Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 21., kedd

12.048 - Honvédelmi Minisztérium > 2012. február 21. 10:05 > Békét és fejlődést kívánva

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. február 21. 10:05
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevél 2012-02-21
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.


„A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen... A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van."

/Részlet A békés harcos útja című amerikai-német filmdrámából/

Fontos sikereket kíván erre a hétre a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Beszélünk a múltról és gondolunk a jövőre

A magyar nemzet története a megmaradásról beszél. A megmaradásról, amelyet minden katasztrófa után kemény munkával újra meg tudtunk szerezni magunknak - hangsúlyozta Hende Csaba. A honvédelmi miniszter a Magyar Párt megalakításának kilencvenedik évfordulója alkalmából tartott ünnepség díszvendége volt Szabadkán, február 18-án.

Nagyszerű sportolók, kiváló katonák

A magyar katonák nagyon sok évtizede ápolják szolgálják a békét a sport által is – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a „Váll-lapos sportolók” című dokumentumfilm díszbemutatóján, Szentendrén.

Meghajtjuk fejünket egy embertelen kor áldozatai előtt

Emlékezni kell, hogy megértsük, milyen értékes dolog a béke és a magyar szabadság, hiszen a mi feladatunk e béke megőrzése és továbbadása – hangsúlyozta dr. Szarka Gábor. A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke a második világháború budapesti harcainak befejezésére emlékező ünnepségen mondta ezt február 13-án.

Isten embere a parancsok világába kerül

Tudja, hogy mit jelent az az elkötelezettség, amelynek szellemében a katona, ha kell, élete árán is megóvja mások életét – mondta Jákob János ezredes, a Magyar Honvédség új protestáns tábori püspöke. Beiktatását február 14-én, Budapesten, a Nagyvárad téri templomban tartották.

Felkészültek a Ciprusba induló katonák
Nehéz, de nagyon szép hivatást választottak!

Legyenek szigorúak, következetesek, példamutatók és emberségesek, és megtalálják számításukat a Magyar Honvédségben!- hangsúlyozta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az MH Ludovika Zászlóalj negyedéves honvédtiszt-jelöltjeinek tartott szemináriumon.

Magyar-amerikai közös kiképzés

A „Joint Combined Exchange Training 2012.” elnevezésű gyakorlat keretében az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj kijelölt csoportja az Amerikai Egyesült Államok 10. Különleges Műveleti Erők Ezredének 4. zászlóaljával közösen készül az afganisztáni misszióra. 

Békét és fejlődést kívánva

Új iskolát adott át Yoch településen az MH Tartományi és Újjáépítési Csoport (PRT) 11. váltás parancsnoka, dr. Ruszin Romulusz ezredes február 11-én. A „faiskola-program” bebizonyította létjogosultságát, hiszen - a helyi viszonyokat ismerve - a projektek megvalósulásának időtartama nagyban befolyásolja a PRT sikerességét Afganisztánban.

Segítségadás Szarajevóban

A Bosznia-Hercegovinában szolgáló magyar békefenntartók alig néhány nappal a kiérkezésük után szinte azonnal fontos segítséget nyújtottak: a fővárosban a hó eltakarításában segítettek a többi nemzet katonáival együtt.