Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 28., kedd

12.116 - A Pilis szívében rendezvénysorozat a Pilis szakrális történelméről és titkairól a Nemzeti Hírháló támogatásával

A Pilis szívében rendezvénysorozat a Pilis szakrális történelméről és titkairól a Nemzeti Hírháló támogatásával 

2012. március 01. csütörtök 18 óra: 
Born Gergely: A pilisi királyi központ alkímiája: a teremtés aranyának kiolvasztása és a világkirályság, 3. A "Koponyák hegye" és a gyémánt jogar test 
Helyszín: Pilisszántó Kultúrház a Magyar nemzeti értékek boltjával (Kossuth L. u. 65.) szemben. Előadás belépő 1.000,-FT. 
Az előadás kezdetét megelőzően a Magyar nemzeti értékek boltja szeretettel várja a látogatókat. Busszal érkezők az Árpád-híd pesti hídfőjénél lévő Volán buszpályaudvaron szállhatnak buszra. Leszállás a templom előtt (utolsó előtti megálló), lefelé kb. 70 m. http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/talalatok.php 

2012. március 03. szombat: 
10.30-13.00: Szőke István Atilla: Csodaszarvassal a Pilisbe 
13.30-16.00: Egyed Zoltán (Pajzsvivő): Pilis, az ősi királyi központ titkainak műholdas vizsgálata 
16.30-19.00: Herczeg Ferenc: Ősi eltitkolt múltunk a Pilis
 

Helyszín: Pilisszántó Petőfi S. u. 37. Általános iskola aula. A templomnál Pilisszentkereszt felé nézve balra kell kanyarodni, majd az 1. utcán balra, kb. 5 perc gyalog. (Belépő: 2.000,-FT) 

Kapcsolódó: 
http://www.youtube.com/watch?v=WOTl4PlqLbI 
http://albaregalis.hupont.hu/11/muholdas-kepi-bizonyitekok 

2012. március 04. vasárnap: 
VÁLTOZÁS! 
Egyed Zoltán (Pajzsvivő) sajnálatos módon nem tud részt venni a túrán, ezért helyette az alábbi kirándulást tartjuk meg. Túráját egy későbbi időpontban megtartjuk! 

Kirándulás Simon Tamással: Bölcső-hegy (és Nagy Csikóvár amennyiben a körülmények lehetővé teszik) 
A Lajos forrástól indulva jutunk el a Bölcső-hegyre, ami egy ősidőktől létező szakrális rendszer fontos stációja. Működtetése a jézusi kereszténység kezdeteitől a Turul nemzetségen át, Nagy Lajosig érzékelhető. Ha a körülmények lehetővé teszik, ennek a rendszernek további állomásait érintve térünk vissza kiindulópontunkra. 
Találkozás: 10 órakor Békásmegyeri Közösségi Ház Bp. III. Csobánka tér 5. előtt (Kerecsenfészek), majd 3/4 11-kor a Lajos forrásnál a közvetlenül ide érkezőkkel. 
A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt, az időjárásnak megfelelő túraöltözetben és cipőben! 
A kirándulásra gépkocsival érkezőket kérjük, amennyiben lehetőségük van szabad hely felajánlására, azt a gyalogosok részére itt tegyék meg. A busszal, ill. gyalog érkezők itt jelentkezhetnek gépkocsiba szabad helyre. 
Kapcsolódó: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=bölcső+hegy 

Kapcsolat: admin@egipatrona.hu és 06-30/648-3543