Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 27., hétfő

2.386 - Alexander Jablanczy: Egy igazi magyar ember ha keresztény csak Karácsonyt Húsvétot ha magyar Március 15.ét Október 23.át Szentistvánt és a családon belül névnapot házassági évfordulót ünnepel mást nem.

Von: Alexander Jablanczy
Gesendet: vasárnap, 2009. április 26. 19:46
An: Kutasi József
Betreff: Ma van a barátság világnapja!

 

A feleségem azon veszett össze legjobb barátnőjével mert az dicsekedett hogy nőnapra Pesten kapott egy csokor virágot és azóta ezért megszakadt köztük a harmincéves kapcsolat és email levelezés. Ugyanis nejem azt állította hogy rendes magyar ember nem ünnepel NŐNAPOT mert az egy KOMMUNISTÁK által kitalált mondvacsinált ünnep.  Egy igazi magyar ember ha keresztény csak Karácsonyt Húsvétot ha magyar Március 15.ét Október 23.át Szentistvánt és  a családon belül névnapot házassági évfordulót ünnepel mást nem.

 

A barátnő erre azt válaszolta hogy a nőnap nem kommunista vagy muszka kitaláció hanem amerikai. Annál rosszabb, a kettő egyre megy kommunista vagy pozitivista de mindenképpen internacionalista ateista humbug mozgalmi agymosás.  Minden ilyen álünnep műünnep a keresztyénség ellenében és ellenére vagy a nemzeti érzés elfojtására találtatott ki.

Bár nejem ünnepelné a pulykahús imádat azaz Thanksgiving Hálaadás ünnepét vagy a már az elfajult Magyar?országon is terjedő Valentint nem is tudják hogy Szent Bálint nap magyarul vagy a sátánimádat boszorkányünnepét a Halloweent ami a mindenszentek vagy a halottak napjának ledegradált bohózattá korcsosított torzított szörny szülötte. A Thanksgiving eredete egy ellenkarácsony mint a részeg muzsik Sant Claus összemosván a Szent Miklós Mikulás napját Karácsonnyal. Ugyanis a puritánoknak nem tetszett sem a Karácsony sem a holland telepesek Mikulása erre kitalálták a pulykaimádat ünnepét. Minekünk magyaroknak ott van a húsvéti locsolkodás ami sokkal szebb és értelmesebb mint a mondvacsinált Rudolf Valentinából csinált szerelemünnep.

Anyák napjára apám azt mondta minden nap anyák napja és dühöngött ha valaki apák napjára merészelte emlékeztetni. Ott van legalább tiz Mária ünnep Nagyboldogasszony kis Boldogasszony stb az az igazi anyák ünnepe. Vagy ha kell Szent József ünnepe lehet az apák napja. De minek?

 

Szerencsés vagyok hogy ilyen apám volt és feleségem van, egyik a nők napját ítéli el vagy gyűlöli a másik az anyák és apák napját, jómagam a Valentin Thanksgiving és Halloween hülye bohózatait. Mindhárman azért mert tudatosan vagy kielemezve mind itt és most én teszem megéreztük hogy ezek mind romboló lélekölő kultúrairtó de főleg kereszténymegszüntető mesterkélt blöffök. Egyébként muris hogy az ateisták protestánsok és zsidók  na meg a kommunisták is  megtartották a névnapot mert a névnap tulajdonképpen a névadó szent napja, s ha nincsenek szentek őszerintük akkor miért ünnepelnek névnapot? Számukra annyira üres egy névnap mint számomra Lenin Sztálin vagy Hitler születésnapjai.

 

Vagy a fentemlitett angolszász intenacionalista álünnepek és az újabb műünnepek. Ezek számomra nem léteznek. Sajnálom azokat akik nemzeti és volt vallásuk igazi ünnepeit feledvén divatos hülyeségeknek hódolnak. Számomra nincs föld nap vagy fanap vagy ész napja ez a francia forradalom hülyeségei közé tartozott már ők kezdték vagy folytatták a puritánok által elkezdett kultúra rombolást. Eltörölvén a francia keresztény vallásokat igyekeztek egy idióta valláspótlékot kitalálni amivel olyan röhejessé tették magukat és egész dumájukat hogy kétszáz éve is jókat röhög az egész világ rajtuk. Vagy a komcsi muszkák a fenyőfa és télapó ünnepeikkel vagy névadó baromságukkal pótolni igyekezvén nemcsak az ünnepeket de a szentségeket is. Még volt kenyér ünnepe is a szemérmetleneknél. Na meg önkritika elvtársaim gyónáspótlékként.

 

Ha kell ész napja ott van Sokratés halálának napja vagy  aquinói Szent Tamás ünnepe ha szent kell. Volt akkoriban ott elég ész több mint a manapság. Summa summarum ha ilyesmit hallok hogy barátság napja ami nem tudom milyen hallucinált fából vaskarika de egyszerre megszagolom a bűzlő Kultúr dögöt. Ha nincs is igazam remélem megmozgattam az agysejteket vagyis gondolkozásra késztettem az olvasókat hogy vajon miért és milyen újsütetű mondvacsinált ünnepeket kell elfogadnunk? Szerintem egyet sem.

 

A barátság napja lehetne Castor és Pollux vagy Kosmas és Damján napjai vagy Hunort és Magor napja vagy Petőfi és Arany napja,   de ha végig megy az ember ezen a névsoron csak az jut eszébe minek? Vagy Gilgames és Enkidu. Vagy tessék Péter és Pál. Ezek mind testvérek vagy barátok voltak esetleg ikrek.

 

Egyébként ha nem jelenik meg írásom a jelen honlapon akkor azonnal kérem örökre búcsúzni. Ugyanis nem hiszek ebben az egyoldalú kapcsolatban hogy mindenféle hülyeségeket kell olvasnom bár néha helyes és igaz dolgokat is de ritkán valami agy tornásztató írást vagy soha valamit amiből tanulhatnék is mint az én írásomból mások tanulhatnának.

 

A ………nem érdekel azt ki lehet törülni de a lényeget átírni megmásítani nem. És ha ezen írásom nem jelenik meg kérem töröltetni nevemet. Eléggé elfoglalt vagyok ahhoz hogy nincs időm hiába kopogtatni a billentyűket. Nem vagyok hajlandó nálam műveletlenebb butább képzetlenebb íróktól hibás és téves eszméket és irományokat olvasni pláne ha mások nem okulhatnak az én eszmefuttatásaimból. Vagy vagy.

 

Számora nem létezhet egy absztrakt semmi napja pláne világnapja. Ilyen nincs. Majális talán lehet de Május elseje nem mert azt bármilyen eredetű a kommunisták kisajátították bár lehetett Maya a tavasz istennőjének napja. Ne gyártsunk lélektelen értelmetlen absztrakt fogalmokból blöff napokat. Lehet úgy is felfogni hogy az istenek absztrakt fogalmak megszemélyesítői és úgy már van valami értelmük. De ész napja barátság napja föld napja pulykaünnep piros szívecskék napja ugyan kérem.

 

Dr Jablánczy Sándor BA MAabd MD

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------