Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 23., csütörtök

2.366 - Vattay Szabolcs: Ha az alábbi hír igaz, akkor nemigen van teendőnk. Nincs miért, nincs kiért! Hacsak önző módon, kizárólag önmagunkért!

Von: Vattay Szabolcs
Gesendet: csütörtök, 2009. április 23. 12:57
An: Kutasi József

Betreff: Elment az esze a fél országnak!

 

Ha az alábbi hír igaz, akkor nemigen van teendőnk. Nincs miért, nincs kiért! Hacsak önző módon, kizárólag önmagunkért!

 

Meglepően sokan hisznek a Bajnai-csomagban

 

Az emberek négytizede szerint az új kormány tervezett intézkedései elősegítik a gazdasági válságból való kilábalást, öttizede viszont szkeptikus. Ugyanakkor másfélszer annyian gondolják, hogy a program hosszú távon javítani fog az ország helyzetén, mint ahányan romlásra számítanak, bár azok aránya a legjelentősebb, akik szerint a csomagnak nem lesz érdemi hatása.

A Bajnai-csomagként meghirdetett intézkedések közül az állami vállalatvezetők fizetésének és a kormánytagok bérének csökkentése, a devizahitelesek megsegítése, valamint a személyi jövedelemadó mértékének csökkentése talált a leginkább kedvező fogadtatásra a lakosság körében. A szociálpolitikai lakástámogatás megszüntetése, a családtámogatási rendszer szűkítése és a nyugdíjkorhatár emelése számít a legfőképpen népszerűtlen lépésnek - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből.

A népszerűtlen intézkedések ellenére is nagyobb azoknak az aránya (34 százalék), akik szerint a Bajnai-kormány tevékenysége hosszú távon javítani fog az ország helyzetén, mint azoké, akik szerint rontani fog (22 százalék). A relatív többség, az emberek 39 százaléka viszont nem vár érdemi változást az új kormány beharangozott lépéseitől.

Az emberek megosztottak abban a kérdésben, hogy az intézkedések megvalósulása enyhíteni fogja-e a gazdasági válság magyarországi hatásait: 42 százalék szerint igen, míg 49 százalék szerint nem. A Fidesz szavazóinak kétharmada szerint a javasolt intézkedések nem fogják enyhíteni a válságot. Az MSZP-sek héttizede úgy értékeli, hogy a Bajnai-csomag kedvezően befolyásolja az ország gazdasági állapotát.

(MTI)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------