezető Morvai Ferenc nyitó mondata is hangulati alapot szolgáltatott. Morvai Ferenc az általa itt bejelentett Petőfi-temetést követően mélyreható társadalmi átalakulást is kilátásba helyezett: „El kell mondani, hogy az elmúlt sajtótájékoztató óta (március 13. – szerk. megj.) hajmeresztő dolgok történtek Petőfi-ügyben, ami meghatározza országunk későbbi átalakulását is."

Morvai Ferenc többször említette, hogy miután Burjátország is hivatalosan elfogadta, hogy 1989-ben Barguzinban Petőfi Sándor hamvait tárták fel, július 17-ére a Hősök terére egy békés nagygyűlést terveznek, ahol a jelenlevők meghallgatnak egy most készülő Petőfi-oratóriumot és egy rövid műsor keretében öt Petőfi-verset, majd egyedül ő maga fog beszédet mondani. Ezt követően a részvevők békésen átvonulnak a Fiumei úti temetőbe, ahol egy evangélikus püspök, egy zsidó rabbi, és más felekezetű papok közös szertartásával (?) szándékszik eltemetni Petőfi Sándor „földi maradványait".

A félórás Morvai-expozé után szót kért Kéri Edit is, akinek elévülhetetlen szerepe volt már 1989-ben, a Morvai-expedíció létrejöttében, maga is ott volt a barguzini sírfeltárásnál, és megalakulása óta – idős kora ellenére – máig talán legaktívabb tagja a MEGAMORV Petőfi Bizottságnak. Miután szólt a magyar honvédek Szibériába történt elhurcolásának bizonyítékairól, Kéri Edit megdöbbentő kijelentést tett: „Ezen a temetésen én nem veszek részt, ehhez a nevemet nem adom, mert a csontváz nincs Morvai Ferencnél. 2002. április óta Kiszely István egy kolostorban rejtette el." Majd Morvai Ferenchez intézte szavait: „Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?!" (A sajtótájékoztatóról készült videó-felvétel 50:00 percében)

Kettőjük között indulatoktól nem mentes szóváltás alakult ki. Morvai Ferenc elismerte, hogy a Petőfi-koponya Kiszely Istvánhoz került megőrzésre. Majd így fogalmazott: „Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy Petőfi Sándor földi maradványa a birtokomban van." (videó: 54:00 perc)

Kéri Edit ezekkel a szavakkal zárta hozzászólását: „Nem adtuk beleegyezésünket. Ez a temetés cirkusz lenne – méltatlan Petőfihez!

Azt, hogy Morvai Ferenc nem lenne a Petőfi-koponya birtokában, két héttel ezelőtt Kiszely István özvegye, Dr. Hankó Ildikó is megfogalmazta, a www.erdely.ma portálon közölt,  A szibériai halott – Petőfi Sándor várakozik című írásában: „A költő maradványait Kiszely István professzor már korábban biztonságba helyezte, csak ő tudta, hová, így a titkot magával vitte a túlvilágra. E sorok írójának, feleségének és munkatársának annyit mondott: ha komolyra fordul a vizsgálat befejezése, azok, akik őrzik a maradványokat, jelentkeznek."

Morvai Ferenc beszélt a beszervezettekről, a zsarolókról, az MTA-ról, a nem létező magyar sajtószabadságról, és azt a megdöbbentő bejelentést tette, hogy titkos magyar kormánykérelmek léteznek az orosz fél felé, amelyben a Petőfi-ügy elhallgatását kérik. Egy Putyin-szálat is emlegetett. Azt is elmondta, hogy azért kellett személyesen kiutaznia Kínába, a DNS-vizsgálati eredmények átvételére, mert azt megelőzően a magyar kormány megpróbált volna illetéktelenül hozzájutni, amit a kínai hatóságok megakadályozták: „Előttem a tisztelt Orbán-kormány valami civilruhásokat kiküldött, hogy adják nekik oda a dokumentumokat. A kínai igazságügyi minisztérium nem adta oda a dokumentumokat!" (videó: 1:08:40 perc)

Morvai Ferenc azt is bejelentette, hogy pontosan egy hónappal a temetést követően, augusztus 17-én, ugyanott, a Hősök terén egy politikai nagygyűlést tervez, amely meglátása szerint fordulatot hoz majd Magyarország életében. Bár a MEGAMORV-vezér ezúttal nem beszélt egy politikai párt indításának szándékáról, kilóg a lóláb. Az ismételt társítás egyértelműen politikai szándékot jelez: a Petőfi-temetést kívánják valamely politikai erő létrehozásához meglovagolni.

A sajtótájékoztatón jelen levő Dr. Drábik János érdekes bejelentést tett. Kész eladni házát azért, hogy annak bevételéből egy DNS-vizsgálattal igazolják, vagy cáfolják: valóban Széchenyi István volt-e Petőfi Sándor természetes apja? (videó: 1:21:30 perc)
Válaszában Morvai Ferenc azt mondta, hogy nem akarnak újabb DNS-vizsgálatokban részt venni.

A Pilvax Kávéházban tartott sajtótájékoztató teljes felvételét a Hungária Televízió tette közzé, itt.

Az előző, vegyes fogadtatású Morvai Ferenc nagy-interjú a Hír24-en olvasható, itt

MVSZ Sajtószolgálat
8596/150418