Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 21., kedd

12.046 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > 2012. február 20. 14:07 > Korrupció megelőzési programot alkot a kormány

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. február 20. 14:07
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-02-20
A magyar nemzetiségi törvény nagy nemzetközi sikeréről olvashatunk a román fogadtatás kapcsán. Folynak az előkészítő egyeztetések az új Polgári Törvénykönyvről, illetve az államigazgatás új rendszerének kialakításáról. A KIM eheti hírleveléből sem maradhat ki az Európa Unióval való vitás kérdések rendezésének egy újabb fejezete. Az EP állásfoglalásáról pedig Kovács Zoltán szögezi le: politikailag motivált döntés született.
Répás Zsuzsanna a moldvai magyar oktatási programban résztvevő tanárokkal tárgyalt

Február 10-én Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár meghívására a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba érkezett a moldvai magyar oktatási programban résztvevő tanárok mintegy 30 fős csoportja személyes egyeztetésre.

Román vezetők üdvözölték a magyar nemzetiségi törvényt

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára február 13-án Bukarestben ismertette a magyar nemzetiségi törvényt és különösen annak román vonatkozásait. A román vezetők köszönetet mondtak a magyar kormány képviselőjének az új nemzetiségi törvény megalkotásáért, és valamennyien elismeréssel illették annak tartalmát.

Áldozatbarát büntető törvénykönyv készül

A tavalyi miniszteri rendelet szerint 2014-ig kötelező kiépíteni gyermekbarát meghallgató szobákat minden megyeszékhelyen is, segítve ezzel a gyermekbarát igazságszolgáltatás megteremtését – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a VII. kerületi rendőrkapitányság gyermekbarát meghallgató szobájának átadásán.

Navracsics Tibor: a bírák nyugdíjazása ügyében tér el a leginkább a kormány és az EU véleménye

A bírák nyugdíjazásának ügyében van a legnagyobb véleményeltérés a magyar kormány és az Európai Bizottság között azon három kérdés közül, amellyel kapcsolatban januárban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen – fogalmazott Navracsics Tibor kedden az m1 Ma reggel című műsorában.

Korrupció megelőzési programot alkot a kormány

Elindult a 2012–2014-es évi korrupció megelőzési program társadalmi egyeztetése.

Társadalmi egyeztetés az új Polgári Törvénykönyvről

Óriási szerencse, hogy nem lépett hatályba a 2009-ben elfogadott Ptk., a most elkészült szövegtervezet viszont valóban lezárhatja a rendszerváltást a polgári jog területén is – mondja Székely László, az új Ptk. megalkotásáért felelős miniszteri biztos, akivel annak kapcsán beszélgettünk, hogy a Kodifikációs Főbizottság elfogadta a Polgári Törvénykönyv szakmai szövegtervezetét, és megkezdődik annak társadalmi egyeztetése.

Több mint 500-an regisztráltak már a Karrier Híd Programra

Eddig 542-en regisztráltak a januárban felmentett kormánytisztviselőknek indított Karrier Híd Programra, amelyre március 31-ig lehet jelentkezni – közölte Gál András Levente kormánybiztos az MTI-vel.

2012 a külhoni magyar óvodák éve

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár egy csütörtöki sajtótájékoztató keretében jelentette be a „2012 a külhoni magyar óvodák éve” elnevezésű programsorozatot, melynek célja a határon túli magyar óvodák népszerűsítése.

EP-állásfoglalás – Kovács Zoltán: politikailag motivált döntés született

A kormányzati kommunikációs államtitkár szerint politikailag motivált döntés született csütörtökön Strasbourgban, amikor a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szóló, négypárti állásfoglalás-tervezetet szavazott meg az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.

Széles körű egyeztetés előzi meg az államigazgatás új rendszerének kialakítását

Széles körű egyeztetés és konzultáció előzi meg az államigazgatás új rendszerének kialakítását, a kormányzat célja, hogy konszenzus alakuljon ki a kérdésben – jelentette ki Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Szegeden.

Navracsics Tibor: 137 milliárd forint egészségügyi fejlesztésekre

Három év alatt 137 milliárd forint áll rendelkezésre egészségügyi fejlesztésekre – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Balatonfüreden, ahol a betegek kórtörténetét online megosztó rendszert mutattak be.

Hamarosan a kormány elé kerül a Kincsem – Nemzeti Lovas Program

Elkészült a Kincsem – Nemzeti Lovas Program, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ma a lovas szakmai szervezetek rendelkezésére bocsátott, és a program hamarosan a kormány elé kerül. A program Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia kialakításáért és végrehajtásáért felelős miniszterelnöki megbízott koordinálásával készült.