Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 27., hétfő

12.102 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Navracsics Tibor: lehet 23 járás Budapesten > 2012. február 27. 14:57

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. február 27. 14:57
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-02-27
A héten továbbra is kiemelt feladata volt a kommunikációs államtitkárnak, hogy a saját eszközeivel állítsa helyre az ország iránti bizalmat. Itthon folytatódott a mélyszegénységben élők megsegítésének programja, gyermekbarát meghallgató szobát adott át a miniszter a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányságon, ismét lesz Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program, a hétvégén pedig a kommunizmus áldozataira emlékeztünk.
„Mindenki gyalogosnak születik”

Márciustól indul a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) „Mindenki gyalogosnak születik” elnevezésű kampánya, amely az autóvezetők, a gyalogosok és a kerékpárosok közötti partnerséget igyekszik erősíteni.

Szászfalvi László: Kiemelt szerep jut a civil szférának a társadalmi párbeszédben

A civil szervezeteknek kiemelten fontos közvetítő szerepe van az állam és a társadalom között, a decemberben elfogadott civil törvény is ezt fejezi ki – jelentette ki Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár egy nyíregyházi fórumon február 17-én.

Mintaprogram a mélyszegénységben élők kitörési lehetőségének biztosítására

Bizalom és munka címmel a mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos összköltségvetésű komplex program indult. Ennek részeként a szolnoki mintaprogram konzorciumi megállapodását írták alá Szolnokon a program résztvevői február 21-én, a Városháza Dísztermében.

Navracsics Tibor: lehet 23 járás Budapesten

Ha a fővárosi polgármesterek ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerületben legyen járási hivatal, akkor "meghajlik" az akaratuk előttük, ám igyekszik meggyőzni őket, hogy nem ez a legjobb megoldás – mondta el Navracsics Tibor a Hír TV-nek, kitérve arra is, hogy nem szeretné, ha a járási hivatalokat aktív parlamenti képviselők vezetnék.

Kovács Zoltán: kommunikációs eszközökkel is muszáj helyreállítanunk az ország iránti bizalmat

A kormányzati kommunikációs államtitkár szerint a kabinet a külföldön jól ismert kommunikációs eszközökkel is kénytelen helyreállítani az ország iránti bizalmat és a hiteles tájékoztatást. Kovács Zoltán ezt a szocialista Török Zsolt közleményére reagálva mondta az MTI-nek.

Komplex telepfelszámolási programot indít a kormány

Azok a települések, ahol szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élnek emberek, 4,7 milliárd forint uniós forrásra pályázhatnak.

Kormányablakok vasúti pályaudvarokon is

A MÁV ingatlanállományát is bevonják a területi államigazgatás fejlesztésébe – tájékoztatott Gál András Levente kormánybiztos egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

Gyermekbarát meghallgató szobát adtak át Veszprémben is

A jövő héten egy szakmai konferencia keretében mutatják be azokat a jogszabály módosítási javaslatokat, amelyeket elfogadtatva a jogi környezetet is a gyermekek igényeihez finomíthatják – tájékoztatott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gyermekbarát meghallgató szoba átadásán.

Emberi Jogi Munkacsoportot alakít a kormány

A kormány nemcsak az új Alaptörvény tiszteletben tartása és kiemelt szerepe, hanem az elmúlt évek tapasztalatai miatt is fontosnak tartja figyelemmel kísérni az emberi jogok magyarországi érvényesülésével kapcsolatos folyamatokat.

Különös hangsúlyt kell fektetni a nemzetiségek védelmére Európában

Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a nemzetiségek védelmének erősítését hangsúlyozta a február 23-24-én megrendezett Kisebbségvédelem Európában – Tapasztalatok és kihívások című Nemzetközi Kisebbségügyi Konferencián Düsseldorfban.

Március elsejétől ismét indul a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program

Ma már látjuk, hogy a magyar közigazgatás újra fejlődésnek indult, ezt támasztja alá az is, hogy a mai nappal másodszor indul el a MKÖ Program – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken, a program megnyitóján.

Latorcai Csaba: soha nem szabad elfelejteni és elfelejtetni a kommunizmus bűneit

Határozottan és egyértelműen ki kell mondanunk, hogy a kommunizmus diktatúra volt a javából – hangsúlyozta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány rendezvényén.

Rétvári Bence: az egész magyar társadalmat megtörte a kommunizmus időszaka

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapján szombaton Veszprémben arról is beszélt, hogy ezek a megemlékezések is nyilvánvalóvá teszik, mikor volt a szabadság valóban veszélyben Magyarországon.