Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 24., péntek

12.095 - Belügyminisztérium > Csak a törvényesség szigorú talaján állva lehet rendet csinálni

Feladó: Belügyminisztérium
Dátum: 2012. február 24. 13:53
Tárgy: A BM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Belügyminisztérium hírlevele 2012-02-24
A megelőzés a legjobb segítség

A Belügyminisztérium a közbiztonság növelésével tud hozzájárulni ahhoz, hogy minél kevesebb bűncselekmény, és ezáltal áldozat legyen az országban – húzta alá Felkai László közigazgatási államtitkár az Áldozatok Napja alkalmából rendezett konferenciát megnyitó beszédében.

Csak a törvényesség szigorú talaján állva lehet rendet csinálni

Rendetlenséggel nem lehet rendet csinálni – nyomatékosította többször is Pintér Sándor belügyminiszter, a Budapesti Corvinus Egyetem Tárcatükör elnevezésű rendezvényén, melyen Vona Gáborral, a Jobbik frakcióvezetőjével vitázott csütörtökön.

A 2011. évi bűnmegelőzési pályázat nyertesei

A Belügyminisztérium 2011. december 20-án bűnmegelőzési projektek megvalósítására 2 komponensben pályázatot hirdetett, amelyre 11 pályamű érkezett kizárólag az 1. komponensre. A pályaművek bírálata lezajlott, 6 szervezet részesül támogatásban összesen 11,5 millió forint értékben.

Pintér Sándor előadást tartott egy berlini rendőrkonferencián

A számítógépes támadások elleni védekezés szükségességéről és módjáról tartott előadást Pintér Sándor belügyminiszter a Behörden Spiegel című német közszolgálati szaklap kedden Berlinben rendezett 15. rendőrkonferenciáján.

A rendőrség és a katasztrófavédelem is helytállt a hideg elleni küzdelem során

Eredményesnek bizonyultak azok az intézkedések, amelyeket Pintér Sándor belügyminiszter hozott az elmúlt héten a rendkívüli hideg időjárás elleni küzdelem érdekében – hangsúlyozta Kontrát Károly parlamenti államtitkár.

Társadalmi egyeztetés

A büntetés-végrehajtási szervezet részéről a központi államigazgatási szervek és a rendvédelmi szervek irányában fennálló egyes ellátási kötelezettségekről szóló Korm. rendelet módosításának tervezete

 

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet módosításáról szóló előterjesztés tervezete