Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 21., kedd

2.341 - A Magyar Közlöny egyik eldugott oldalának elrejtett kormányrendeletéből tudtuk csak meg, a felelős magyar kormány a végnapjaiban, még márciusban, mint egy kopott kabátot leadta a kormányzást Brüsszelben.

Von: Péteri Attila Árpád

Gesendet: hétfő, 2009. április 20. 23:26
An: Kutasi József
Betreff: Eladták az országot!

A Magyar Közlöny egyik eldugott oldalának elrejtett kormányrendeletéből tudtuk csak meg, a felelős magyar kormány a végnapjaiban, még márciusban, mint egy kopott kabátot leadta a kormányzást Brüsszelben. Mint a régi szép időkben, a 80-as években, amikor a sorok közötti olvasásból, az elvtársak utalásaiból, körmondataiból és arcmimikájából kellett kitalálni, hogy mi a túró is történik az országban, most egy alig olvasott lapból, no meg a pénteki Népszabadságból tudhatta meg a nyilvánosság a „tutit”

Nevezetesen, hogy bárki lesz is a következő miniszterelnök, már egy aláírt, az EU-val szemben bevállalt és április 3. óta hatályban is lévő megszorítási csomag rendelkezései szerint kell irányítania Magyarországot... Mostantól fogva tehát nem Budapesten dől el, hogyan kerülhetjük el a totális pénzügyi összeomlást, a valutaválságot és a 400 forintos eurót. Nincs egy centiméternyi mozgásterünk sem abban, miként kívánjuk eljesíteni a valutaalap és az Európai Unió keretfeltételeit az államháztartási vagy a fizetési mérleg egyensúlyának betartása érdekében, Brüsszelben és Washingtonban mondják majd meg ezentúl, mennyivel emelkedhet a közalkalmazottak bére, hogy vissza kell-e vonni a
13. havi nyugdíjat, hány éves korban mehet nyugdíjba a magyar, és még sorolhatnánk.

VERES JÁNOS PÉNZÜGYMINISZTER A DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA UTÁN TELJES LELKI NYUGALOMMAL HAZAJÖTT BRÜSSZELBŐL, ÉS ELFELEJTETT SZÓLNI A SAJÁT NÉPÉNEK ERRŐL A KICSINY RÉSZLETRŐL. GYURCSÁNY FERENC MINISZTERELNÖK UGYANÍGY TETT, ÉS MOST MÁR VILÁGOS, MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT MONDOTT LE.

Mint tudjuk, éppen az MSZP-kongresszus előtt külföldi utakat (Brüsszel, Frankfurt) bonyolított le, ezeken minden valószínűség szerint közölték vele a szomorú valóságot, hogy a pénzügyi összeomlás elkerülése végett legyen szíves a kijáratnál leadni a nemzeti szuverenitást. Leadta, hazajött, és felmérte a helyzetét: vagy kiáll az emberek elé, tájékoztatja őket a valóságról, a hitelezők által rá erőltetett programról, vagy sunnyog.

AZ ŐSZÖDI HŐS TERMÉSZETESEN AZ UTÓBBIT VÁLASZTOTTA.

Figyelemelterelés végett nagy zajt csapott, két hétig a saját lemondásával tömte meg a híradókat, majd amikor már megtalálták azt, aki vállalja, hogy elviszi a balhét, beletetette az intézkedéscsomagot a Magyar Közlönybe. A magyar törvényhozás szocialista képviselőinek pedig, mint egyszerű statisztáknak, bohózatba illő körülmények között kellett aláírásukkal hitelesíteniük azt, amit a pénzügyminiszter már amúgy is elvállalt. Megkezdődött a reformdiktatúra!