Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 24., péntek

12.096 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Az államtitkárság napokon belül ismerteti béremelési javaslatát

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. február 24. 14:27
Tárgy: A NEFMI 8. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A NEFMI heti hírlevele 2012-02-24
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.


Időszak: 2012. február 17-24.
Egyházi segítséggel kapott új mentőautót az OMSZ

A teljesen felszerelt rohamkocsit az állam nevében Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszönte meg.

Pénteken zárul a felsőoktatási jelentkezés

A felsőoktatás átalakításnak célja az elkötelezett és motivált hallgatók és a jól képzett és megbecsült tanárok támogatása – hangsúlyozta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter csütörtökön, a „Start a diplomáért” országjáró körút utolsó helyszínén, Budapesten.

Kinevezték a Nemzeti Kulturális Alap igazgatóját

Csütörtökön adott tájékoztatást a Nemzeti Kulturális Alapot érintő főbb változásokról és az eddig elért eredményekről Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke.

Réthelyi Miklós adta át a Debreceni Egészségközpont új épületét

A beruházásnak köszönhetően jelentősen javul a debreceni egészségügyi szolgáltatás minősége.

Egy nyolcéves kislány kapott új szívet az Eurotransplant hálózaton keresztül

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette a részleteket a donációban közreműködő orvosokkal együtt Budapesten, az Országos Kardiológiai Intézetben.

Az államtitkárság napokon belül ismerteti béremelési javaslatát

Az egészségügyi államtitkárság napokon belül ismerteti a szakmai szervezetekkel a kormány elé terjesztendő béremelési javaslatának konkrét számait - közölte Szócska Miklós államtitkár csütörtökön Budapesten, a Figyelő című hetilap által rendezett egészségügyi konferencián.

Konferencia a szervátültetésekről

“Gondolatok a szervátültetett emberek életéről” címmel rendeztek konferenciát szerdán a Magyar Tudományos Akadémián. A rendezvényen felszólalt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Hammerstein Judit megnyitotta a 2. Frankofón Filmnapokat

Tizenegy frankofón ország 23 filmjét bemutató Frankofón Filmnapokat nyitott meg Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár 2012. február 23-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fesztiválon vetített játék-, animációs és dokumentumfilmek nagy részét először láthatja a magyar közönség.

Szőcs Géza részt vett a MaNDA budapesti konferenciáján

Szőcs Géza a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára nyitóbeszédével kezdődött Budapesten a MaNDA (Magyar Nemzeti Digitális Archívum) konferenciája a Petőfi Irodalmi Múzeumban február 23-án. A rendezvényen többek között megvitatják a tavaly létrehozott intézmény két fő feladatának megvalósítását, a tárolást és a hozzáférést.

Hárman nyerték a Kolibri Színház és a Platform 11+ ifjúsági drámapályázatát

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt, a Platform 11+ közös ifjúsági drámapályázatát Győri Katalin, Kiss Márton és Oláh-Horváth Sára nyerte, így hárman megosztva kapják a 4000 eurós pályadíjat. A Kolibri Pincében tartott ünnepélyes díjátadón Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke vett részt.

Szegeden folytatódik a „Start a diplomáért” országjáró körút

Győr, Pécs, Miskolc és Debrecen után február 22-én Szegeden folytatódik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium „Start a diplomáért” nyílt konzultációs, információs, felvételi napok elnevezésű országjáró körútja.

Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

Pénteken lejár a jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekbe, e napon a fővárosban két postán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Szintén ezen a napon jár le az érettségire jelentkezés módosított határideje, a diákok a május-júniusi vizsgaidőszakra eddig adhatják be kérelmüket.

Start a diplomáért Debrecenben is

A felsőoktatásba jelentkezők száma - az elektronikus jelentkezések előzetes adatai alapján - várhatóan idén sem csökken – mondta el Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Debrecenben, ahol folytatódott a Nemzeti Erőforrás Minisztérium „Start a diplomáért! Nyílt konzultációs, információs, felvételi napok” című országjáró körútja.

Debrecenben folytatódik a „Start a diplomáért” országjáró körút

Február 21-én, Debrecenben folytatódik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium „Start a diplomáért” nyílt konzultációs, információs, felvételi napok című országjáró körútja. A rendezvényről a kormany.hu az oldalon élőben is jelentkezik.

A sport, életünk szerves része – Keszthelyi Sportgála 2012.

A 2011. év legeredményesebb helyi sportolóit köszöntötték és díjazták a Keszthelyi Sportgálán, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg a Balaton Színházban. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkárának fővédnökségével rendezett eseményen Szekeres Pál, a NEFMI sportért felelős helyettes államtitkára vett részt. Az olimpiai érmes, többszörös paralimpiai bajnok helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: „El kell érnünk, hogy a sport, életünk szerves része legyen, ez nem csak a hírnév és az eredmények miatt fontos. A törekvéseket tartalmazza a kormányprogram, a pályázatokkal élni kell!”.

Czene Attila volt az OlimpIKON első vendége

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára volt kedden az OlimpIKON elnevezésű beszélgetéssorozat első vendége a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban.

Termelési központot hozott létre a Főkefe Nonprofit Kft. Komlón

Komlón alakította ki egyik termelési központját a Főkefe Rehabilitációs Foglalkoztató Ipari Nonprofit Kft. (Főkefe Nonprofit Kft.) a közelmúltban, a létesítmény 200, döntő többségben megváltozott munkaképességű alkalmazott foglalkoztatására ad lehetőséget.

Jogszabálytervezetek
A nemzeti erőforrás miniszter rendelete a népjóléti ágazatba tartozó egyes államigazgatási eljárásokért és igazgatási jellegű szolgáltatásokért fizetendő díjakról szóló 50/1996. (XII. 27.) NM rendelet módosításáról

Az „Egyes sajátos közoktatási feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló ……/2012. (…. ….) NEFMI rendelet” tervezete

Pályázatok

Pályázati felhívás az V. kategóriába besorolt nemzetiségi színházak pályázati támogatására

Pályázati felhívás az V. kategóriába besorolt szabadtéri színházak pályázati támogatására

7. novellaíró verseny
A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola ösztönözni kíván minden magyar és nemzetközi diákot angol nyelvű novellák olvasására és írására úgy, hogy díjak felajánlásával próbálja meg támogatni a legjobb történetek fiatal szerzőit.

Segédletek, adatlapok
Adatlapok a nem állami, nem helyi önkormányzati közoktatási intézményfenntartók normatív állami hozzájárulásainak, valamint normatív kötött felhasználású támogatásainak 2012. évi februári igényléséhez