Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. november 5., szerda

1.262 - Szabad Riport: FOSZTOGATÓK VI. - Fölállni és nemet mondani!

Betreff: Fwd: FOSZTOGATÓK VI. - Fölállni és nemet mondani!
Datum: kedd, 2008. november 4.
Von: ERA
An: Kutasi József - Kazincbarcika/Sajókaza
xAudie Rácz Era, Fort AndrásSzabad Riport / Terra IncognitaInternetes Magazin( www.szabad-riport.gportal.hu / www.terrainc.gportal.hu)x FOSZTOGATÓK VI.
HOGY LEHET VÉDEKEZNI A SZISZTEMATIKUS FOSZTOGATÁS ELLEN?
FÖLÁLLNI ÉS NEMET MONDANI!
AZ ADÓSSÁG ELENGEDÉS FORGATÓKÖNYVE - A LENGYELEKNEK SIKERÜLT...

Dr.Drábik János elõadásának írott változata, a helyszínen felvett hanganyag alapján
- Hatodik rész -
..."Lengyelország sokkal jobban el volt adósodva, mint Magyarország! - De a lengyelek, a kezdettõl fogva követelték ennek az adósságnak az elengedését! És több menetben, végül is sikerült ezt az adósságot így, vagy úgy, de elengedtetniük. Vagy leírták, vagy átütemezték, de valamilyen módon megszabadultak tõle... >> Argentína, miután megszabadult ettõl az elképesztõ pénzügyi tehertõl, - bizonyos mértékû növekedési pályára lépett. Az ipar föllélegzett, elkezdett növekedni, rengeteg ember talált munkát, az argentin pénz megerõsödött, és egyáltalán Argentína elkezdett megint NORMÁLISAN MÛKÖDNI!... >> Tehát nem igaz az, hogy nem lehet fölállni és nem lehet nemet mondani! Ez egyszerûen nem igaz..."
*
..."A fent említett szakemberek javaslatai, bizonyos szempontból túl mennek Síklaky István gondolatain.
De elõbb nézzük, mit mondott Síklaky István? Õ egy egész adósság elengedési forgatókönyvet dolgozott ki, melyet bátran vállalni kell.
De ez nem egy egyedi dolog! Más is megtette már, és sikerrel járt. Mint például a lengyelek! És nemcsak õk. De most azért mondom a lengyeleket, mert Lengyelország sokkal jobban el volt adósodva, mint Magyarország! - De a lengyelek, a kezdettõl fogva követelték ennek az adósságnak az elengedését! És több menetben, végül is sikerült ezt az adósságot így, vagy úgy, de elengedtetniük. Vagy leírták, vagy átütemezték, de valamilyen módon megszabadultak tõle.
És arra is van példa, hogyha egy országnak olyan döntéshozói vannak, akik ténylegesen képviselik a Nép érdekeit, - és nemcsak mindenféle "nyálas, demokratikus szóömlenyeket" hajtogatnak, - hanem valóban a saját népüket szolgálják, - akkor azok megoldást találhatnak az ország bajaira.
Mint például Nestor Kirchner, Argentína elnöke. Amikor 2000-ben már harmadszor került az Argentin állam államcsõdbe, - akkor azt mondta, hogy: nem fizetünk!
Na és mi lett? Mi lett, hogy nem fizettek? - Az lett, hogy egy éven belül, a 103 milliárd dollár adósságból 65 milliárdot leírtak. Kész!
Nos, az most már nyilvánvaló, hogy a Nemzetközi Pénzvilágnak, a legpofátlanabb intézménye, a Nemzetközi Valutaalap. Mely bizonyos dolgainak nagyon is érdemes utána nézni, - éspedig annak, hogy az utóbbi években mit is csinált Magyarországon?! Például, amikor a "szakembereik" tavaly, 2007 májusban itt jártak Magyarországon, azt hagyták meg az itteni helytartóiknak, és rezidenseiknek, hogy; "Most kell lenyomni a Magyar Nép torkán az Egészségügy privatizálását. Õk írták ezt le! El lehet olvasni az interneten. Menjenek be a Nemzeti Bank honlapjára, és nézzék meg! - Ott van!
Na most. Visszatérve Argentínára. Hogy Argentína megszabaduljon ettõl a vérszopó pofátlan intézménytõl, a Nemzetközi Valutaalaptól, - fizetett egy bizonyos összeget, - adott neki 17 milliárdot. - Viszont a többi hitelezõnek meg azt mondta; "Uraim, majd húsz év múlva!" Kész!
És mi történt? Az történt, - hogy Argentína, miután megszabadult ettõl az elképesztõ pénzügyi tehertõl, - bizonyos mértékû növekedési pályára lépett. Az ipar föllélegzett, elkezdett növekedni, csökkent a munkanélküliség, rengeteg ember talált munkát, az argentin pénz megerõsödött, és egyáltalán Argentína elkezdett megint NORMÁLISAN MÛKÖDNI!
És vajon bekövetkezett-e az, amit ilyenkor szoktak mondani a gyáva csúszó-mászó cselédek? "Jaj, hogy akkor ez a kegyetlen pénz oligarchia majd lelõ minket!" Nos, ez nem következett be. - Nem lõtték le Nestor Kicrhnert. Szépen kitöltötte a hivatali idejét, - és miután lejárt a hivatali ideje, most a felesége, Argentína elnöke.
Tehát nem igaz az, hogy nem lehet fölállni és nem lehet nemet mondani! Ez egyszerûen nem igaz.

Folytatása következik:
A PÉNZVILÁG ÓRIÁSI HADISARCA A HIDEGHÁBORÚS VERESÉGÉRT - A SZABAD RABLÁS, ÉS FOSZTOGATÁS HAZAI RÉSZESEI - HONNAN VAN NÉHÁNY "MAGYARNAK" CSAK SVÁJCBAN 1000 MILLIÁRDJA?
Az elõadást rögzítette és lejegyezte: Fort András
Szabad Riport Tudósító Iroda

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------