Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. november 4., kedd

1.248 - Nem tûrjük tovább! - Apáink sem láttak még ekkora válságot

Nem tûrjük tovább!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2008. November 5-én, szerdán 19 órától "Nem tûrjük tovább" címmel demonstrációt szervez a szlovák követség elõtt (1143. Budapest, Stefánia út 22-24).

Felszólalók:

- ifj. Hegedûs Lóránt, református lelkész
- Kiss Róbert, a Magyar Gárda Országos fõkapitánya
- Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke
- Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke

és egyéb csatlakozásukat bejelentõ nemzeti szervezetek, illetve civil csoportok képviselõi.

A demonstrációt a Romantikus Erõszak Koncertje zárja.

Kérünk minden magyar érzésû honfitársunkat, hogy a magyarság egységét és erejét jelenlétével fejezze ki!

Nem tûrjük tovább!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apáink sem láttak még ekkora válságot
2008. november 4. 17:26:00 Privátbankár.hu

A II. világháború óta nem tapasztalt ütemû, "szokatlan mértékben összehangolt" visszaesést jósolt jövõre a világ legfejlettebb gazdaságainak a Fitch Ratings, amely szerint a világgazdaság egészének növekedése is 1 százalék alatt lesz.

A legnagyobb európai hitelminõsítõ új éves prognózisa szerint az Egyesült Államok, az euróövezet, Nagy-Britannia és Japán GDP-értéke a következõ tizenkét hónapban együttes átlagban 0,8 százalékkal csökken.

A ház megjegyzi, hogy a hitelellátás szûkülése által vezérelt fejlett piaci recesszió "még ismeretlen területe" a gazdaságtörténetnek, és kevés olyan történelmi párhuzam létezik, amelynek alapján meg lehetne ítélni a várt visszaesés valószínû mélységét és hosszát.

A Fitch szerint ugyanakkor a vezetõ jegybankok agresszív likviditáspótló lépései, valamint az amerikai és az európai bankrendszernek juttatott költségvetési tõkeinjekciók a legrosszabb forgatókönyvet, a recesszióval kísért széles körû deflációt meg fogják akadályozni.

Az átlagon belül a hitelminõsítõ 2009 egészére az amerikai GDP-érték 1,2 százalékos visszaesését jósolja, az euróövezetben 0,6 százalékos, Nagy-Britanniában 1,4 százalékos gazdasági teljesítménycsökkenéssel számol, Japánban ugyanakkor 0,4 százalékos növekedést vár.

A világgazdaság egészének összkibocsátása a Fitch Ratings elõrejelzése szerint mindössze 0,9 százalékkal nõ 2009-ben, a tavalyi 3,5 százalékos, és az idei évre valószínûsített 2,3 százalékos globális GDP-növekedés után. A jövõre jósolt világgazdasági növekedés a leglassúbb lenne az 1990-es évek eleje óta.

A legfejlettebb térség súlyos gazdasági visszaesését más nagy londoni házak is jósolják.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének egyik legutóbbi globális elõrejelzése szintén úgy fogalmaz, hogy mind több jel utal a legnagyobb világgazdasági erõcentrumok "mély és szinkronban zajló" recessziójára, amely valószínûleg már az elõzõ negyedévben elkezdõdött.

A Királyi Külügyi Intézet - londoni székhelye után, általánosan használt nevén a Chatham House, az egyik legnagyobb londoni külpolitikai elemzõ mûhely - múlt hónap végén kiadott, drámai hangvételû világgazdasági jelentésében egyenesen úgy fogalmazott, hogy a "gazdasági katasztrófa" szélére sodródott a fejlett ipari országok alkotta OECD-térség, és jelenleg a kínai növekedés fennmaradása a világgazdaság legfõbb reménye.

A Fitch Ratings keddi londoni elõrejelzése szerint azonban Kína növekedése jövõre várhatóan épphogy meghaladja a 7 százalékot, ami 1990 óta a leglassabb ütem lenne. A hitelminõsítõ azzal számol, hogy a kínai GDP-érték bõvülése a tavaly mért 11,9 százalék, és a 2008-ra valószínûsített 9,5 százalék után 2009-ben 7,2 százalékra lassul.

A négy legnagyobb felzárkózó gazdaság - Brazília, Oroszország, India és Kína (közkeletû angol rövidítéssel a BRIC-térség) - együttes növekedése is megtorpanásszerûen lassul, de még mindig 5,7 százalékos lesz 2009-ben a Fitch elõrejelzése szerint. Ennek az országcsoportnak az együttes átlagos növekedése tavaly még 9,7 százalék volt, és a hitelminõsítõ 2008-ra 7,9 százalékos GDP-pluszt jósol.

A Fitch prognózisa szerint a csoporton belül Oroszország növekedése a tavaly mért 8,1 százalék és az idei évre várt 7,3 százalék után 2009-ben már csak 4,0 százalékos lesz.

A pénzügyi válság közepén alaposan meg kell gondolni, mit kezdjünk megtakarításainkkal. Ön mit tesz / tenne, ha lenne? Szavazzon!

Megint kísértett a "fekete október"
A válságtanácskozások hete jön
Növekvõ bizalom és beruházási kedv itthon
London nagyon elnézte: jó adós a magyar?
Adócsökkentés: tervezni azért lehet

MTI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------