Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 16., csütörtök

20.205 - Vona Gábort a sajátjai fogják felzabálni > 2015. április 15. 13:25 - Első Kézből

Vona Gábort a sajátjai fogják felzabálni

2015. április 15. 13:25 Első Kézből

Hivatalosan is beindult a jobbikos pávatánc. Vona Gábor a vasárnapi győzelmet történelmi sikernek nevezte és közölte: végig fogja vinni a Jobbik néppártosodását, a párt vadhajtásait pedig le fogja nyesni, bármit is jelentsen ez.

Tény, hogy a Jobbiknak eddig bejött a megjátszott puhulás: a vizslakölykös cukiskodással, a Benetton-reklámfotózással, a tudatos középre beszéléssel soha nem látott rekordokat döntöget a párt. Vona tehát joggal kapott vérszemet és mozdult rá a középen álló tömegek megdolgozására.

Csakhogy: meddig lehet feszíteni a húrt a Jobbik kemény magját adó radikális szavazóknál? Számukra a Jobbik „szexepiljét" pont hogy a vérbő cigányozás, zsidózás, buzizás, simonpereszezés, holokamuzás jelenti. Az ő adrenalin-szintjüket a „nemzeti öntudat" szítása és a gyűlölhető ellenségkép mindennapos megnevezése stimulálja. Az ő szemükben a Jobbik további felpuhulása minimum töketlen nyálaskodás, de még inkább az izraeli-amerikai lobbinak való behódolás lesz.

vonagabor2.PNG

Vona Gábor gyors ütemben a huszonkettes csapdájába manőverezheti magát. A kettős beszédnek is megvannak a korlátai, vagy ahogy József Attila mondja: nem foghat a macska egyszerre kint s bent egeret. A kuruc.info által tíz éve szisztematikusan hergelt törzsközönség nem fog bekajálni egy áramvonalasított, kiherélt „nemzeti radikalizmust". A Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye nem fog ételt osztani a cigánysoron meg virágot vinni a cipő-emlékműhöz.

Elég megnézni egy átlagos Jobbik-szavazó ismerősünk Facebook-profilját, kiírásait, kommentjeit, hogy lássuk, mennyire lehetetlen vállalkozás a Jobbik konszolidálása. A törzstábor a gyűlölet tobzódásában szocializálódott és a legelemibb elvárása, hogy Vonáék folytassák a harcot az „antimagyarok" ellen.

Egy zsidózás-cigányozás-buzizás nélküli Jobbik körülbelül olyan, mint egy Tankcsapda-koncert az Ez az a ház vagy a Mennyország Tourist nélkül. Fellázad miatta a rajongótábor.

Másrészt: ha Vona Gábor tényleg lenyesi a vadhajtásokat, mi is marad a pártból? 
Hiszen azt is mondta: „aki arra számít, hogy a Jobbik faji, vallási vagy bármilyen más alapon különbséget fog tenni emberek között, az keressen magának másik pártot". Ilyen alapon vadhajtásként lenyesheti nagyjából a komplett vezérkart és a párttagságot.

Hiszen akkor a rikárdózó Novák Előd nem vadhajtás? A zsidókat listázni akaró Gyöngyösi Márton nem vadhajtás? A metélt farkincákról, magunkfajtákról locsogó Morvai Krisztina nem vadhajtás? A lila fejjel buzizó Orosz Mihály Zoltán nem vadhajtás? A Duna-parti cipőkbe turházó Kulcsár Gergely nem vadhajtás?

Vona, Vona, sehogy sem jó ez. Nem lehetsz egyszerre rabló és pandúr. Nem lehetsz egyszerre a zsidótörvényeket követelők ikonja és a vadhajtásokat visszametsző úri kertész. Nem lehetsz egyszerre a libikóka mindkét végén a magasban. Vagy maradsz a veszettek góréjaként vállalhatatlan szélsőség, vagy megpróbálsz kés-villával evő európai politikusnak mutatkozni és akkor a vérszomjas törzstáborod fog felzabálni.

Nem lennénk most a helyedben. Amúgy sem, de most különösen nem.

Kövesd a hiánypótló Nyugati Fényt a Facebookon, hogy ne maradj le a frissítésekről!