Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 24., péntek

2.374 - Történelmi jelentőségű nyilvános tárgyalás megtartására kerül sor a Fővárosi Bíróságon 2009. április 27-én 9.30-kor az V. ker., Markó u. 27. I. em. 22. számú teremben!

Von: njsz [mailto:njsz@nemzetijogvedo.hu]
Gesendet: péntek, 2009. április 24. 15:57
An: njsz@nemzetijogvedo.hu
Betreff:
www.nja.hu

 

A NEMZETI JOGVÉDŐ ALAPÍTVÁNY

közleménye !

 

Történelmi jelentőségű nyilvános tárgyalás megtartására kerül sor a Fővárosi Bíróságon

2009. április 27-én 9.30-kor az V. ker., Markó u. 27.  I. em.  22. számú teremben !

  Az ügy különös jogi és politikai jelentősége az, hogy politikai véleményüket tüntetéssel kifejtő békés tüntetőket bántalmaztak tömegesen, tekintet nélkül korra, nemre, védtelenségre.

 Mint ismert, 2006. nov. 7-én keresetlevél beadására került sor több mint 200 tüntető képviseletében felperesként, -megjelölve-  a BRFK ellen.

A perindítás célja: állapítsa meg a Bíróság, hogy a

2006. okt. 23-iki összes budapesti tüntetés-oszlatás jogellenes volt.

 

  Ez a per azért is történelmi jelentőségű, mert 1956. óta ilyen jelentős érdeksérelmekkel járó, durva és sokakat érintő rendőrségi tömegbántalmazás Magyarországon nem volt.

  Tüntetési helyszínenként (az okt. 23-iki 6 jelentős helyszínnek a vizsgálata rendkívül indokolt, a hajnali Kossuth téri tüntetéstől a délutáni Astoriáig terjedő tüntetésig) ezért legalább 1 embert meg kell jelölni a felperesek közül. A korábbi tárgyaláson több DVD-felvétel megtekintése már megtörtént. Ápr. 27-én már esetleg várható ítélet, de előtte lehetséges tanúk és még néhány felperes meghallgatása.

   Már korábban indítványozva  lett a rendőri intézkedések felsőbb döntéshozóinak (a tanúként már meghallgatott Lapid Lajos és más rendőrvezetők felettesei), vagyis a BRFK akkori parancsnoka Gergényi Péter, továbbá az ORFK akkori vezetője és Gyurcsány Ferenc tanúkénti meghallgatása. (Legutóbbi saját, sajtóbeli állítása szerint személyesen adott utasításokat a tüntetések „kezelésére”.) Újabb indítványozott az akkori igazságügyi miniszter is.

 

Tisztelettel és üdvözlettel: Dr. Grespik László ügyvéd Nemzeti Jogvédő Alapítvány

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------