Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 21., kedd

2.346 - www.nemzetihirhalo.hu > Neufeld Róbert: Miért ne lehetne Magyarország független? - doki (dr.gyarmatipéter): Éppen Svédországból tetszik mondani, hogy az önállóság SMAFU?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Miért ne lehetne Magyarország független?

...bizonyos Czike László úr álmodozása egy új, független Magyarországról. Na mármost. Egy független Magyarország ellen egy magyarnak sem lehet kifogása, így nekem sincs. De az az út egy teljesen független Magyarország felé, amelyet Czike úr kíván megvalósítva látni, szerintem kétes célhoz vezet. Ö ugyanis úgy véli, hogy Magyarországnak ki kell válnia az Unióból és a NATO-ból, meg kell szakítania minden kapcsolatot a Világbankkal és más nemzetközi pénzintézetekkel, és kizárólag a saját készleteiből kell ellátni és fenntartani magát. A kérdés az, hogy mit tudna egy ilyen Czike-úr féle Magyarország a külvilágnak felajánlani aminek ellenében megkaphatná mindazokat a külföldi szükségességeket, amelyek nélkül egy modern ország nemigen tud boldogulni? Például a működtetéséhez, a lakosság ellátásához szükséges energiát? Milyen valutával fizetné (és ha forinttal akkor milyen értékű forinttal) a külföldi gyógyszereket, a betegellátáshoz szükséges gépezeteket stb.?

Hogy csak két dolgot említsek. Az ország exportlehetőségei és gazdasági helyzete a jelenlegi válság idején ugyanúgy zuhan lefelé mint sok más országé. És ezt még egy Czike úr alkotta Magyarország sem tudná elkerülni. Na de mindegy. Az izolált saját burkába visszahúzódó Magyarországból a lakosságnak kevés öröme lenne, kivéve esetleg azt a réteget, aki akkor is megtalálná a lehetőségeket. Ennyit erről....

Tisztelettel
Neufeld Róbert
Svédország

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HUH! Tisztelt Neufeld Úr!

Éppen Svédországból tetszik mondani, hogy az önállóság SMAFU?

Csak egy gondolatot szeretnék figyelmébe intézni: Aki nincstelen, az koldulni kénytelen, aki koldul, az kolduspénzből él! Meg lehet gazdagodni (jólétfélének hívják társadalmilag) koldulásból, könyöradományból? NEM ! (Csalással, tolvajlással persze igen, de itt most nem erről van szó).

Ergo, legyen Magyarország is ELŐBB, a saját erejéből, olyan, hogy beléphessen EGYENJOGÚ TAGKÉNT bármilyen szövetségbe, közösségbe, amilyen neki tetszik. Nem talpnyaló, koldusként, mint most vagyunk az EU és a NATO tagja, különösen úgy, hogy ami kicsi értékünk maradt az is idegen kézre kerül.

Tessék mondani miért kell nekünk a NATO? Ha nem lennénk a tagja, ki támadna minket? Talán a NATO éppen? Ha így lenne, akkor most szövetségben vagyunk az ellenségünkkel, hogy meg ne támadjon? Mennyivel olcsóbb és hatékonyabb, gazdaságosabb lenne a szomszédokkal jó viszonyban lenni, mint az volt ezerévig!

Tessék mondani miért jó nekünk, hogy néhány külföldi annyi profitot visz ki évente innen, amennyiből a tizmillió magyar él! Ha csak ezt megakadályoznánk, KÉTSZERESÉRE növekedne az életszinvonal! És emellett ezernyi más lehetőség is kínálkozik!

Miért külföldi élelmiszereket fogyasztunk, ha lehetne hazai is? Példának mondom, hogy lassan harminc (30) éve nem szedik le a gyümölcsöt a fákról, pedig az állástalanok száma milliónyi! Helyette importálunk! Kinek jó ez? Miért szlovák a tej? Miért import a cukor? Miért mennek el innen a jó emberek? Hogy másnak húzzanak hasznot? Soroljam még?
Tisztelt Neufeld Úr! ÉS AZ ÖSSZES RENYHE MAGYAR HATALMASSÁG! Itt a válság, amin akkorát lehet nyerni, és rövid idő alatt, mint még soha! Az Egyesült Államok úgy születhetett meg, hogy embargót mondott ki az összes idegen, brit termékre!

Lássuk el magunkat, termeljünk és dolgozzunk fel élelmiszert, ültessünk lent, szőjünk vásznat, kelmét és ruhákat, bányásszuk ki magunknak a földgázt, hívjuk haza az okos embereinket és használjuk tudásukat!

Létesítsünk tavakat az árvízből, takarékoskodjunk úgy, hogy mindenki ott dolgozzon, ahol él, vagy ott éljen, ahol dolgozik! Kevésbbé környezetszennyezünk, kevesebb energia kell, kevesebb lesz az import! Mi lenne, ha hozzáértők KOMOLYAN evvel foglalkoznának?

Vagy kössünk szövetséget azokkal, akikkel EGYENLŐ oldalú megállapodásokat köthetünk: ezt nevezik olyan szerződésnek, ahol a felek érdekei egyaránt érvényesülnek. Ön szerint az európai közösségben való részvételünk ilyen? Vagy a NATO kötelezettségeink csupa jót hoznak az országnak: háborúban állunk Irakkal, Afganisztánnal, a közel-kelet nagy részével!

Bizton hosszasan sorolhatnám a megvalósítható teendőket, CSAK ez nehéz, kemény MUNKA, nem könnyed talpnyalás júdáspénzért.

Bizony én inkább önállóságot kivánok mindannyiunknak, tisztelettel

doki (dr.gyarmatipéter)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------