Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 28., kedd

12.119 - Magyar "királyok" vonultak a brazil karneválon + videó


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Magyar "királyok" vonultak a brazil karneválon + videó 
2012 február 20, hétfő - 14:14 hirado.hu/index.hu - Richpoi 

A középkori Magyarország volt a téma szombat hajnalban a kétnapos Sao Paulo-i karneválon. A "Rosas de ouro" szambaiskola magyarra hajazó ruhákban vonult végig a fesztiválon, az egyik kocsit pedig egy hatalmas magyar címer borította. 

A pordukció címe "Hungria, o reino dos justus", ami lefordítva nagyjából "Magyarország, az igazak királysága". 

"Bár portugálul ez úgy hangzott volna, hogy "Hungria, o reino dos justos", egy betűt megváltoztattak, mert egy brazil vallakozó, Roborto Justus (nagyjából a brazil Donald Trump) támogatta a klubot. Innen jött a magyar vonatkozás is, ő magyar bevándorlók gyermeke" - írta egy olvasónk. 

A Sao Paulo-i karnevál időben megelőzi a híresebb rióit, és ez is nagy eseménynek számít, élőben közvetíti elejétől a végéig a legnagyobb brazil tévéadó, a Globo. 

O Administrador De Empresas Representa O Rei Justo, O Mais Conhecido Da Hungria. Ele Desfilou Com A Esposa No Último Carro Da Escola.

Örömükben sírtak a magyarok a brazil karneválon 
A Sao Paulo-i karnevál méretében és pompájában akkora, mint a riói. Szambaiskolásokkal közösen léptek fel magyar néptáncosok Brazília egyik leglátványosabb táncos felvonulásán, a Sao Paolo-i karneválon. A Rosas de ouro, azaz Aranyrózsa tánccsoport előadásának címe Magyarország volt. 

A fergeteges hangulatú karneválon összesen 14 szambaiskola méretteti meg magát, köztük lépett fel a magyar Aranyrózsa együttes. Összesen hat karneválkocsit öltöztettek magyar nemzeti színekbe. A dél-amerikai országban eddig még soha nem volt példa hasonlóra. A magyar produkciót magyar idő szerint hajnali fél négykor mutatták be. A Sao Paolo-i magyarok elérzékenyültek az előadás láttán. 

Az Aranyrózsa fellépése mintegy másfél millió dollárba került, amit támogatásokból gyűjtött össze az együttes. Sotkovszki Tibor, Magyarország tiszteletbeli konzulja a Híradónak azt mondta: "Mindenki erre az egy órára készült egy éve". Azt még nem lehet tudni, melyik szambaiskola nyerte a megmérettetést, a verseny ugyanis még mindig tart. 

A Sao Paulo-i karneválról kevesen tudják, hogy méretében és pompájában körülbelül akkora, mint a riói. Szakértők szerint az Aranyrózsa szambaegyüttes idén első helyezést érhet el.