Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 14., kedd

20.194 - Margit Lajtosné: Hálapénzt kérni bűncselekmény! Ha valaki adni akar és nem fogadják el, az sértés! > 2015. április 14., 8:11

Ismétlés és további hozzászólások!


Mi a véleményed a hálapénzről?

Szükséges rossz, vagy ha az orvos tízszer akkora fizetést kapna, mint most, akkor is adnál?

Veklyuk László
  • Kutasi József Antal

    Szólj hozzá...

  • Németh László Orvosként el kell fogadnom. Megbántanám a beteget, ha nem fogadom el. Nagyobb műtétnél volt aki annyit adott, mint a havi fizetésem, ez azért túlzás. Más országban is dolgoztam, több, mint tízszer ennyit kerestem jóval, ott szóba sem jött. Eszébe sem jutott senkinek. Itthon akkor is adnának, ha nagyobb lenne a munkabér. De könnyebb lenne visszautasítani. A túl sok beteg inkább a gond, de ez nem a kérdés most ugye.
  • Zoltánné Olgi Bartus Nem csak az orvosok alulfizetetek ma.
  • Geréb Antal Hogy a fene a jó dolgát,hát ébresszük föl!
  • Gabriella Kamba Sokan akkor is elfogadnák sajnos ,ha jóval többet keresnének!
  • Nem Nem A büdös életben ezt nem fogják megszüntetni hazánkban!!!
  • Márta Horváthné ha tizszer többet kapna a hálapénzt akkor is elvárja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Mária Németh Semmivel sem fog jobban gyógyítani, csak mi hisszük, hátha............
  • Norbert Herédi ha az orvosoknak jár a hála pénz, akk nekem is!! igy is elég hálás vgyok!!
  • Szabó Ildikó Aki meg nem tud adni az dőgőljőn meg szégyen hogy elfogadják sok más embernek is adhatnánakA rendőrnek még adni sem lehet ha elenged valakit és nem büntet meg mert az vesztegetés én ezt az orvosi hálapénzt is vesztegetésnek nevezném!!!
  • János Bednárik Tiszteséges, becsületes orvos nem fogad el hálapénzt! Szvsz!
  • Tóth Márk Az a baj nem fizetik meg őket ... Tény van így is lelkiismeretesen dolgozó is ... de sok a pénzéhes ...  Sajna Pénz beszél Kutya ugat ...   (
  • Sebes Gábor A tízszer akkora fizetés nemcsak a fizetés, hanem a kórházi költségekhez való állami hozzájárulás növekedését is feltételezi. Azaz az egészségügy jobban fog működni. Normálisan. Csak kérdezem: amikor a hűtőszekrény hiánycikk volt, ment a jatt, igaz? Amikor megszűnt, mint hiánycikk, akkor is adtatok? Egy fenét. Így lesz ez - akkor - a hálapénzzel is. Akkor. Nem adtok, mert azt kaptok, ami jár.
  • Erika Zsuzsa Horváth Az a gyanúm, hogy mindig is lesz.
    Tetszik · Válasz · 1 · Tegnap, 11:48
  • Sándor Makra Majd ha tìzszer ennyi lessz a fizetésük,akkor majd tudunk a buta kérdésedre válaszólni !De jelen kilátások szerint az még nagyon távol van,addig meg aki tud fizetni az sórba kerül,aki nem az a sór végére.Amig meg nem pusztul !
  • Emilia Horvath Gusztavne Nagy A hála pénzt maga a beteg találta ki. A csóri nénike azt gondolja, hogy a halálos kórból is ki tudja gyógyítani ha neki hála pénzt. Úgy is gondolják sokan, muszáj, mert nem áll vele szóba. Amikor még ráadásul előre adják oda.
  • Gizi Zbrázs Ez nem a fizetesrolszol hanem a kapzsisagrol.tisztelet a keves kivetelnek.
  • Adam Korona Nem,én nem adok borravalót es még aki elvárja,tudtomra adja ,dafke,annál jobban megtagadom,es nem érdekel!!!Miert kene adnom????.......ez a bölcsője sz.tem a korrupciónak is neki!!!!.....én nem is adok,de en sem várom el senkitől ,hogy engem megvegyen!!!.....ahol eddig éltem sehol sem volt borravaló külön mert mindenhol Service díjban van!!......egészségügyben ott meg teljesen nonszensz ,hogy amire felesküdtek,azért pénzt várjanak el a kiszolgatatottol v.a hozzátartozójától,ez meg teljesen ismeretlen fogalom az eddigi országokban ahol eddig éltem ......es mennyire megalázó lehet!!.....vagy ez is egy perverzitas??
  • Galambocska Ira orvosnak???....a nővér dolgozik az orvos helyett!!!!!......az ügyeletes orvos éjszakai műszaka alatt jót alszik 25ezerért!!!!....én meg mivel egyedül vagyok nővér hajnal 3kor megint szart pucolok......és reggel 6kor kijön a doki,hogy "nem tudtam semmit se aludni....legközelebb beveszek valami altatót".......no,ezt 25ezerért!!!!
  • Imre És Anikó Tóth hibás a beteg is,de az orvosis, mert elfogadja! Valóban itthon akkor is adnának,ha változnának a szabályok !
  • Sandor Toth Nem kellene elfogadnia egy orvosnak sem,sőt aki megteszi az egy szemét láda .ő is ugyanúgy kap fizetést mint más és ha keveset arról nem a beteg hanem az állam tehet.Ráadásul tettek egy esküt mint orvos a pénz elfogadásával így áthágják azt + emberségük nulla szégyentelen tett
  • Takácsné Rivó Judit Ki, mint veti ágyát, úgy kezelik lázát, vagy lábát, vagy ........... amit akartok!
  • Mihàly Pintér Az igaz hogy hál a pénz de mit keres a fényképen az asszony?
  • Krisztian Somlai Tőlünk nyugatra nincs problémája a betegeknek a várólistákkal, nem nyomozzák, hogy kivel érdemes kezeltetni magukat, azaz kit kell megvenni maguknak! Nincs szabad orvosválasztás, nincs ilyen probléma!!! Kiváncsi lennék, hogy fogadná a magyar társadalom ezt a rendszert! Nem fordulhatna az ajánlott sebészhez, kardiológushoz, nem vásárolhatna nőgyógyászt, aki nem utazik csak úgy el, nem iszik a barátaival, nem kapcsolja ki a telefonját, ha baj van ugrik, otthagyja a családját akár ügyelet után a 30. órában, akár vasárnap éjszaka! Az, hogy egy orvos mennyiért adja el magát, ha eladja, az ő dolga! A hálapénz teljesen más, össze van mosva a két dolog, pedig nagyon nem ugyanaz!!!
  • László Lakatos Ennyi beteg közül megsem tudja jegyezni kitől kapott és mennyit. A betegnek előnyös e ki tudja.......?
  • Attila Hangyal Nem az a baj hogy sokan adnak! Az a baj hogy aki nem ad vagy nem tud az le van sz..va!
  • Gizella Kállai Az az én belnső okból fakadó akaratom hogy meghááljam a legféltetebb kincsem az egészségem és mivel tudnád neki meghálálni/puszival?/ nem hát hálapénzzel.Megérdemli. Egyéb"a pincérnek is az a dolga,miért honorálod.
  • Judit Judit Én úgy gondolom mindenki maga érzi és tudja..ad vagy sem és miért!!!....Vannak kirívó esetek....mikor az életünket köszönhetjük..annak az embernek a lelkiismeretes munkájának.....és mondjuk tudjuk h a többi nem olyan!!!!stb
  • Rita Stampf Szemtelenségnek tartom hogy elfogadják! Egy orvos mindig jól keres . Aki meg adja esetleg a havi megélhetését ajándékozza el és ki tudja jobb kezelésben részesül-e ....A szülészek tarifája is felháboritó.Nyugaton persze magasabb a fizetésük,de ott egy embereknek sem jut eszükbe hálapénz,tilos.A betegbiztositás fedezi a kezelést föorvossal.a Aki meg jobbra vágyik privát biztositással jobbat kap és egyágyas szobát .Akkor megéri neki többet fizetni a magasabb szinvonal miatt,. Legálisan.
  • Zsolt Horvath En mostsem adnek. Nekemsem ad senki ugyhogy amejiknek nemtetszik menjen a picsaba.
  • Irma Dobi Tudjátok,, hogy semmit nem tagadnak,, ORVosok.. ébredjetek, ők is munkaerők. Farkas törvény. Nem ismerem a háziorvosomat kb 20 éve gyógyszermentes vagyok.. CSAK HITEM VAN..
  • Laszlo Szabo A hálapénzt nem lehet megszüntetni,akár mennyit emelnének a fizetésen!A beteg attól még nem fog meggyógyulni!!!
  • Péterné Botos NEKEM NINCS ARRA TEHETSÉGEM,HOGY MINDEN ORVOSNAK ADJAK ! ! NÉHA ADOK,NÉHA NEM !!
  • Márti Őszi Anyósom is adott a kórházba 2 hónap múlva a kontrolon a doki letakarta tagadni hogy a betege kezébe nyomtam az összes papírt mutattam neki hogy doktor úr itt az aláírása . Kicsit belepirult .

  • Tollas József NEM MOST SEM ADOK. NEM ÉRDEMLIK MEG.
  • Anna Moisin MIÉRT MINDIG CSAK AZ ORVOSOKRÓL TESZTEK EMLITÉST ????????????MÁSMESTER EMBER NEM JÖHET SZÓBA _??VAJON AKI REGGELTŐL_ESTIG DOLGOZIK UGYAN AZÉRT A BÉRÉRT??????? SZOMBATON ÉS VASÁRNAP IS EGYARÁNT!!!!ÉS SEMMI FAJTA JUTTATÁSHOZ NINCS KÖZE!!!SE MUNKARUHA SEÉTKEZÉSI JUTTATÁS SE ÜDÜLÉSI CSEKK MIRŐL BESZÉLÜNK?????????ÉS EZ NEM MINDENKIRE VONATKOZIK !!!!!!EZT TESZI A TÚL NAGY BIZALOM VÁLLALKOZÓKKAL KAPCSOLATBA ÉS HOGY A POLGÁRMESTEREKNEK ENNNYI HATALMAT ADTUNK EZ ÓRIÁSI VISSZAÉLÉSRE AD FORRÁST !!!!!A KÖZMUNKA NEM MINDEN TELEPÜLÉSEN HOZ HASZNOT SŐT SEHOL CSAK FELEMÉSZTI A PÉNZT !!! MERT NEM TERMEL SEMMIT CSAK VEGETÁLNAK !!!MINDENNEK UTÁNNA KÉNE SZIGORUAN NÉZNI !!!!!ÉS NEM ELŐRE BEJELENTETT JELSZÓRA !!!!
    7 órája · Tetszik · 2
  • Sándor Bánfai · Mária Gősi ismerőse
    Nagyon jó kérdés .
  • Hangodi Iren Anna! Nagy igazsagod van!! Az ember agyara megy örökösen az orvosok problemaja, a pedagogusok akarhanyszor kapnak emelest megis tüntetnek, a közigazgatasban dolgozokrol is sokat beszelnek, de pl. menjen el valaki egy sörözöbe dolgozni, ott aztan lesheti a munkaidejet, az ünnepnapokat, a mukaruhazatot, a cfeteriat, es minden egyebet.
    a közmunkaval kapcsolatban, van, ahol jol müködik, van, ahol nem.
    4 órája · Tetszik · 1
  • Hangodi Iren A tapasztalatom az, hogy aki elhivatott a szakmajaban, mint orvos, az NEM is fogadja el a halapenzt.Nekem megszületett mindket gyermekem fogadott orvos nelkül, es a vegen, amikor mentünk haza vettem ajandekcsomagot.Közben kikerdezgettem a növereket, hogy van-e gyermekük az orvosoknak stb. es ugy allitottam össze az ajandekcsomagot.
    Ket mütetem volt, halapenz nelkül, anyukam pedig most töltött el 8 hetet Szegeden a nögyogyaszati onkologian, ahol SENKI egy fillert el nem fogad.Egy cserepes virag esetleg, kis edesseg, vagy ital, de max. ennyit, es ha ez sincs, akkor is eppen ugy alllnak a betegekhez.A növerek kedvesek, szinten esetleg kave, edesseg, ennyi, es annak ellenere jol bannak a betegekkel, pedig egy onkologiai osztalyon dolgozni sem leanyalom.
    a legjobban azt itelem el, amikor egy orvos elöre megmondja, hogy pl. egy szüles mennyibe fog kerülni, vagy egy mütet.Sajnos ilyen is akad szep szammal.
    4 órája · Tetszik · 1
  • Mária Gősi Talán a több pénztől, emberi érzékiségük is helyén lenne?!
    3 órája · Tetszik · 1

Tisztelt Kutasi úr !
Itt  Ü G Y E K  vannak, az egészség "megóvása intézése,stb..... területén....Hol az egészség.....?!!  Kényelmes környezetben,érintettség nélkül, csupán reprezentatív "tájékoztatások" özönében....MIRŐL BESZÉLÜNK!!
SZERETETTEL,
                            Mária
Ui.: nem azon k e v é s  eü.-i szakemberről van szó, akik nem fecsegni, "szerepelni" kívánnak, hanem a legtöbb esetben méltatlan körülmények között, de gyógyítani!

Deák Eri

ápr. 13. (1 napja)


címzett: jozsef
Tisztelt Uram,
Ahol én élek, ismeretlen a borravaló fogalma. ennek ellenére, mivel megtisztelem az áru, illetve  szolgáltatás megvételével,  a kijáró  udvariassággal viselkednek.
Ilyen egyszerű!
El lehet gondolkozni rajta, miért is. Talán mert a szabott ár reális...


Kutasi József Antal írja: 

Itt Magyarországon ezt csak kihasználják! Nekem Németországban soha nem kellett hála pénzt  adnom, és mégis a legjobb ellátásban részesültem. Itt meg ha előre adom a hálapénzt, akkor kedvesebben beszélnek velem, jobban ápolnak, és hatásosabb - de több pénzbe kerülő - orvosságot írnak fel, ahol nincs társadalmi támogatás, és azt nekem kell fizetnem. Az egészségügyi rendszer és az egész orvosi, kórházi berendezés, Magyarországon majdnem úgy néz ki és van, mind a harmadik világban élő embereknél. 

Tudom tapasztaltból, mert három különböző kórházban voltam Budapesten, mind bent fekvő beteg. További kezeléseket kapok Pilisvörösváron és Piliscsabán az orvosi rendelőkbe. Azonkívül kezelési terápiákra járok, - különböző  terápiák 10 - 15 szőr - ,akiknek megint csak kéz pénzt adok, mind köszönet a munkáért, mert azok fizetése is olyan kevés, hogy a család fenntartására és megélhetésükre sem elég. És ezt mind a kevés szerény nyugdíjamból, amit megspórolok, mert alkoholt nem iszok, nem dohányzok, éttermekbe nem járok, kulturális programok olcsóbbik részét választóm, és így tovább...

Magyarországon a lopott, csalott, korrupciós pénzekből lehet hála pénzt fizetni, de a hat - hét  millió honfitársaim azt nem tudják megtenni, ha igen akkor csak úgy, ha a család és saját életfenntartásukhoz szükséges pénzből azt elveszik. 

Én sem tudom megtenni, hogy hála pénzt adjak, de kénytelen vagyok, mert akkor hetekig, hónapokig kell egy orvosi időpontra várni és ha időre be vagyok jelezve, akkor órákat is kellene várnom. 

Az én orvosaim és azok munkatársai sokkal kevesebb fizetést kapnak, mind azok akik anyagi okok miatt külföldre mentek dolgozni. Ezért adok hála pénzt, de nem csak az orvosoknak, hanem azoknak is akik ott dolgoznak és engem ápolnak.

Itt az egész magyar politikusok dolga lenne cselekedni, de őket ez nem érdekli, mert jól élnek a többi két millió "úri" emberekkel a szegény nép pénzéből.

Fontos megjegyzésem: 
Magyarországon (Budapest, 1936. július 26.) születtem, és a hazámba akarok meghalni, nem az idegen - de jobb - Németországban.

Margit Lajtosné hozzászólt az állapotodhoz.
   
április 14., 8:11
Hálapénzt: Kérni Bűncselekmény! Ha valaki adni akar és nem fogadják el :az Sértés.! Rágódni a témán Felesleges! Aki valamilyen előnyt szeretne (vagyis többet akar kapni mint ami jog szerint jár neki,az fizetni fog,mégpedig alighanem előre!)Pedig ma már lehetőség van arra is,hogy magán rendelésen az ember "megvegye" a szolgáltatást!.Azt hiszem az sem igen kerül többe! Vagyis a téma lassan okafogyottá válik!

Kutasi József Antal: És ezek miből fizetik az orvosoknak a hála pénzt????:

Bevándorló akarok lenni...
Nem mellesleg még ingyen is utazgatnak. Egy fillérükbe se kerül...

Dr. Morvay Frigyes

ápr. 12. (2 napja)



címzett: jozsef


Kedves Kutasi Úr! Olvasom E-mail-jeit.
hálapénzzel kapcsolatban a véleményem a következő:
nagyon régóta ferde vágányon gondolkodnak mindazok, akik ezt a Rákosi-rendszer óta kialakult és mesterségesen okozott "ügyet képtelenek megoldani. Valószínű régi "nem is akarom" áll a dolog mögött mind a mai napig.
Szerintem ez a kérdés 1-óra alatt megoldható. Üdvözlettel: Dr.M.F.


  • Margit Lajtosné
    Margit Lajtosné


    Kutasi József Antal írta: "Én sem tudom megtenni, hogy hála pénzt adjak, de kénytelen vagyok, mert akkor hetekig, hónapokig kell egy orvosi időpontra várni és ha időre be vagyok jelezve, akkor órákat is kellene várnom."
  • Margit Lajtosné írta." EZ BIZONY A TÖRVÉNYHOZÓK HIBÁJA AKIK KITALÁLTÁK,HOGY CSAK BIZONYOS MENNYISÉGŰ SZOLGÁLTATÁS VAN BENNE AZ ALAPELLÁTÁSBAN! Az orvosnak pedig azt hiszem semmi oka mosolyogni,amikor napi szinten az ő nyakába esik a tömény nyomor amivel szemben Ő is tehetetlen."

    • Rozália Farkas L Csak hogy a bevándoró csak pár hétig marad nálunk,míg az "álláskeresőket" 60 évig kell eltartani, segélyezni.
    • Atilla Kiss Az, hogy meddig van országunkban, nem érdekel. Akkor is az adónkból él, ezek szerint nem rosszul. Mint mások.....
      Költsék inkább az adót, a szociális hozzájárulást és egyéb terheket arra, aki TÉNYLEGESEN rászorul. Ilyen pl. egy munkásember, aki elveszí
      ...Bővebben
      14 órája · Tetszik · 1
    • Rozália Farkas L Kedves Attila! Úniós előírás van a menekültek kezelésére, ellátására. Ha nem tartjuk be, azonnal jönnek a szankciók, mert a "magyar" Helsinki Bizottság, az Amnesty International, és a hozzájuk hasonló liberális szervezetek azonnal feljelentenek bennünket!
    • Atilla Kiss Értem. Ezt a dolgot ki erőszakolta ránk? Mi az, hogy kötelező? Ennek amolyan erőszak íze van ám.
    • Rozália Farkas L Eu tagsággal járó kötelezettség. Központi döntés alapján.
    • Kutasi József Antal Olvastam a hozzászólásokat!
    • Pannika Kasza És a korházakba a tisztességes ellátást nem ellenőriznék esetleg,vagy ott nemszámít,,,