Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 21., kedd

12.065 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: megegyezés a március 15-ei rendezvények helyszínéről!

KIM: megegyezés a március 15-ei rendezvények helyszínéről

 

A kormány által szervezett március 15-ei ünnepségek a hagyományos fővárosi helyszíneken - a Kossuth Lajos téren, a Magyar Nemzeti Múzeumnál és a budai Várban - lesznek, az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom pedig a Szabad sajtó úton ünnepel majd.

Létrehozva: 2012. február 17., 12:07

 


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy megegyeztek a március 15-ei rendezvények fővárosi közterület-használatáról az érintettek: a tárca, a Főpolgármesteri Hivatal és az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom képviselői.
    

Mint írták, a kormány által szervezett ünnepségen katonai tiszteletadás kíséretében felvonják a nemzeti lobogót a Kossuth Lajos téren, majd a Nemzeti Múzeumnál tartanak megemlékezést. A budai Várban színes családi és kulturális programokkal várják az érdeklődőket: lesz kirakodóvásár, kézműves-foglalkozás, határon túli magyar hagyományokat idéző kiállítás és vásár, népi és korabeli hagyományokat idéző koncert, utcaszínházi előadás, lovashuszár-bemutató is.
    
A Szabad sajtó úton az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom tartja meg rendezvényét - áll a közleményben. A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága január 18-án döntött a KIM kilenc, idei évre vonatkozó kérelméről. Az LMP fővárosi frakciója közleményben kifogásolta, hogy a kormány szinte Budapest egész belvárosára közterület-foglalási engedélyt kapott a fővárostól március 15-ére. 

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialisták kifogásaira válaszolva azt írta közleményében, a Fidesz szerint természetes, hogy az állami ünnepeken állami ünnepségeket rendeznek, és helyes, ha a kormány előre megtervezi ezek helyszínét. A párt szóvivője hozzátette: világos a menetrendje annak, hogy milyen állami ünnepen hol és milyen állami rendezvény lesz, ezért természetes, hogy ezekhez helyeket foglaltak le.