Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 6., szerda

20.783 - Magyar Kereszténydemokrata Szövetség: A nagybeteg egészségügy > 2015-12-14

MKDSZ

A nagybeteg egészségügy

  • Egy gondolat
 2015-12-14

Én magam is az egészségügyben dolgozom, ezért saját, sok éves szomorú tapasztalatom azt a kritikát mondatja velem, hogy az egészségügy, az egészségügyi ellátás valahogy mindig gyengélkedett, de most, a Smer négy éves kormányzását, illetve egészségügyi és szociálpolitikáját értékelve ki kell jelentenünk, hogy elérte betegsége utolsó stádiumát. Ma az egészségügy kapcsán nem hallhatunk másról, mint a kórházi közbeszerzések körüli korrupcióról, a külföldi munkavállalásból is fakadó orvos- és nővérhiányról, az ápolók, a mentősök, a nővérek és más egészségügyi szakdolgozók megalázóan alacsony fizetéséről, a nővérek tömeges felmondásáról, a katasztrofálisan alacsony technikai szinten álló ellátásról, a betegekre háruló növekvő anyagi terhekről, a paraszolvenciáról, valamint a kórházak egyre növekvő adósságáról.

Az egészségügy állapotáról felállított diagnózis egyértelmű. A kormány négy éves tevékenysége alatt nem hogy nem javult az egészségügy helyzete, de az égető egészségügyi reformok rendszerelvű megfogalmazásának és végrehajtásának hiányában szinte a működésképteleség határára sodoródott. A Smer fizetésemelési kampányígérgetésével is csak foltozgat. Ráadásul ez nem vonatkozik minden az egészségügyben dolgozó nővérre és az ápolókra.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség vallja, hogy a betegek gyógyítása, az elesettek gyámolítása, a rászorulók segítése, illetve az ezt a tevékenységet végzők megbecsülése és tisztelete alapvető keresztény és emberi érték. Ebből adódóan alapvető értékének és érdekének kell hogy legyen egy keresztény ország szociális és egészségügyi politikájának is. Egy gyarapodni és folyamatosan fejlődni akaró társadalom az oktatásügy és a tudományos kutatások megfelelő mértékű támogatása, valamint az ipar fejlesztése mellett, területi diszkrimináció nélkül az egészségügyre fordítja a legnagyobb összegeket. Szakmaiság, megbecsülés, korszerű ellátás. Rajtunk múlik, hogy ez így legyen. Mi nem beszélünk mellé

Mrva Olga
az MKDSZ parlamenti képviselőjelöltje