Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 19., péntek

7.046 - Jobbik Magyarországért Mozgalom > Vona Gábor: Mesterházy takarítson saját pártjában!

From: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Date: 2010. november 17.
Subject: Hírlevél 2010/46. hét
To: jozsef@kutasi.eu
Jobbik Hírlevél

2010/46. hét

Kedves Barátaink, Szimpatizánsaink!

Ismét a miénk az utca! Számos visszajelzést kaptunk, hogy a választások óta nem törődünk azokkal, akik bejuttattak minket a törvényhozásba. Ilyen szándékunk természetesen nincs, de a parlamenti munka embert próbáló feladat. Amellett, hogy sokszor éjszakába nyúlik egy-egy plenáris ülés (ahol a Jobbik képviselőin kívül tíznél több képviselő nem szokott bent tartózkodni), az egyes bizottságokban is helyt kell állnunk, médiameghívásoknak is eleget kell tennünk, hogy minél több magyar embert győzzünk meg igazunkról és választókerületeinkben is számot kell adnunk tevékenységünkről.

A frakció tagjai azonban nem felejtik, hogy honnan jöttek és kik vetették beléjük bizalmukat! Ezért rendeztünk kormányellenes tüntetést kedden, ahol Vona Gábor ismét leszögezte: az utca a miénk! A politika helye nem csak a Parlament, mert tizenötmillió magyar szava az utcán hallható.

A kormányzat azonban nem így gondolja. Szerintük az az igaz és csak az igaz, amit ők kétszázhatvanhárman mondanak. Ez az alkotmány-előkészítő bizottságban fényesen beigazolódott. Három javaslatunkat ugyan elfogadták, így az új alkotmány hitet tesz a magzati élet védelme mellett, leválthatóvá teszi a miniszterelnököt és szavazati jogot biztosít jelenlegi határainkon túl élő magyar testvéreinknek.

Azonban a Fidesz által irányított bizottság szerint nem kell rögzíteni, hogy Magyarország keresztény ország, nem kell a Szent Korona-tan elveit követni, nem kell megakadályozni a magyar föld és a többi állami tulajdon elkótyavetyélését, nem kell megakadályozni a politikusbűnözés forrását, a politikusok álláshalmozását, valamint a mentelmi joggal való egyre gyakoribb visszaélést és a magyar emberek által megválasztott, de a bizalmat elherdáló képviselő visszahívhatósága sem fontos. A Fidesz-KDNP pártszövetség tehát kimutatta foga fehérjét!

Mivel ezek számunkra, hagyományokat tisztelő magyarok számára rendkívül fontos kérdések, így a Jobbik meghozta a rendkívül nehéz döntést. Közel egymillió, bizalmával minket megtisztelő magyar ember álláspontját, meggyőződését söpörte le a kétharmados gőzhenger. Így viszont semmi keresnivalónk nincs az alkotmány-előkészítő bizottságban.

Sajnos kijelenthetjük: az új alkotmány sem lesz jogfolytonos magyar Hazánk több mint ezeréves történelmi alkotmányával... Csak akkor tud majd visszatérni Magyarország történelmi hagyományaihoz, ha a Jobbik kerül kormányzati pozícióba!


Kiemelt hírünk > Gyüre Csaba: Párturalmi alkotmány születésétől tartunk

Kizárólag a Fidesz-KDNP akaratát tükröző, párturalmi alkotmány vár ránk - szögezte le Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke és az alkotmány-előkészítő eseti bizottság (eddigi) alelnöke. Mivel huszonhét javaslatunkból mindössze hármat találtak elfogadhatónak, így értelmetlen dolog lenne a továbbiakban részt vennünk a bizottság munkájában. Választóink szándékait, mely egyébként zömmel egyezik a Fidesz választóinak alapelveivel is, a kétharmados gőzhenger levegőnek nézi.

 Tovább...

Ház-táji...
A Jobbik álláspontja a költségvetéssel kapcsolatban

Minden évben a legfontosabb, de legunalmasabb vita a költségvetési vita. Röpködnek a tíz- és százmilliók, milliárdok, pedig ezek határozzák meg hazánk következő évének gazdasági helyzetét. Igazán kár, hogy ez a javaslat egyáltalán nem átlátható...

Tovább...
Hozzászólások videói...

A Jobbik törvényjavaslata a kommunista kiemelt nyugdíjak megszüntetéséről

Áttörés! Megengedhetetlen, hogy volt MSZMP-sek, '56-os megtorlók élnek, míg Marci Hevesen. Közben pedig áldozataik minimálnyugdíjon nyomorognak. Mi ezt helyre akarjuk rakni és bízunk benne, hogy ebben végre a kormány is partnerünk lesz!

Tovább...

A Jobbik véleménye a 98%-os különadóról

BKV, MÁV, minisztériumok tíz- és százmilliós végkielégítései. A mi javaslatunkra öt évre visszamenőleg kell megfizetni a pofátlan végkielégítések különadóját!

Tovább...

Z. Kárpát Dániel: Adjuk vissza a fővárost a magyar embereknek!

A kaszinóváros nem a mi szórakozásunkra épül. Ezért azt vissza kell vennünk és vissza kell adni a fővárosiaknak!

Tovább...

Sneider Tamás napirend előtt a szociális munkások helyzetéről

A szociális munka nem hasonlítható semmilyen más munkához; a szociális munkás a családot, mint rendszert segíti.

Tovább...

Volner János: 2050-re az ország lakosságának fele cigány származású lesz

Mi igenis tenni akarunk azért, hogy a cigányság - életvitelén változtatva - a svábokhoz, rácokhoz, ruszinokhoz és a többi kisebbséghez hasonlóan a társadalom hasznos csoportja legyen!

Tovább...

Szilágyi György: Felelősségre kell vonni a hazaárulókat!

"Mert a bűn, az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad!"

Tovább...

Zakó László felszólalása a turizmusról

Idén a magyar családok kétharmada ne m volt nyaralni. A Jobbik szerint igenis, szükség van a családok pihenésére.

Tovább...

Rozgonyi Ernő: Elsősorban külföldiek fogják igénybe venni a Széchenyi terv támogatásait

Elsősorban a külföldiek fogják igénybe venni az Új Széchenyi terv támogatásait, hiszen kezdőtőkét igényel. Miért nem inkább a magyar kis- és középvállalkozásokat támogatjuk?

Tovább...

Balla Gergő: Tomboló terrorizmus?< /strong>

Miközben a Borsodban rendet tartani szándékozó rendőr alig tud megélni fizetéséből, aközben a gárdistát lehallgató "terrorelhárító" ennek többszörösét fogja megkeresni! Felháborító!

Tovább...

Magyar Zoltán a tűzoltók törvény szerint járó fizetéséről

A Fidesz a "forradalom" előtt - joggal - követelte az életüket kockáztató tűzoltók fizetésének rendezését. Most miért nem fontos nekik ez?

Tovább...

Kiss Sándor int erpellációja a hamis gyógyszerek elterjedéséről

Ne várjuk meg, amíg meghal valaki egy hamisított gyógyszer hatásaitól!

Tovább...

Z. Kárpát Dániel: Meddig maradunk Európa szemétlerakója?

Bélsár és egér a Tesco-termékben, rákkeltő anyagok, antibiotikumos méz...

Tovább...

Gyenes Géza: Meg kell erősíteni az alapellátást!

Az orvosi alapellátást biztosító orvosok közel 40 százaléka praxisa elhagyására kényszerült a kormány tehetetlensége miatt...

Tovább...

Bana Tibor: Mi várható a 86-os út ügyében?

Vas megye képviselője az ország egyik legzsúfoltabb útja ügyében tett fel írásbeli kérdést.

Tovább...

Farkas Gergely a Mátra nyugati vízgyűjtőterületének árvízvédelmi biztosításáról

Egy nagyobb esőzés hatására a lakosok ingatlana és élete is veszélybe kerülhet azért, mert nincs megoldva a terület árvízvédelmi biztosítása.

Tovább...

Adjátok vissza az íróinkat!

Farkas Gergely szokásos napirend utáni felszólalásában ezúttal vitéz Somogyváry Gyula emlékét idézte fel.

Tovább...

További hírek

Vona Gábor: Nem a motort kell kicserélni, hanem a karosszériát

"Hiába javul és erősödik a párt kommunikációja, ha az ellenségeink rágalmaira, aknamunkájára, lejárató kampányaira nem tudunk érdemi válaszokat adni. Ennek a megvalósítása művészi virtuozitást, mérnöki precizitást, maratoni kitartást és csalhatatlan intuíciókat igényel. Eddig sikerült. Most is sikerülni fog."

Tovább...

Szávay István: Azonnal menesszék Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház éléről!

Medgyessy annak idején koccintott Erdély elrablásához, Alföldi Róbert pedig a Nemzeti Színházat adná oda egy ilyen eseményre. Egy ilyen embernek nincs helye a nemzet első számú teátrumának élén!

Tovább...

Hegedűs Lorántné: A Fidesz kormány utólag asszisztál a Bajnai kormány költségvetéséhez

Csak a feladatok nőnek, az egy főre eső normatívák ugyanakkorák, mint Bajnai Gordon idején!

Tovább...

Ne oszlasson Budapest utcáin szlovák és román rendőr!

A mai napig senki nem cáfolta az a városi legendát, hogy 2006. október 23-án külföldi rendőröket is bevetettek ártatlan emberek agyba-főbe verésében, szemkilövésében. Ezentúl ez törvényes lesz?

Tovább...

Volner János: Szánalmasan magyarázkodik a kor mányzat

A BM elkezdett maszatolni, tagadni próbálja azt, amit ők vetettek papírra.

Tovább...

Vona Gábor: Mesterházy takarítson saját pártjában!

Mesterházy beszólt Novák Előd "majd Zoltai elsikálja" bekiabálására, a Jobbik frakcióvezetője pedig természetesen kiállt frakciótársa mellett!

Tovább...

Bödecs Barna: Amit egyik kezével elvett, azt a másik kezével visszaadja a kormány

Az egy dolog, hogy az SZJA változásával a felső tízezernek kedvez a kormány. De hogy még a nyugdíjjárulékkal is ők járnak jól, az elfogadhatatlan!

Tovább...

Hegedűs Lorántné: 47 milliárdot veszítenek az önkormányzatok az SZJA miatt

Miközben csökkentik az SZJA-t, így az ebből a pénzből a településeknek járó összeg mértékét, aközben az ellátandó feladatok nem csökkennek, sőt... Hogy fognak így megélni városaink, községeink, falvaink?

Tovább...

A vörösiszapkár elhárítására is fe lajánlható legyen az SZJA egy százaléka!

Csaknem félmillió adófizető magyar ember csupán a civil egy százalékról rendelkezik, a második egy százalékról nem. A Jobbik őket szeretné megszólítani.

Tovább...

Bertha Szilvia válasza a miniszterelnök szóvivőjének reakciójára

Szóval javasoltuk, hogy a "második" egy százalék a vörösiszapkár elhárításra mehessen. Szijjártó Péter azonban nem figyelt, így beleszaladt egy kommunikációs pofonba. Peti, ülj le, egyes!

Tovább...

Kenderesen Murányi Leventét zaklatták a rendőrök

Mindezt egy Árpád-sávos sál miatt . Akárcsak az átkosban: egy ötvenhatos hőst zaklatnak.

Tovább...

A Jobbik Zétényi Zsoltot jelöli alkotmánybírónak

A júniusi jelölés után ismét a neves jogász a Jobbik jelöltje.

Tovább...

Eseménynaptár (2010. november 19-25)

A Jobbik helyi és országos vezetői megemlékezéseket, lakossági fórumokat, családi napokat, találkozókat tartanak a következő településeken: Keszthely, Pápa.

Részletekért látogassák meg honlapunkat. Helyi és országos vezetők fogadóóráiról pedig ide kattintva tájékozódhatnak. (Az eseménynaptárban a szerda éjfélig meghirdetett eseményeket tüntettük fel.)

Jobbik a médiában

Az Info Rádió Aréna c. műsora interjút készített Vona Gáborral.

A vastagbor.blog.hu  interjúja Hegedűs Tamással.

Balczó Zoltán az MTV Ma Reggel c. műsorában - videó (november 12.)

Volner János az MTV Ma Reggel c. műsorában - videó (november 17.)

Jobbik TV Morvai Krisztina az élelmiszer-önrendelkezésért és a fenntarthatóságért - videó (november 17.)

Szegedi Csanád az MTV Ma Reggel c. műsorában - videó (november 18.)

További videóink itt találhatók.

Adjon az Isten! Szebb jövőt!
Jobbik Magyarországért Mozgalom Sajtóosztály