Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 28., szombat

14.692 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Módosult a törzskönyvezett gyógyszerekről szóló rendelet

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. április 27. 12:21
Tárgy: A NEFMI 17. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A NEFMI heti hírlevele 2012-04-27
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. április 23-27.
Réthelyi Miklós megnyitotta a Helikoni Ünnepségeket Keszthelyen

A lassan kétszáz éves múltra visszatekintő, kulturális ünnepségsorozat hivatalos megnyitóját idén is a kastélyparkban, a Festetics szobornál rendezték meg 2012. április 26-án, melyen Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is részt vett.

Foglalkoztatási és szociális miniszterek informális ülése - 2012. április 24-25.

A Dán Elnökség szervezésében 2012. április 24-25-én Horsens-ben (Dánia) kerül sor a foglalkoztatási és szociális miniszterek szokásos, félévenkénti informális ülésére. A tanácsülésen a magyar delegációt Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár (NGM) – szakterületeiknek megfelelő munkamegosztásban – vezetik.

Csicsery-Rónay István íróra, politikusra emlékeztek Zalán

Emléknapot tartottak Csicsery-Rónay István (1917-2011) szülőházában vasárnap a Somogy megyei Zalán, a politikus, író, könyvkiadó, az amerikai emigráció kiemelkedő alakja halálának első évfordulója alkalmából.

Jávor András: a generációk összetartoznak

Április 29. az Aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás napja. Ennek kapcsán állami vezetők tartanak rendhagyó osztályfőnöki órákat, melynek keretében csütörtökön Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkára látogatott el a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumba.

Hatmilliárdos beruházás valósult meg az Országos Onkológiai Intézetben

Komoly segítséget jelent az Országos Onkológiai Intézet számára a most megvalósult 6 milliárd forintos fejlesztés – jelentette ki Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkára szerdán, amikor részt vett az Intézet új Sebészeti Tömbjének átadásán.

Május elsejétől az OMSZ irányítja a betegszállítást

Május elseje után a betegszállítás elrendelésére jogosult szakembereknek az 1820-as számot kell tárcsázni akkor, ha egyszerű betegszállításra van szükség. Ettől a naptól ugyanis az Országos Mentőszolgálat veszi át a betegszállítás irányítását. A május elsejei átállás előtti utolsó egyeztetést tartották a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete, az Országos Mentőszolgálat és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának képviselői csütörtökön a minisztériumban.

Fellélegezhetünk!

Célunk, hogy kevesebben dohányozzanak, ezáltal pedig kevesebben betegedjenek és haljanak meg - hangsúlyozta Szócska Miklós szerdai, a Keleti pályaudvaron tartott sajtótájékoztatóján.

Szócska: áttörés várható az elektronikus egészségügyi szolgáltatásokban

Európa-szerte és Magyarországon is nagy fejlődés előtt állnak az elektronikus egészségügyi szolgáltatások - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az MTI-nek kedden, útban hazafelé a dániai Horsensből, ahol az Európai Unió egészségügyi minisztereinek informális ülésén vett részt.

Módosult a törzskönyvezett gyógyszerekről szóló rendelet

Módosult a törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló korábbi rendelet.

Átadták az új egészségügyi központot Mikepércsen

A Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen szombaton adták át a javarészt uniós forrásból megépült új egészségügyi központot.

Szőcs Géza megnyitotta a Miskolci Egyetem Kína-központját

Szőcs Géza április 23-án megnyitotta a Miskolci Egyetem nyelvi és kulturális képzést nyújtó Kína-központját, amely a kínai tulajdonban lévő Wanhua-BorsodChemmel együttműködésben jött létre.

Az európai felsőoktatás seregszemléje Bukarestben

"A magyar felsőoktatás tovább erősíti a közös európai értékeket”

Bukarestben 47 ország oktatásért felelős minisztere vitatja meg az Európai Felsőoktatási Térség jövőjét és a bolognai folyamat állapotát.

Hoffmann Rózsa rendhagyó osztályfőnöki órát tartott

Az Európai Unió a 2012-es esztendőt a Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének nyilvánította. Ennek egyik programsorozata, hogy neves művészek, sportolók, ismert közéleti személyek látogatnak el egy-egy iskolába, s rendhagyó osztályfőnöki órán személyes beszélgetéssel segítenek megerősíteni a generációk közötti együttműködést. A programban részt vett Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is, aki április 23-án hétfőn tartott rendhagyó osztályfőnöki órát Keszthelyen az Asbóth Sándor Térségi Középiskolában.

Czene Attila nyitotta meg az európai olimpiai bizottságok szervezetének konferenciáját

Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkár megnyitja az európai olimpiai bizottságok szervezetének (EOC) konferenciáját csütörtökön, Budapesten.

Budapesten tartják a londoni olimpia előtti utolsó európai szintű szakmai konferenciát

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. éves szakmai konferenciáját, melyet Budapesten rendeznek 2012. április 26. és 28. között.

Uniós sportpályázati lehetőség 2012-ben

Az Európai Parlament döntésének értelmében idén is folytatódnak a nemzetközi sportprojektek, amelyek lebonyolítását továbbra is az Európai Bizottság koordinálja majd.

20 millió forinttal támogatja az állam a Gyulai István Memorial - Magyar Atlétikai Nagydíj 2012 megrendezését

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára is részt vett a Gyulai István Memorial - Magyar Atlétikai Nagydíj 2012 kapcsán szervezett sajtótájékoztatón.

Célzottabb támogatás a családoknak

A kormány március 30-i határozatának megfelelően az érintett tárcák megvizsgálták, hogy szociálpolitikai okokból mely szociális juttatások esetében indokolt és előnyös az Erzsébet-utalvánnyal történő fizetés.

Nemzedékek Napja a Millenárison

Az április 28-i rendezvény részleteiről, valamint a nemzedékek közötti szolidaritás jegyében meghirdetett pályázatokról tájékoztatott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyi államtitkár, valamint Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár keddi sajtótájékoztatójukon, Budapesten.

Tájékoztató és háttéranyagok

A felsőoktatási intézmények vezetőinek frissített név- és címjegyzéke (2012. április)

Pályázatok

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem pályázatot hirdet két állami tulajdonú mesterhangszer használatbavételére

Álláspályázatok

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Magyar Állami Operaház gazdasági igazgató beosztás ellátására