Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 3., szerda

19.293 - ​​ Emberi Erőforrások Minisztériuma: Minden gyerek szerezzen megfelelő képzettséget!


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. szeptember 1. 16:50
Tárgy: Az EMMI 35. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 35. heti hírlevele 2014-09-01
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 35. heti hírlevele.
Az egész nemzetnek szüksége van jó és jobb iskolákra

Az egész nemzetnek szüksége van jó és jobb iskolákra - mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az V. nemzeti tanévnyitón vasárnap a fővárosban.

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre orvos, genetikus Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Zombor Gábortól, az EMMI egészségügyi államtitkárától augusztus 28-án Budapesten.

Kulcskérdés az intézményekkel a párbeszéd

Kulcskérdés az intézményekkel és a szakmai szervezetekkel folytatott párbeszéd - jelentette ki Hoppál Péter pénteken Veszprémben, az országos színházi évadnyitó előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Idén 55 ezer gyerek nyaralt az Erzsébet-táborokban

A nemzetközi szinten elismert Erzsébet-táboroztatás keretében idén már 55 ezer gyermek nyaralhatott, a konstrukció igazán sikeres, hiszen jelen van benne a társadalmi szolidaritás, az önkéntesség és a tehetséggondozás is - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Balatonberényben.

December közepéig megbízott vezető irányítja a szeptemberben létrejövő Testnevelési Egyetemet

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön.

Sikeres gyerekesélyprogram a kadarkúti-nagybajomi kistérségben

A kormány bízik abban, hogy sikerül további európai uniós forrást szerezni az olyan felzárkóztatási programok folytatásához, mint amilyen a kadarkúti-nagybajomi kistérség csaknem 600 millió forintos EU-támogatást élvező gyerekesélyprojektje - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Kadarkúton.

Kormányzati segítség: tovább nőtt a kiemelt ápolási díj

2014. július 1-től nőtt a kiemelt ápolási díj összege. A súlyos betegek gyermekeket vagy más hozzátartozójukat otthon ápolók számára január 1-től vezette be a kormány a kiemelt ápolási díjat, melynek összege július 1-től 180 %-a - 53 ezer forint- az alap ápolási díjnak. Erről Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára nyilatkozott a kormany.hu-nak.

​​
Minden gyerek szerezzen megfelelő képzettséget!

Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón, több száz pedagógus előtt.

Nemzetközi Népismereti Filmszemlét tartanak a kalotaszegi Sztánán

A Szilágy megyei Sztánán, Kós Károly néprajzkutató szülőhelyén idén először rendezik meg a Nemzetközi Népismereti Filmszemlét augusztus 29–31. között. A rendezvényt Cseri Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitja meg.

Súlyos betegség előzhető meg a HPV elleni védőoltással

Egy rendkívül súlyos és rettegett megbetegedés, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok számára ingyenesen biztosított HPV elleni védőoltással - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Kimagasló eredményekhez gratulált a sportállamtitkár

A Magyar Úszó Szövetség által rendezett sajtótájékoztató keretén belül dr. Simicskó István méltatta az Európa- bajnokságon elért eredményeket. A berlini Európa-bajnokság és a nanjingi ifjúsági olimpia eredményei alapján a magyar csapat a második legeredményesebb nemzet az egész kontinensen.

Minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy sikeres legyen az új tanév

Minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy sikeres legyen a következő tanév - mutatott rá az emberi erőforrások minisztere kedden a fővárosban rendezett szakmai tanévnyitón. Balog Zoltán kiemelte: tiszteletre méltó fegyelmezettséggel küzdik végig a pedagógusok a köznevelés megújítását, amely az elmúlt 25 év legnagyobb átalakítása.