Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 21., kedd

2.347 - *** www.nemzetihirhalo.hu > Fricz Tamás: Nyílt válasz Kiss Róbertnek, Magyar Gárda főkapitányának, 2009. április 19.-ei nyílt levelére

Von: Nemzeti Hirhalo

Gesendet: hétfő, 2009. április 20. 20:03
An: Kutasi József (094223)
Betreff: Fricz Tamás válasza Kiss Róbertnek

 

Nyílt válasz Kiss Róbertnek, Magyar Gárda főkapitányának, 2009. április 19.-ei nyílt levelére

     
Tisztelt Kiss Róbert!

     1. Először is: a Civil Összefogás fórum és jómagam is tisztában voltunk
és vagyunk azzal, hogy Önök is, akárcsak mi, azért küzdünk, hogy az országnak óriási károkat okozó baloldali-balliberális kormány minél gyorsabban távozzon és előrehozott választások legyenek Magyarországon. Ebben a politikai célban egyetértünk, vagyis abban, hogy végre az állampolgárok felhatalmazásával jöjjön létre egy új, nemzeti kormány hazánkban.
     2. A Civil Összefogás Fórum megalakulása, március 27.-e óta hirdeti,
hogy rendezvényeire civil szervezeteket vár, pártok, vagy katonai jellegű, egyenruhás szervezetek nem vehetnek részt az összejöveteleinken. Pártok vezetőinek felszólalását nem engedjük meg, s ez érvényes a politikai paletta teljes stpektrumára és az összes pártra. Ez az oka annak, hogy április 5.-én a Hősök Terén és 14.-én az Alkotmány utcában is igyekeztünk ezt az alapelvünket betartani, s ez találkozhatott az Önök és a Jobbik ellenérzésével.
     3. Elhatározott szándékunk volt, hogy ha megválasztják Bajnai Gordont,
élőláncot vonunk a Parlament köré. Ám Önök is láthatták: olyan távolra, az utcák közé helyezték a rendőrök a kordonokat, amely után csak akkor lehetett volna az utcákon keresztül áthúzódó, óriási élőláncot létrehozni, ha több százezeren vagyunk jelen, ám ennyien nem voltunk. A rendőrség szégyenletes, soha nem látott szélességű kordonnal, illetve brutális erőkkel készült erre a napra, amire talán még 2006 őszén sem volt példa. Ezért, kényszerű okokból kellett elállnunk eredeti tervünktől.
     4. A rendezvényünk végén (fél hatig szólt az engedélyünk) az egyetlen
ésszerű megoldásnak láttuk, hogy a Sándor Palotához vonulunk. Egyrészt nem maradhattunk tovább, másrészt pedig láttuk az állig felfegyverzett rendőrséget:
mi lehetett volna a következmény, ha maradunk? Provokáció, sérülések, ne adj isten még rosszabb, s a másik oldal kezében az érv, hogy még keményebben lépjenek fel a tüntetőkkel és minden ellenálló magyar állampolgárral szemben. Aki gondolkodik, ezt világosan látja. Vona Gábornak is elmondtam ezt a helyszínen, tanúsíthatja.
Egyébként pedig: a köztársasági elnök a Parlamentből autóval tíz perc alatt felérhetett a Sándor Palotába, tehát simán ott lehetett volna, mire odaérünk. (Más kérdés, hogy ő hazament, ám egyik szóvivőnk, Bencze Izabella a rendőri kordonon keresztül bejuthatott a palotába, s telefonon beszélt a köztársasági elnökkel.)
     5. Végezetül szeretném hangsúlyozni: ha valami jó dolog kezdődik
Magyarországon, akkor rögtön megjelennek a közelében az áskálódók, a beépített emberek, a jobboldalt bomlasztani akarók. Mi a legjobb szándékkal végezzük dolgunkat az országért, s ezt tesszük a jövőben is. Azt kérem Öntől, a Jobbiktól, Vona Gábortól és másoktól is, hogy vegyék Önök is észre a bomlasztó figurákat, a küldött embereket, mert a bal- és balliberális oldal legfőbb célja, hogy széttagolja a nemzeti erőket! Felül kell végre emelkedni a kisszerű vitákon, áskálódásokon, s ha ez végre megtörténik hazánkban, akkor lesz magyar újjászületés!
     6. Attól pedig nem kell félni, hogy ki-ki más módszerekben hisz,
másképp akar elérni az áhított célhoz, Magyarország felemelkedéséhez. Lehet, sőt biztos, hogy köztünk is viták vannak az elképzelésekben, a baloldallal szembeni fellépés jellegében, eszközeiben. Fogadjuk el ezt a tényt, ez nem szegényebbé, hanem gazdagabbá teszi a nemzeti oldalt. Mindenkinek más a vérmérséklete, alkata, karaktere, s ez külön utakat is eredményezhet. De ez sem baj: ha a közös célt nem tévesztjük szem elől, ha okosak vagyunk és megfontoltak, ha észrevesszük a másik oldal áskálódásait és teszünk ellene, akkor elérjük célunkat!

Egy büszke, szabad és boldog Magyarországért!

Üdvözlettel,

Fricz Tamás
szóvivő
Civil Összefogás Fórum

---------------------------------------------------------------------------------------------------