Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. április 14., kedd

20.193 - ​Ismét öregbítette Nyíregyháza és hazánk hírnevét a Cantemus Gyermekkórus, ugyanis az április 11-én, szombat este véget ért 51. Montreux-i Nemzetközi .....


Feladó: Nyíregyházi Cantemus Kórus
Dátum: 2015. április 13. 12:42
Tárgy: [Nyíregyházi Cantemus Kórus hírlevél] Szép siker Montreuxban
Címzett:



Szép siker Montreuxban

​​
Ismét öregbítette Nyíregyháza és hazánk hírnevét a Cantemus Gyermekkórus, ugyanis az április 11-én, szombat este véget ért 51. Montreux-i Nemzetközi Kórusfesztiválon minden lehetséges díjat megnyert Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.
A 16 év alattiak korcsoportjában első lett a kórus, és a közönségdíjat is a nyíregyházi együttes kapta. A gálahangverseny végén jelentették be, hogy a Nagydíjat is a Cantemus Gyermekkar nyerte el. Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, a Cantemus Gyermekkórus az 51. Montreux-i Nemzetközi Kórusfesztiválra kapott meghívást, ahol a hazai indulókkal együtt 17 kórus versenyezhetett. A gyermekkar először április 8-án este lépett fel a Montreux közeli Vevey kisváros templomában. Másnap kora délután a Genfi-tó partján álló legendás Queen énekes, Freddy Mercury szobránál rendeztek az énekkarok részvételével egy flashmobot, melyen a Queen egyik híres slágerét, a „Somebody to Love" című számot adták elő. Ezután következtek a versenyfordulók különböző kategóriákban, melyen a gyermekkar kimagasló szereplésével egyértelművé tette, hogy ezúttal is ők a legjobbak. A hivatalos végeredményt nézve (itt megtekinthető), különösebben nehéz dolga nem lehetett a kórusnak, hiszen kategóriájukban második díjat ki sem adott a zsűri, ami jelzi, hogy a Cantemus elsőbbsége teljesen egyértelmű volt. Ezt végképp megerősíti a verseny Nagydíjának az elnyerése, majd mindezek megkoronázásaként a verseny közönségdíjának elhódítása is. Nem mellékesen a Cantemus Gyermekkórus győzelmeivel összesen 9000 svájci frankot (mintegy 2.500.000 Ft) hozhatott haza. A kórus április 13-án reggel érkezett vissza Nyíregyházára.
A Cantemus Gyermekkórus legközelebb április 25-én 17 és 19 órakor lép fel a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas művészekkel, a Kodály-teremben felállítandó életmentő mobil defibrillátor (AEG) készülékért meghirdetett jótékonysági hangversenyen. Erre a koncertre jegyek kaphatók a Cantemus jegyirodán!