Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 26., csütörtök

14.680 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Buszbérlettel vonaton huszonegy vasútvonalon

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. április 26. 13:34
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-04-26
Buszbérlettel vonaton huszonegy vasútvonalon

Egyetlen bérlettel utazhatnak vonaton és autóbuszon is az áprilisi menetrendi változásokban érintett huszonegy vasútvonal mentén élők 2012. május elsejétől. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezése alapján a MÁV-START a vonatai által érintett 197 település közötti utazásra jogosító buszbérleteket is elfogadja a jövő hónaptól.

Egységes kódex, világos követelményrendszer a személyszállításban

Az Országgyűlés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztése alapján elfogadta a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényt. Az egységes jogszabály elősegíti a közösségi közlekedés elsőbbségének érvényre jutását, versenyképességének erősítését. Megalkotásával megteremtődtek a korszerű és fenntartható vasúti közlekedés kialakításának szabályozási alapfeltételei. A törvény sikeres megvalósítása esetén egy hatékonyan működő közlekedési rendszer szolgálhatja ki fokozatosan növekvő színvonalon az utasok alapvető igényeit.

Magyar ötletekkel a környezetkímélő közlekedésért

Hazai egyetemi csapatok alternatív hajtású járművei mutatkoztak be 2012. április 23-án, a Hungaroring vezetéstechnikai centrumában. A helyszínen kipróbálható fejlesztések a közeljövőben több nemzetközi megmérettetésen is indulnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium anyagi eszközökkel segíti a magyar mérnökhallgatók sikeres szereplését. A felsőoktatásban zajló műhelymunka támogatására és összehangolására önálló projektiroda jöhet létre.

Bringásreggeli 19 helyszínen

A kerékpárral közlekedők Budapesten és nyolc vidéki városban reggelizhettek meg a Bringázz a munkába kampány jóvoltából 2012. április 24-én. A Bam! szűk két hete tartó tavaszi fordulójára már több mint 5200 egyéni és mintegy 2000 vállalati induló jelentkezett. A honlapon regisztrált résztvevők 380 ezer kilométert tekertek, 70 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátásától óvták meg a környezetet.

Félszáz adat egy kattintásra

Az európai uniós források felhasználásának eljárásrendi változásai és az ezeket megalapozó informatikai fejlesztések következtében az elmúlt időszakban jelentősen csökkentek a pályázók és a támogatási intézményrendszer adminisztrációs terhei. Kevesebb bekért dokumentum, gyorsabb szerződéskötés. Röviden így foglalhatók össze azok a kedvező változások, amelyek nem kis részben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a közigazgatási adatbázisok közötti elektronikus összeköttetés megteremtésének köszönhetők.

Sikeresen zárult a 8. országos önkéntes szemétgyűjtési akció

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására 2012. április 23-án majd 53 ezer önkéntes szemétgyűjtő vett részt az ország mintegy 1000 kijelölt helyszínen a Föld napja alkalmából meghirdetett szemétgyűjtési akción. A Magyar Közút országos akcióján közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói, tanulói, valamint a közútkezelő saját önkéntesei vettek részt és összesen több mint 10 ezer köbméternyi szeméttől szabadították meg a közutak közvetlen környezetét.

Eredményes projektmegvalósítás – gyors ügyintézés Megyei ügyfél-tájékoztató napok a kifizetések gyorsításáért

A mai napon indul útjára az a megyei tájékoztató rendezvénysorozat, amely az Új Széchenyi Terv kifizetéseinek gyorsításáról ad tájékoztatást. A MAG Zrt. információs napjainak célja a pályázatkezelési folyamat átláthatóbbá és érthetőbbé tétele az ügyfelek számára. A hazai vállalkozások részletes tájékoztatást kapnaz elszámolás formai, technikai és szakmai elvárásairól, az esetleges szerződésmódosítás menetéről, és akár egyéni konzultációt is igényelhetnek.

MASAT-1, az első magyar műhold

A Magyar Posta az első magyar mesterséges égitest, a MASAT-1 sikeres pályára állása alkalmából bélyeget bocsátott ki.