Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 22., szerda

2.358 - Két hét múlva, pénteken, május 1-én este 18.00 órai kezdettel Benkó Dixieland Band koncert a budapesti Papp László Sportarénában!

Von: bencolor@benko-dixie.hu

An: Kutasi József
Betreff:
jegyrendelés az interneten!

 

Kedves Barátaink! Két hét múlva, pénteken, május 1-én este 18.00 órai kezdettel Benkó Dixieland Band koncert a budapesti Papp László Sportarénában!

A jegyek megvásárolhatók minden nagyobb jegyirodában, illetve a Sportaréna jegypénztárában.

 

Sokan érdeklődtek, hogyan lehet a jegyeket Interneten rendelni.

A következő a tennivaló:

Keresőbe beírni:  ticketa     ..............  kerestetni

A jobboldalt futó képeknél a Benkó fotóra   klikkelni

Bal alsó részben Jegyrendelés helykiválasztással - ra  klikkelni

Ami zöld, az szabad, ami piros, az el van adva.

 

Jegyeidet már most megvásárolhatod személyesen a TICKET A jegyárusító rendszerében, a legnagyobb jegyirodákban, a LIBRI könyvesbolt hálózatban. Személyesen érdeklődhetsz a 4222682-es telefonszámon.

 

Megrendelését elküldheti E-mailon a bencolor@benko-dixie.hu címre vagy postai küldeményben a Benkó Baráti Kör  1022 Bp, Lóczy Lajos u.13. címre.

Néhány szóban a programról.

 

A ma már 52 éves Benkó Dixieland Band megint egy új típusú produkcióval, számos érdekességgel jelentkezik.

Első ízben szólal meg a csarnokban Benkóék Karácsonyi Mise produkciójának két sikerszáma, a Lord Have Mercy  és a Glory Hallelujah a Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy által vezényelt  Banchieri Singers és a 150 tagú Cantemus Kórus  közreműködésével, melyek énekes szólístája Berkí Tamás. Ugyancsak a kórusok színesítik Benkó Sándor új klarinétszólóját, a Stranger in the Night-ot, a Mága Zoltán hegedűművész szívhez szóló előadásában elhangzó Hulló Falevelek-et, Halmos Vilmos – Kovacsevics Gábor – Kelemen Zsolt triónak az Oscar Peterson szerezte Hymn To Freedom számát, vagy Szalóky Béla előadásában a Louis Armstrongtól is jól ismert csodálatos La Vie En Rose –t. Új feldolgozásban halljuk Micheller Myrtill előadásában a Fly me to the Moon –t, Deseő Csaba hegedűművész szóló számát, a How high the Moon- t. Igen nagy sikerre számíthat Nagy Jenő, Bényei Tamás és Gáspár Pál Bendzsó Show-ja. László Boldizsár a La Danza  népszerű operarészlettel lepi meg rajongóit. Tommy Vig amerikai vibrafonos a Sweet Georgia Brown vibrafonszólója mellett a  Dob Show-ban is bemutatkozik, Varga Tibor és Lázár István több számban a Benkó Dixieland tagjává avanzsál, Orosz Zoltán swinges oldaláról, Koós Réka kiváló jazzénekes oldaláról mutatkozik be. A műsor végig táncolható, swing, tangó, carioca, rock is megszólal a táncolni vágyók örömére. Ínyenceknek külön csemege lesz Benkóék és Szabadi Vilmos klasszikus hegedűművész előadásában Piazzola legnépszerűbb és egyben legismertebb tangója a Libertango, valamint a koncerten bemutatkozó három hegedűművész együttes játéka a Kis Cipőcskék című számban. 500 fős táncparketten több tánciskola mutatja be tudását. Világszínvonalú, non stop szórakozásra számíthatnak mindazok, akik jegyhez jutnak erre a világon is egyedül álló Benkó koncertre.

 

..........................................................................................................................................

Egy 52 éves zenekar minden esetben azzal a problémával küzd, hogy hagyományos értékei megtartása mellett hogyan tud tovább fejlődni, hogyan tudná új arcát is megmutatni, hogyan tud érdekes lenni évtizedeken keresztül úgy, hogy minden korábbi értékét beépítse a megújuló jelenbe!

A Benkó Dixieland Band receptje volt mindig is a rendkívüli feladatok felvállalása, a műfaja lehetőségeinek kitágítása, a társművészek (klasszikus zene, népzene, beat – pop) megbecsülésének kivívása, eredményeinek folyamatos dokumentálása.

Ezekre a feladatokra soha nem sajnáltuk az anyagi befektetést, az évente megtartott 50 próbát, a megszületett eredmények folyamatos feldolgozását, értékrendbe állítását.

Azt bátran állíthatjuk, hogy a Benkó Dixieland Band önálló koncertjei műfaján belül a legtöbb nézőt vonzzák a világon. 1982 óta a pop-rock vállalkozások méreteire törve teltházas Sportaréna koncerteket adott. A jazz valójában kiemelkedő világsztárjaival dolgozott együtt  tízezres hallgatóságok előtt úgy, hogy a közös koncertek kiváló minőségű TV felvételek és lemezfelvételek formájában megörökítésre kerültek. Ha arra gondolunk, hogy néhány példát kiragadva Benkóék partnere volt a Modern Jazz Quartet kiemelkedő egyénisége - Milt Jackson (vib), aki a  tradicionális  jazz műfajában csak Benkóékkal vállalt koncertet, hogy szólista vendégük volt a nemrég elhunyt avantgárd trombitasztár Freddy Hubbard (tp,flh), a klarinétos  Tony Scott, a jazz swinges vonalát képviselő Buddy Tate (tenorsax), Harry Sweets Edison (tp), Al Grey (tb), Joe Newman (tp), Henry Questa (tenorsax), a chicagói stílus óriása Wild Bill Davison (tp), New Orleans-i sztár Albert Nicolas (cl) és Jabo Smith (tp), Louis Armstrong kiváló magyar gyökerű klarinétosa - Joe Murányi, a bendzsós Buddy Wachter, Eddy Davis, Tom Stuip és Cynthia Sayer, a mai modern együttesek dobosa Stix Hooper,  vagy az európai George Webb (p), Fatty George (cl), Chris Barber (tb), Vic Pitt (b), Kenny Ball (tp), Huub Janssen (dr), Acker Bilk (cl) – és sorolhatnánk a többieket Philadelphia” Jerry Rick (voc, USA), Abe Most (cl, USA), Ernestine Anderson (voc, USA), Ernie Wilkins (tenorsax, USA), George „Firehouse” Probert (sopransax) és így tovább, tovább ........

 

Mérhetetlen tárháza született Benkóékkal az érdekes TV show műsoroknak, melyek egy része a világháló YOU TUBE BROADCAST YOURSELF oldalain megtekinthető. Mintegy 370 ott található számuk igen nézett, a Petite Fleur szám például nézettségben vezeti a világranglistát 150 000 nézővel.

Ugyancsak kiemelkedő munka volt Benkó Sándor „A Jazz születésétől napjainkig” c. 24 részes TV sorozata, amely Winton Marsalis jazztörténeti sorozata óta a legjelentősebb vállalkozása a jazz történeti bemutatásának.

Egyik legújabb munkájuk volt a Benkó Karácsonyi Mise, amely teljesen a zenekar szerzeménye, és a 90 perces mű karrierje a 2007-es MÜPA bemutatóval megindult.

......................................................................................................................

Mire készül most, május 1-én a Benkó Dixieland Band?

Egy teljesen új műsorra.

Olyan új műsorra, melynek 24 száma közül 15 a koncerten szólal meg először. Ezzel is bizonyítva, hogy mintegy 25 órás koncert repertoárját a Benkó Dixieland Band állandóan megújítja.

Olyan új műsorra, melynek 24 száma mind nagy gonddal lett kiválogatva, nagyon népszerű, és nagy eséllyel a fiataloknak is fog tetszeni. Legutóbbi Benkó koncerten 40% fiatal és 60% idősebb néző volt. Benkóék szeretnék ezt az arányt most megfordítani. A fiataloknak diákjegyet vezettek be, így ők a nagyon olcsónak számító 2900 forintos jeggyel jöhetnek el egy világszínvonalú 4 órás programot meghallgatni.

Olyan új műsorra, amelyben több olyan sztárvendéggel dolgoznak majd, akikkel eddig még soha sem léptek fel együtt.

Külön érdekessége lesz három klasszikus pályán indult, de karrierje folyamán három különböző művészeti ágban sikeres lett hegedűművésznek az együttes játéka, amire még nem volt példa. Mága Zoltán a cross over világából, Szabadi Vilmos Mozart klasszikus világából, Deseő Csaba a jazz világából hozza érzelmeit, hangulatvilágát. Mindez pedig a modern jazz sztárja, Charlie Parker szerzeményére történik. Rendkívüli élményre számíthatunk. Emellett persze mindhárman bemutatkoznak egyénileg is Benkóék zenekarával, új ízeket hozva a már megszokott magas színvonalú produkciókba.

Soha nem szerepelt Benkóék vendégeként a magyar születésű  amerikai sztár vibrafonos, dobos Tommy Vig. Ő megtestesíti Hollywood show világát, játéka tele ötlettel, technikai bravúrral. Külön érdekességnek ígérkezik Tommy és a Benkó dobos Kovacsevics dobpárbaja.

Európa egyik legjobb harmonikása Orosz Zoltán, akit a magyar közönség először Zorán produkcióiban ismert meg. Ő dolgozott már Benkó produkcióban, a Benkó együttessel még soha. Egy speciális Tico Tico feldolgozásban mutatja meg két világát, a swing és a latin világ házasítását a Benkó Dixieland kíséretével.

Teljesen új világába kóstol bele ezen a koncerten a 150 tagú Cantemus Kórus és a 6 tagú Banchieri Singers, akik Benkóék partnerei voltak a Benkó Karácsonyi Misében, de normál koncertjeiken még soha sem léptek fel. Különleges ízekre számíthatunk közreműködésükkel a Stranger In The Night, La Vie En Rose, Hymn to Freedom számokban, vagy a bendzsó show-ban.

 

Olyan új műsorra, amely végig táncolható. Különös jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a jazz műfaja táncra született, és ma is kiválóan táncolható.  Ezért az ország táncosait hívjuk a „világ legnagyobb dixie kocsmájába”. Több száz fős táncparkett áll mindazok rendelkezésére, akik

örömüket lelik a táncban. A táncosoknak csoportosan érkezve rendkívül olcsó – 2900 forintos ülő helyre szóló jegyet biztosítunk úgy, hogy a csarnokban szabadon mozoghatnak. Ha csoport elég erőt érez magában, akkor a műsor előre egyeztetett számára a táncparketten bemutathatják produkciójukat a mintegy 10000 fős közönség előtt. Régen vágynak erre a tánciskolák, remélhetőleg nagy sikere lesz a dolognak.

 

Rendkívülinek ígérkezik a koncert, és reméljük az is lesz! Beváltja az együttes reményét, és további lendületet ad a világ élvonalába tartozó magyar együttesnek!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------