Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. november 15., szombat

1.298 - Soros: elkerülhetetlen a mélyrecesszió, nem kizárt a depresszió


A Szent Korona Szolgalat levelezolistaja

A lista tagjai tudjak es erzik, hogy a Szent Korona tagjai és teljesitik az ehhez fuzodo kotelezettseguket.
A lista celja:
Azoknak a magyar embereknek a ismeretkozlo és ismeretcserelo foruma, akik a Szent Korona eszme altal meghatarozott gondolkodasi moddal dolgoznak a liberális diktatura gondolkodasi modjaval rank kenyszeritett gyarmatbirodalmi elnyomas ellen.
A lista moderatora jogosult arra, hogy a lista celjaval ellentetes irásokat ne hozza nyilvanossagra es azok lista-tagsagat megszuntesse, akik a cellal ellentetesen akarjak hasznalni a listat.

Leiratkozas a listarol: https://www.pannoniatv.hu/levlista/signoff/hir


Betreff: Soros: elkerülhetetlen a mélyrecesszió, nem kizárt a depresszió
Datum: péntek, 2008. november 14.
Von: Halász József dr.

An: Kutasi József : Budapest
Soros: elkerülhetetlen a mély recesszió, nem kizárt a depresszió
mti.hu 2008. november 14. 07:00
Soros György szerint "most már elkerülhetetlen a mély recesszió, és a depresszió lehetõsége sem kizárt" - a magyar származású befektetési üzletember csütörtökön egy washingtoni kongresszusi meghallgatáson beszélt errõl. Az amerikai törvényhozás felügyeleti és kormányzati reformmal foglalkozó bizottsága nagy fedezeti alapok vezetõit hallgatta meg arról, hogy ezeknek a javarészt szabályozatlan tevékenységû alapoknak mekkora szerepük volt a globális pénzügyi válságban. A 78 éves Soros, a 19 milliárd dollár vagyonú Soros Alapítvány elnöke azt mondta, hogy a fedezeti alapok szerves részét alkották annak a pénzügyi piaci buboréknak, amely kidurrant.
Véleménye szerint a válság ezután az úgynevezett CDS származékos termékeket fogja elérni, mivel ez a piac szabályozatlan. Azt javasolta, hogy létre kell hozni egy tõzsdét, ahol ezekkel az eszközökkel kereskedni lehetne.
A bizottsági meghallgatáson Philip Falcone, a Harbinger Capital Partners igazgatója - aki Soroshoz hasonlóan több mint 1 milliárd dollárt keresett tavaly - a fedezeti piac nagyobb átláthatóságát és felügyeletét sürgette. Soros viszont arra figyelmeztetett: az eddigi szabályozatlan idõszak után túlságosan az ellenkezõ irányba lendülhet az inga, a túlzó, ésszerûtlen és büntetés jellegû szabályozás visszafelé sülhet el.
Soros - aki másoknál elõbb kimutatta az amerikai házingatlanpiac veszélyeit és elõrejelezte a jelenlegi válság mélységét - úgy látja: a hitelpiac buborék kipukkanása után megtizedelõdik a fedezeti alapok száma, 50-75 százalékkal lecsökken az általuk kezelt pénzeszközök mennyisége.
Soros kritizálta a pénzügyminisztérium bankmentõ intézkedéseit, szerinte azok "nem megfelelõk vagy elfogadhatók". Úgy látja, nagyobb árat kellett volna szabni a mentõövért cserébe a pénzintézeteknek, amelyek valóban jó bevételt biztosító hitelezésre fordítanák a segítséget.

http://www.mti.hu/cikk/325811/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------