Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 23., csütörtök

12.067 - Duna Televízió > Halálra szántak, mégis élünk · Von Siklósi Beatrix


Halálra szántak, mégis élünk

    • Samstag
    • 14:30 bis 21:00
  • Duna Televízió
  • "Halálra szántak, mégis élünk"

    Tematikus nappal jelentkezik a Duna Televízió február 25.-én szombaton a kommunizmus áldozatainak emléknapján.
    Élőben közvetítjük az idén 10 éves Terror Házában megrendezésre kerülő emlékezést, a stúdióban pedig történészek, sportolók, egyházi személyek, művészek, áldozatok és hozzátartozóik idézik fel a több mint 100 millió halálos áldozatot követelő diktatúra gyilkosságait, gaztetteit. 
    Akik már elfogadták meghívásunkat, többek között, Tőkéczki László, Gereben Ágnes, Szakály Sándor, Popély Gyula, Grosics Gyula, Kovács Ákos, Kopp Mária, Bank Barbara, Zsigmond Dezső, Zétényi Zsolt, Kahler Frigyes, Krasznai Béla, Kerényi Lajos atya, M. Kiss Sándor, Hantó Zsuzsa, Rózsás János, Máthé Áron, Dézsy Zoltán. 
    A több órás műsorfolyamban összeállítást adunk a hódmezővásárhelyi és pécsi rendezvényekről. Megdöbbentő képsorokkal, drámai történetekkel idézzük fel a kommunizmus rémtetteit, a kitelepítéseket, a kínzásokat és erőszakot, az egyházüldözést, a koncepciós pereket, a puha diktatúra alattomos rombolását és máig ható következményeit a Kárpát medencében és a világ távolabbi pontjain.
    Február 25.-én már a Duna Televízió délelőtti műsoraiban is szó lesz az emlékezés fontosságáról, majd délután 14.45-től este 21 óráig tart az élő adás, amely a kommunizmus áldozatai előtt tiszteleg határon innen és túl.


--