Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 5., péntek

19.302 - A magyar kormány háborúba viszi Magyarországot? > 2014. szeptember 05. péntek > munkaspart.hu

A magyar kormány háborúba viszi Magyarországot?
2014. szeptember 05. péntek munkaspart.hu

Megkezdődik a Közös Fellépés 2014 elnevezésű hadgyakorlat Magyarország területén. A magyar kormány alattomos módon megkezdte a háborús előkészületeket és a lakosság háború felkészítését. A Munkáspárt tiltakozik a háborús előkészületek ellen. Fogjunk össze a háború ellen, amíg nem késő!

Ti szavatok:

"Hiteles és jól kiképzett haderő nélkül a megváltozott biztonságpolitikai környezetben egyetlen európai ország sem képezhet súlyt. A Közös Fellépés 2014 elnevezésű komplex gyakorlatsorozat a Magyar Honvédségnek, és hazánk állampolgárainak egyaránt nagyon fontos - szögezte le dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, szárazföldi haderőnem főnöke a hadgyakorlat részleteivel kapcsolatos várpalotai sajtótájékoztatóján, szeptember 4-én.

A 8-as főúton katonai teherautók, Veszprém közelében pedig három katonai helikopter száll úti célja felé. Két jel, ami arra utal, hogy hamarosan kezdetét veszi a haderő őszi, nagyszabású gyakorlatsorozata, a Közös Fellépés 2014. Az ukrajnai válság, valamint az Afrikában egyre növekvő Európai Uniós katonai jelenlét nagyobb, illetve kisebb mértékben más megvilágításba helyezi az MH Bakony Harckiképző Központ kezelésében lévő lő-és gyakorlótereken zajló kiképzési eseményeket.

Mint arra a gyakorlat végrehajtásáért felelős Böröndi Gábor dandártábornok rámutatott: az ukrajnai válság viharos gyorsasággal megváltoztatta Európa biztonságpolitikai környezetét - jellemző, hogy awales-i NATO csúcstalálkozó gyújtópontjában is ez a kérdés szerepel - így aztán Magyar Honvédség ország védelmi képessége, valamint különleges műveleti egységeinek képességei hirtelen felértékelődtek. Nem véletlen, hogy a gyakorlatsorozat egyik központi eleme, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj úgynevezett SOFEVAL-ellenőrzése (Special Operation Forces Evaluation, vagyis a különleges műveleti erők ellenőrzése). Erre az újszerű, körülbelül 1300 (!) szempontra alapuló ellenőrzésre, mint hallhattuk, NATO-szinten eddig csupán négy országban volt példa. "

Forrás: http://www.honvedelem.hu/


Mi szavunk:

Az MH Összhaderőnemi Parancsnoksága és alárendelt katonai szervezetei őszi kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között. A Közös fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt, és 400 technikai eszközt használnak. Olyan időszakban kerül rá sor, amikor az USA és a NATO háborúval fenyegeti Oroszországot. Mi nemet mondunk a háborúra! Ki a NATO-ból!