Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 24., péntek

12.082 - Magyarok Világszövetsége > Világméretű botrány - A Jud Süß nyilvános vetítése Magyarországon nem számít politikai eseménynek

From: MVSZ Sajtószolgálat
Date: 2012. február 24.
Subject: Világméretű botrány - A Jud Süß nyilvános vetítése Magyarországon nem számít politikai eseménynek
To: Kutasi József Antal


Alighanem újabb hatalmas pofont kap Magyarország azért, mert a Fővárosi Törvényszék mai ítéletében immár jogerősen kimondta, hogy a hitleri Németország legélesebb zsidóellenes propagandafilmjének vetítése nem ok arra, hogy a film vetítését súlyos munkahelyi kötelezettségszegéssel leszerződő alkalmazottat menesszék. A mai tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a Munkaügyi Bíróság korábbi döntését, amely kétéves tárgyalássorozat eredményeként megállapította, hogy a Jud Süß  című film vetítésének szabálytalan leszerződése nem ok a szabálytalankodó menesztésére.

Patrubány Miklóst, az MVSZ elnökét Dr. Horkovics-Kováts János, az MVSZ Elnökségének Németországban élő tagja riasztotta aggódva azért, hogy a világhálón meghirdették a Jud Süß  című film vetítését a Magyarok Világszövetsége székházában. Az MVSZ elnöke, akit saját cége, a Pax Pannoniae Kft. akkori ügyvezetője, írásba foglalt kötelességét megszegve sem nem tájékoztatott, és engedélyét sem kérte ki e politikailag nyilvánvalóan kényes ügyben, még aznap felmondott a szabálytalankodó ügyvezetőnek.

Mai ítéletével a Fővárosi Törvényszék megduplázta a tétet, és arra kötelezte a Pax Pannoniae Kft-t, hogy az első fokon megítélt összeg kétszeresét, azaz mintegy 8 millió Ft-ot fizessen a Jud Süß  film-vetítés miatt menesztett ügyvezetőnek. Tehát ekkora összeggel sújtja ma Magyarországon a bíróság azt, aki nem járul hozzá a legvadabb antiszemitizmus akadálytalan terjesztéséhez. Világméretű botrány.

A Magyarok Világszövetsége az ügyet felülvizsgálati kérelemmel a Kúria elé terjeszti, és szükség esetén Strasbourgba viszi.

MVSZ Sajtószolgálat