Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 6., szerda

20.785 - A 168 Óra XXVIII. évfolyam 1. számából ajánljuk! > 2016. január 7.


A 168 Óra XXVIII. évfolyam 1. számából ajánljuk!
2016. január 7-től keresse az újságosoknál.
Zsoldosok és tökfejek
Itt egy olyan politikai tényező ezúttal a szokásosnál is töményebb koncentrátumban beadott nézeteivel szembesülünk, akinek hatalmi pozíciójánál s pártbeli tekintélyénél fogva rendkívül komoly befolyása van az országos ügyekre, s ekként mindannyiunk életére.



Kívül a rendszeren 

A polgári engedetlenség és az erőszakmentes ellenállás egyéb eszközeinek tudatos, következetes alkalmazására volna szükség – állítja Misetics Bálint aktivista a 168 Óra csütörtökön megjelenő számában. Majtényi László szintén úgy véli, aki szabad országot akar, annak a NER-en kívül kell állnia.

2016: Európa elmagányosodása 

A 168 Óra e heti számában arról is olvashatnak: nemzetközi szakemberek féltik az európai demokráciákat. Egyes elemzők úgy vélik: 2016 az emberi jogok hanyatlásának éve lehet. A német konzervatív lap, a Die Welt is nemrég a kontinens orbanizálódását jósolta. Ugyanakkor Balázs Péter volt külügyminiszter, EU-biztos szerint bár népszerű orbanizálódással riogatni, nincs ilyen veszély.

Ellentmondásos év 

Várhatóan tovább lassul a gazdaság, élénkül a lakossági fogyasztás, emelkedik a reálbér, emellett nőnek a társadalmi különbségek – ezt jósolják a csütörtökön megjelenő 168 órának nyilatkozó elemzők 2016-ra. A kormány szerint viszont stabil növekedési pályán áll a magyar gazdaság.

Sándor Mária nem alapít pártot 

Az év végén a második jelentős közönségdíjat is elnyerte Sándor Mária, a „fekete ruhás nővér", az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért küzdő ápolónő. Előbb a Népszabadság által alapított Respekt-díjat ítélték neki, majd az RTL Klub Híradójának közönségszavazásán lett Az év embere. A 168 Óra e heti számában azt is megkérdeztük Sándor Máriától: esetleg nem akar-e pártot alapítani.