Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 22., vasárnap

14.646 - Ezek a változások érintik a munkavállalókat a jövőben

Feladó: RP Híradó
Dátum: 2012. április 17. 20:25
Tárgy: Kutasijozsef1956 - Munkavállalói változások,Kötelező vizsgálatok lakástulajoknak,Saját névjegykártya,
Címzett:Kutasi József Antal



Ezek a változások érintik a munkavállalókat a jövőben

Nem jár végkielégítés július elsejétől azoknak a munkavállalóknak, akiknek a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásuk, illetve a nem egészségi okkal összefüggő képességük miatt mondanak fel. Korábbi legfelsőbb bírósági határozatok szerint ehhez az is elég, ha a munkavállaló nem tud beilleszkedni a munkahelyi közösségbe. 
bõvebben>>>

Ez lehet kötelező a lakástulajdonosoknak

A gázkészülékek, kazánok kötelező, típusonként 3, 6 vagy 12 évenkénti kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálatát írná elő az ingatlantulajdonosoknak egy nemzetgazdasági miniszteri rendelettervezet. Újabb változásokat hozott az is, hogy január óta a használt ingatlanok adásvételénél is kötelező az energiatanúsítvány kiváltása.
bõvebben>>>

Készítsük el saját névjegykártyánkat!

Ahány ember, annyi szakma. Lehet valaki műkörmös, pedikűrös, fodrász, kozmetikus, szerelő, masszázs terapeuta, üzletkötő, könyvelő, építész, orvos, ügyvéd és sok egyéb érdekes megfejthető és megfejthetetlen szakmát űzhetünk, egy azonban mindenkinél megegyezik.
bõvebben>>>

A permakultúra, avagy tervezz magad köré élőhelyet!

A permakultúra természetszerű biogazdálkodást jelent, mely az embert, a közösséget helyezi középpontba. Talán sokan még csak most ismerkednek meg a permakultúra fogalmával, pedig igazán nem újkeletű a dolog, több évtizedes múlttal rendelkező tudományról van szó.
bõvebben>>>

Érmék helyett mikrochippel fizethetünk?

A kanadai pénzverde (Royal Canadian Mint) egy olyan rendszeren dolgozik, amellyel kiváltható a készpénzes fizetés. A MintChip nevű megoldás lehetővé teszi majd a kisebb összegek elektronikus úton és anonim módon történő továbbítását.
bõvebben>>>

Fejlesztene és külföldön terjeszkedne a Magyar Posta

A Magyar Posta felkészül a 2013. január elsejei piacnyitásra, és ezt szem előtt tartva végzi stratégiai fejlesztéseit saját erőből - hangsúlyozta Geszti László vezérigazgató, hétfőn, Budapesten. Megvásárolnák a montenegrói és a román postát is, valamint elektronikus fejlesztést is végrehajtanak.
bõvebben>>>

Nagy sikere van Márainak Párizsban is

Egy újabb Márai Sándor-adaptációt vittek színre Párizsban: a Vendégjáték Bolzanóban című regényből készült színdarabot a Montmarte-on található Théatre de l'Atalante stúdiószínházban mutatták be, néhány méterre a Théatre de l'Atelier-től, ahol kilenc évvel ezelőtt nagy sikerrel játszották A gyertyák csonkig égnek színpadi változatát.
bõvebben>>>

Elkészült az első elemi kvantumhálózat

Fizikusok újabb lépést tettek a kvantum-jövő megvalósítása felé egy kvantuminformációt cserélésére és tárolására alkalmas elemi hálózat megalkotásával. A hálózat két általános csomópontból áll, ami kvantum biteket küldhet, fogadhat és tárolhat, mindezt egy száloptikai kábel köti össze, egyetlen fotonon szállítva a csomópontok között az információt.
bõvebben>>>

Elhagyták a kecskeméti gyárat az első Mercedesek + képek

Hétfőn 15 kamionnal, összesen 120 autót indítottak útjára az elosztó központba, ahonnan a világ minden részébe visznek majd a kocsikból. Kétezer Mercedest gyártottak le eddig a kecskeméti autógyárban, az első 50 autót Magyarországon fogják értékesíteni.
bõvebben>>>

Szupernóvát fedeztek fel magyar csillagászok

A Földtől 2 milliárd fényévre lévő szupernóvát azonosítottak magyar kutatók. A program munkatársa, Kiss László szerint ez az egyik leghalványabb szupernóva, amelyet egy viszonylag kis távcsővel valaha is felfedeztek.
bõvebben>>>

Budapesti tapasztalatok: a humorérzék, rendszeres mozgás a hosszú élet titka

A szociális ellátórendszer túlságosan merev, bürokratikus, ezért a rászoruló öregek bizalmatlanok vele szemben, sok esetben még a részükre felajánlott ingyenes szolgáltatásokat sem veszik igénybe - többi között ez derül ki az egyedül élő, nyolcvanas éveiket taposó budapestiekről készült szociológiai felmérésből. 
bõvebben>>>

Pannónia Fesztivál - Hip-hop sztárok jönnek: Flo Rida, Onyx, Slaughterhouse

Az amerikai hip-hop három igazi szupersztárja is fellép az idei Pannónia Fesztiválon: a szervezők hétfőn bejelentették, hogy a rapper Flo Rida, a hardcore hip-hopot képviselő Onyx, valamint a műfaj egyik supergroupja, a Slaughterhouse is műsort ad a szántódi rendezvényen május 24. és 27. között.
bõvebben>>>
RichPOI.com - a teljesen független, bulvártól mentes, hír és vásárlói portál
Igyekszünk elkerülni a reggeli borzongással történõ napindítást, ezért a pozitív és optimista szellemiséget az egész portálra kiterjesztjük. Ezáltal más cikkeink sem a bajt, a válságot, bûnt, a pesszimizmust kívánják erõsíteni szenzációhajhász módon, hanem inkább a megoldást, a kiutat, az optimista hozzáállást támogatjuk.