Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 2., csütörtök

9.794 - MÁRIA RÁDIÓ > Élő közvetítés Mátraverebély-Szentkútról!

MÁRIA RÁDIÓ  HÍRLEVÉL

Ismét új frekvenciákat nyert a Mária Rádió!

A Médiahatóság a Mária Rádiót nyilvánította nyertesnek a Celldömölk FM 92.5 és a Sárvár FM 95.2 frekvenciákra meghirdetett pályázatában.
A Mária Rádió az új frekvenciákon, várhatóan a pápai és a móri frekvenciákhoz hasonlóan, ez év végén kezdi meg a műsorsugárzást.
A Mária Rádió ajkai frekvenciáján Húsvéthétfőn, veszprémi frekvenciáján május 7-én szólalt meg először. Mindkét frekvencián a helyi stábok önálló, napi 4 órás műsort készítenek. Az FM 90.0 frekvencián Várpalotán a Mária Rádió szeptember 8 és 15 között tervezi megszólalását.

Testvérrádiók közötti kapcsolat

A Mária Rádió elnöksége dr. Szederkényi Károly atyát, a Mária Rádió első műsorigazgatóját kérte fel a magyar nyelvű Mária Rádiók közötti kapcsolattartásra. Károly atya a felkérésre adott válaszában jelezte: „Szívesen vállalom, hogy állandó összeköttetés, jelképes híd legyek a magyar Mária Rádiók között, hogy részt vegyek a magyar nyelvű Mária Rádiók rendezvényein, lelkivezetőként segítsem a magyar nyelvű rádiók lelki összhangjának erősítését, hogy a magyar Mária Rádiók együttműködésében kezdeményező szerepet vigyek programok és műsorok terén, s hogy a magyar Mária Rádiók testvéri, családi, nemzeti egységét minden eszközzel segítsem fejlődni, megerősödni."

A magyar nyelvű Mária Rádiók közös erővel vesznek részt az idei csíksomlyói búcsún Károly atya vezetésével. Budapestről a rádió önkéntesei kisbusszal indulnak Csíksomlyóra, a zarándokok lelkivezetője Lépes Lóránt atya lesz. Részletek a fabian@mariaradio.hu e-mail címen érhetők el.

Riportműsor a zalai ministránstalálkozóról

Június 3-án, pénteken este 21 órakor összeállítást hallhatnak a zalaegerszegi ministránstalálkozóról. E műsort a Mária Rádió zalaegerszegi önkéntesei készítették.

Szentmise a veszprémi Szent Margit Templomból

Június 4-én, szombat este 19 órától szentmisét közvetítünk a veszprémi Szent Margit Templomból, „A hét plébániája" című műsorunkban is e templom hívő közösségét mutatjuk be. A szentmisét Szerenka Miklós atya mutatja be.

Élő közvetítés Mátraverebély-Szentkútról!

Június 5-én, Magyarországra látogat Antonio Maria Vegliò érsek, a Vándorlók és Úton lévők Lelkigondozása Pápai Tanácsának elnöke. Az első oltárra emelt cigányember Boldog Ceferino Gimenez Malla születésének 150 és mártírhalálának 75. évfordulóján országos cigányzarándoklatot hirdet a Mátraverebély Szentkút ferences kegyhely június 5-ére.
A zarándoklat szervezésében részt vesz a Ceferino Ház, a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs központja, az éneket a szendrőládi énekkar vezeti. Felhangzik a kétnyelű, a lovári és magyar nyelvű szentmise ordinárium. A szentmise előtt cigányok és nemcigányok vallanak arról, hogy az Evangélium miként adott számukra indítást a cigányokat és nemcigányokat szembeállító, a társadalmat szétválasztó ellentétek feloldására. A szentmise keretében 34 elsőáldozót részesül az Eucharisztia szentségében.

Az eseményt a Mária Rádió június 5-én, vasárnap 10 és 12 óra között élő adásban közvetíti.

Ifjúsági szentmise a Margit körúti Ferences Templomból

Június 5-én, vasárnap este 19 óra 30 perctől élő adásban közvetíti a Mária Rádió a budapesti, Margit körúti Ferences Templomból az ifjúsági szentmisét.

Székely János püspök atya a Mária Rádióban

Június 6-án, hétfőn Székely János püspök atya tart élő adásban hittanórát reggel 9 órakor, Evangélium-magyarázatot 14 órakor a Mária Rádióban. 11 óra 30 perckor a zsolozsmát, ezt követően 12 óra 20 perctől a rózsafüzért imádkozza a Mária Rádió önkénteseivel.
Székely János püspök atya 13 órakor mutat be szentmisét a Mária Rádió kápolnájában (Bp., 14. kerület, Szőnyi út 16.), melyre mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Önkéntestoborzó – Ajka, Veszprém, Várpalota

A Mária Rádió veszprémi és ajkai önkéntesei nagy lelkesedéssel készítik napi négy órás, helyi műsorukat délutánonként 16 és 20 óra között. Kérjük kedves hallgatóinkat, ha műsorkészítéssel vagy egyéb (technikus, terjesztői) szolgálatokkal segítenék a Mária Rádió veszprémi vagy ajkai önkénteseinek tevékenységét, jelentkezzenek a veszprem@mariaradio.hu vagy az ajka@mariaradio.hu e-mail címen. A Várpalotán élők a varpalota@mariaradio.hu e-mailcímen keresztül érhetik el a helyi önkéntes koordinátort.

Üdvözlettel
a Mária Rádió szerkesztősége