Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. november 15., szombat

1.294 - Nem csalódtunk: Gyurcsány és Fico a szélsõségesek ellen - 2008-11-15 12:43 barikád.hu

Nem csalódtunk: Gyurcsány és Fico a szélsõségesek ellen
2008-11-15 12:43 barikád.hu


"Eredményes" tárgyalás...Négypontos közös nyilatkozatot fogadott el Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák kormányfõ szombaton Révkomáromban. A nyilatkozat aláírói sürgetik a szélsõséges megnyilvánulások és ideológiák elleni fellépést, valamint kiállnak a nemzeti kisebbségek kulturális és etnikai önazonosságának megõrzése mellett.

A találkozó nyugodt körülmények között kezdõdött meg tíz órakor a révkomáromi városházán. Amikor Gyurcsány Ferenc kilépett autójából, szórványos taps hallatszott az eseményt figyelõ közel kétszáz érdeklõdõ körébõl, amely akkor is folytatódott, amikor kezet fogott Robert Ficóval.

Az MTI tudósítója a helyszínen összesen három bakancsos, bomberdzsekis fiatalt látott, akik magyarul és szlovákul egyaránt beszéltek. A fiatalok kezében fényképezõgép és jegyzettömb volt, de a sajtónak kijelölt helyen kívül állva figyelték az eseményeket. Tevékenységüket a rendezvényt biztosító erõk nem zavarták meg, de minden lépésüket figyelemmel kísérték.

A városházát és a közelében lévõ tiszti kaszinót, amely a nemzetközi sajtótájékoztatónak ad otthont, a rendõrség 150 méteres körzetben kordonnal lezárta. A találkozó megkezdéséig semmiféle incidens, közbekiabálás nem történt.

MTI - barikád.hu