Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 21., szombat

14.628 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > A civil szervezetek működési támogatásáról

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. április 21. 12:52
Tárgy: A NEFMI 16. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A NEFMI heti hírlevele 2012-04-21
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. április 13-21.
140 éves Magyarországon az intézményes állami örökségvédelem

A műemlékvédelmi világnap alkalmából konferenciát tartott az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a Parlament Felsőházi termében, pénteken.

Réthelyi Miklós: Isten is szavakkal teremtette a világot

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg csütörtökön a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison, ahová húsznál is több észak-európai író érkezett.

Dr. Mikó Zsuzsanna lett a Magyar Országos Levéltár főigazgatója

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 2012. április 17-i hatállyal dr. Mikó Zsuzsannát nevezte ki a Magyar Országos Levéltár főigazgatójává.

Réthelyi Miklós megnyitotta a ’TITANIC 100’ kiállítást

Mindenki számára kézzelfogható közelségbe hozza a múltat – méltatta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a ’TITANIC 100’ címmel megnyílt új kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban, amely a hajókatasztrófa centenáriumán emlékezik a szerencsétlenül járt hajóra. Az eseményen bemutatták a Carpathia gőzös magyar hajóorvosáról, dr. Lengyel Árpádról megjelent új emlékkötetet is.

Szócska Miklós: a ciklus végére érezhető változások lesznek az egészségügyben

Az egészségügy új finanszírozási rendszerének kiteljesedéséhez kell néhány év, de a ciklus végére már érezhetőek lesznek a változások - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtök este, az InfoRádió Aréna című műsorában.

Magyarország "irigylésre méltóan" halad az egészségügyi rendszer újjászervezésével

Magyarország "irigylésre méltóan" halad az egészségügyi rendszer újjászervezésével - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pénteken az MTI-nek, útban hazafelé a visegrádi négyek, valamint Ausztria egészségügyi kormányzati vezetőinek találkozójáról.

Szőcs Géza megnyitotta az „Európai Utasok” kiállítást a Műcsarnokban

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár csütörtökön megnyitotta a Műcsarnokban az „Európai Utasok - Kolozsvári képzőművészet az ezredforduló után” című kiállítást.

Módosult négy kulturális pályázat határideje

A megyei intézmények fenntartóváltása miatt módosult négy, az Új Széchenyi terv keretén belül meghirdetett pályázat beadási határideje. A pályázatokon könyvtárak, múzeumok és kulturális intézmények indulhattak.

A civil szervezetek működési támogatásáról

Idén civil szervezetnek működési támogatás központi költségvetési forrás terhére kizárólag a Nemzeti Együttműködési Alapból (NEA) nyújtható. ( Az egyesülési jogról, közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló CLXXV. törvény szerint).

Megszűnt a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány

A Fővárosi Törvényszék megszüntette a Magyar Alkotóművészeti Közalapítványt (MAK), és elrendelte a nyilvántartásból való törlését. A döntés 2012. április 14-én emelkedett jogerőre. Közlemény.

KÖZLEMÉNY a Nemzeti Tehetség Program 2012. január 10-én meghirdetett nyílt pályázatainak pályázói számára

Tájékoztatjuk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából - az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő által – a Nemzeti Tehetség Program 2011-2012. évi megvalósításának keretében 2012. január 10-én megjelentetett felhívások pályázóit, hogy a pályázatok nyerteseinek listáját az oktatásért felelős miniszter jóváhagyta.

Az államtitkárság számít az igazgatókra

Az elmúlt hetekben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságához több jelzés érkezett, hogy az általános iskolák igazgatói téves információk alapján úgy tudják, hogy 2013 január elsejével megbízásuk megszűnik és az igazgatói poszt betöltésére újra kell pályázniuk.

100 nappal a londoni olimpia előtt

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára ma részt vett a budapesti Brit Nagykövetség londoni olimpiát népszerűsítő programjain.

Módosult a látvány-csapatsport támogatását biztosító jogszabályi környezet

Ahogyan azt a hatályba lépést követően, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága Közleményben jelezte, módosult a látvány-csapatsport támogatását ösztönző jogszabályi környezet.

Olimpiai Világkongresszus Moszkvában

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára részt vett a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) szervezésében Moszkvában tartott Olimpiai Világkongresszuson.

Sportesemények egész hétvégén, Kecskeméten és Szegeden

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára tegnap két, hazánkban először rendezett sporteseményen is részt vett.

Módosult a látvány-csapatsportágak támogatását ösztönző Tao pályázati lehetőségének határideje

A tavalyi évben az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta a látvány-csapatsportágak támogatását ösztönző, Magyarország által beterjesztett társasági adókedvezményeket (Tao). A 2011-ben bevezetett, a sport támogatását szolgálni hivatott kedvezményről az EB is pozitívan nyilatkozott, azt az unió számára teljes mértékben elfogadhatónak, közérdekű célokat szolgálónak találta.

Soltész Miklós: a szociális gazdaság a helyi problémákra reagál

A szociális gazdaság szerepéről és annak hazai eredményeiről beszélt Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a „Gazdaság új és fontos szereplői: a társadalmi vállalkozások” című konferencián pénteken, Budapesten.

Jogszabálytervezetek

Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet módosításáról szóló előterjesztés

Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló kormány-előterjesztés tervezete

A kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről, valamint egyes oktatási jogszabályok módosításáról szóló 17/2004. (V. 20.) OM rendelet módosításáról szóló előterjesztés

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról, valamint a szakmai irányítása alá tartozó rehabilitációs szakigazgatási szerv feladat- és hatásköréréről szóló jogszabály-tervezet

Tájékoztató és háttéranyagok

A kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok szakmai tartalmai

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja

Pályázatok

Pályázati felhívás az „Azért szeretem Koreát, mert…” „I love Korea because…” című videoklip készítő versenyre

Felhívás magyarországi középiskolai intézmények részére Amerika-nap megrendezésére

Pályázati felhívás „A határon túli magyar pedagógus szövetségek és szakmai szervezetek által szülőföldön megrendezendő nyári akadémiák támogatására 2012-ben”

Pályázati felhívás a „Határon túli magyar módszertani központok, irodák, pedagógus egyesületek, szövetségek működtetésére, fejlesztésére, oktatási tevékenységük és szolgáltatásaik támogatására 2012-ben”

Álláspályázatok

Pályázati felhívás a Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyének betöltésére

A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága pályázatot hirdet takarító munkakör betöltésére

Hírek, információk nyugdíjasoknak és nyugdíj előtt állóknak

Figyelmébe ajánljuk a nemrég indult http://nyugdij.kormany.hu honlapunkat, amelyen hasznos információkat találhat nyugdíjjal, nyugdíjazással, programokkal, időseknek szóló pályázatokkal kapcsolatban és felveheti a kapcsolatot Minisztériumunk munkatársaival, szakértőivel. Ha elsők között szeretne értesülni a témával kapcsolatos hírekről, kérjük itt iratkozzon fel hírlevelünkre: http://nyugdij.kormany.hu/hirlevel