Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 9., szerda

59 - A Justitia Bizottság közleménye


 

 

HITELES

AKTUÁLIS

KÖZÉRDEKŰ

 

 

ÉSZREVÉTELEK ÉS/VAGY KÉRDÉSEK

I.

TREZOROK (A)

          A magyar kórházakban - világelsőként -, (rövid időn belül) minden egyes beteg ágyára felszerelnek egy számkombinátorral rendelkező trezort, ezzel is csökkentve a rendkívül hiányos és korszerűtlen orvosi műszerek miatt aggódó betegek gyógyulását.

           A  600 (azaz hatszáz) millió HUF kiadással járó beruházást rekord idő alatt (rugalmasan és elképzelhetetlen gyorsasággal),  még ez év decemberében (!) megvalósítja az Egészségügyi Minisztérium, és januártól kezdve (talán) már nyugodtan hajthatják álomra  fejüket a magatehetetlen betegek,  értékeik biztos helyen lesznek  tárolva a párnájuk feletti vagy a lábfejük közelében lévő trezorban.

 

TREZOROK (B)

          Örvendetes hír Horváth Ágnesnek  és minisztériumának: a miniszterasszony által (sután) bemutatott 13 200 forintos trezor a METRÓ áruházban 6 490 forintért kapható, tehát a trezor ellátási ügylet  600 millió helyett 300 millióból is lebonyolítható!  A megspórolt 300 millió 10%-át szíveskedjenek az OTP számlámra átutaltatni,  a megmaradt 270 milliót pedig a kórházi műszerparkok és berendezések fejlesztésére fordítani. Ezzel egyidőben, a dupla áron forgalmazó céggel (vállalattal, kereskedővel, stb.,) kötött szerződését felbontani és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél a tisztességtelen  (ultraprofittal dolgozó)  eladó ellen feljelentést tenni, nem elfelejtkezve  a minisztérium illetékes beszerzőjének felelősségre vonásáról sem!

 

PÁRTFEGYELEM

        Dicséretesnek és példamutatónak mondható az a pártfegyelem, amelyet az MSZP-s frakciótagjai felmutattak az egészségügyi törvény megszavazásakor. Ez a magatartás  elvárható volt azoktól a képviselőktől, akik Gyurcsány "öszödi" nyilatkozatát is mukkanás  nélkül  végighallgatták, és a parlamenti esküjüket is alárendelték a mindenható pártfegyelemnek, valamint  egyéni (anyagi) érdekeiknek.

            Ezek után (is) nézzenek szembe bátran a választópolgáraikkal, a listán bejutottak pedig a tükröt tartsák maguk elé, és próbálják megállapítani az arcbőrük vastagságát...

 

TÉVÉS MŰSOROK 

            Érdemes elgondolkozni azon, hogy a nagyszámú (és egyre szaporodó) tévés csatornák műsorait összeállítók  miért nem tévednek néha-napján, miért nem "csúszik" be időnként (mondjuk havonta egyszer) egy-egy jó vagy közepes színvonalú műsor is? A kereskedelmi tévékről nem is beszélve, szóvá kell tenni az adófizetők pénzéből finanszírozott közszolgálat tévék műsorait.

            Összességükben csapnivalók és szinte nézhetetlenek!  A nemrégiben sugárzott (Verebes István rendezésében kreált) kabaré számként megjelölt   műsor rendezését csupán (talán) a színészek primitív játéka múlta alul! Mikó István, Haumann Péter, Oroszán Szónja és Hernádi Judit  "alakításai" például még a gyógypedagógiai iskolák amatőr színjátszóinak a szintjét sem érték el.

            Vajon egy-egy ilyen rendezői és színészi "munkát" mennyivel honorálja  az adósság-halmazzal küszködő tévé ILLETÉKESE? Verebes István egy hetilapnak adott interjújában közölte, hogy a Mikroszkópban, a Napkeltében és Szabadkán is rendez, kifelejtve az m1-et, és büszke volt arra, hogy "30 milliót letett az asztalra fia londoni filmes tanulmányainak finanszírozására". Ehhez  csak annyit lehet hozzátenni: ha ilyen primitív rendezésért ennyit össze lehet "kuporgatni", akkor azzal nem kellene  dicsekedni, mert a selejtes munkáért az adókkal agyon-nyomorgatott emberek zsebéből markolja ki a  pénzt!

 

TÖRTÉNELMI NAGYJAINK

            Napilapunk egyikében felmérést  közöltek arról, hogy kire bíznák az ország vezetését az emberek? Gróf Széchenyi István  került az első helyre, Kossuth a másodikra, Kádár pedig bronzérmes lett, de Horn is" elcsípte" a nyolcadik helyet.

             Vagyis: szép számmal vannak még olyan "ütődöttek", akik még a saját kárukon sem tanultak és azok után nosztalgiáznak, akik 33 évig "ösztökélték"   az "uralkodó" osztályt a fejlett szocialista társadalom alapjainak lerakására, erkölcsi és gazdasági csődbe vitték az országot, emberek millióit  szorították a  társadalom peremére, Gyurcsányhoz hasonlóan,- hazudtak reggel, nappal és éjjel, a nap minden órájában, verőlegényekkel, munkásőrökkel, besúgók tömegével és szovjet szuronyokkal biztosították a hatalmukat. Kádár 33 év alatt  sikeresen szétverte a gazdaságot, eladósította az országot, tűzzel-vassal terjesztette a magyarságtól idegen eszmék sokaságát.

            Horthy Miklós a hatodik helyrekerült, talán csak a tájékozottabbak akceptálták, hogy az első világháború  után  szétdarabolt, megcsonkított és  kirabolt országot talpra állította, a vörös terrort felszámolta, diplomáciai "húzással" visszaszerzett számos elcsatolt magyar területet (és lakosságukat), Európa egyik legjobb fizetőeszközévé tetette a Pengőt (amely értékállóságát a második-világháború végéig megőrizte), a német megszállásig biztosította a zsidó vallásúak életét, valamint a külföldről idemenekült (osztrák, lengyel, csehszlovák) állampolgárok sértetlenségét és ellátásukat), fejlesztette az egészségügyi ellátást,  a világhírűvé vált ipari létesítmények kialakítását, az alsó, közép és felsőfokú oktatási (képzési) intézményeket, a kulturális ágazatokat, és szinte teljes mértékben  felszámolta a korrupciót, 24 évig tartó kormányzási ideje alatt megszámlálhatatlan (értékálló) maradandót alkotott.

            Horthy ellenfelei (vagy ellenségei) képtelenek ésszel felfogni, hogy Magyarország vis maior helyzetben kényszerült a második világháborúba belépni (utolsóként a hadüzenetet deklaráló államok között), ha nem ezt teszi, akkor hazánk megszállása évekkel hamarabb bekövetkezik, és a magyarországi zsidó állampolgárok közöl pedig annyi maradt volna meg, mint Lengyelországban, Ausztriában vagy Csehszlovákiában!

 

BUDAPEST ÉS A  4-ES (-ÖS) METRÓ

            Demszky "uralkodása"  részben hazugságra, részben ígérgetések sokaságára épült. Immáron 17 évig semmi maradandó nem fűződik a nevéhez,   hacsak  a kátyúk tömegét, a vascölöpök  sokaságát, a zöldterületek csökkenését, a parlagfüvek terjeszkedését, az aluljárókban heverésző és kéregető  hajléktalanok mennyiségét, a közlekedési dugók állandósulását, a tervszerűtlen útépítéseket (útjavításokat), a városkép tönkretételét és  közszerepléseinek   sokaságát nem soroljuk ebbe a kategóriába.

            Demszky a demagógia, a semmittevés, a hanyag hozzáállás és a koncepciótlanság kimagasló "művésze"! Főpolgármesterkedése során Budapest a magyar városok fejlesztési rangsorában az utolsó helyre került, de még a nagyközségek ez irányú mutatóiban sem veszélyeztetné egyik sem ezt a helyezését.

           Mindezeknek a megállapításoknak  a krémhabjaként köztudottá vált, hogy a főváros  adóssághalmaza rekordmennyiséget (!) ért el, és adózásból vagy a külföldi kölcsönökből befolyt  pénzek úgy tűnnek el nyomtalanul, mint  az állami kézben lévők.

            A 4-es Metró ígérgetésével Demszky mindig megerősítette a pozícióját, sőt még az 5-ös Metrót sem szégyellte bedobni a köztudatba! Most, hogy a 4-es Metró építése és készenléti  időpontja bizonytalanná vált, szokásos (bárgyú) magyarázkodásával megtalálta a "bűnösöket", ezzel is  elvegetál egy ideig, miközben a feledékeny (reá)szavazók szimpátiáját továbbra is  magáénak tudhatja, hiszen  tömegével vannak olyan elfogultak, akik semmiből sem tanulnak, csak sopánkodásra és/vagy tapsikolásra képesek.

 

KORMÁNYZATI NEGYED

           Veszélybe került a kormányzati negyed létrehozása! Ha elmarad az építkezés és az átadás, akkor Gyurcsányék kénytelenek  lesznek  a jelenlegi "kócerájukban" nyomorogni...

           Ami viszont a  kormányzati munka hatékonyságát illeti: nem lenne nehéz bebizonyítani,  hogy  kormány és kormány-rezidenciák nélkül exponenciálisan növekedne a gazdaság mutatója, radikálisan csökkenne az államháztartás hiánya,  a szóvivők és a tanácsadók nélkül pedig  előbb-utóbb kialakulna az az egyensúly, amelynek hiányát évtizedek óta érezzük.

 

MAGYAR GÁRDA

            Gusztos Péterben (és eszmetársaiban) permanens félelmet kelt a Magyar Gárda létrehozása és szereplése.

            Gusztosék félelem-nyilatkozata akkor lenne hiteles, ha akkor is megszólaltak volna, amikor az emlékezetes rendőrattak volt, amikor a Kommunista Párt megalakulását bejelentették, vagy amikor milliárdokat költöttek vízágyúkra, gumilövedékekre, könnygáz patronokra és páncélozott rendőrségi kocsikra.

            A féloldalas rettegés vagy hiteltelen, vagy orvosi esetnek számít. Hasonló a (turul)madár  kórhoz, ahol a Göncz Árpád által felavatott  turulmadár „ártatlan csibének" számított, a XII. kerületben lévő turulmadár viszont  álmatlan éjszakákat okoz Ungár Klárának.

 

MAGYAR HONVÉDSÉG

            A Vadai Ágnessel megerősített Magyar Honvédség megsínylette Iváncsik Imre (élelmiszeripari üzemmérnök és déligyümölcs kereskedő) államtikár távozását, mert egyes meg nem-erősített hírek szerint, csökkent a gulyáságyúkban készült „étekféleségek" minősége és a déligyümölcs ellátás normája.

            Szekeres Imre hadügyér viszont gondoskodik a védelmünk megerősítésén, mert a NATO kiegészítéseként az orosz védelmi miniszter bizalmát és együttműködési készségét is megnyerte, ezek után csak a kínaiakkal kell közösködnünk, és jöhet a tatár, a török vagy mindkettő, tovább csökkenthetjük honvédségünk létszámát…

 

                                                                                                                                                                                       (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                                                                         a Justitia Bizottság elnöke