Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 23., hétfő

14.658 - A NAV megmondja mikor, hol, mit és hogyan ellenőriz!

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
1 hirlevelfejlec_20120417.jpg

Tisztelt Kutasi József !

nevnap_1.jpgSok szeretettel köszöntjük: Béla, György, Márk, Ervin, Zita, Valéria, Péter   nevű olvasóinkat.            
     
          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

 


Ilyen még nem volt! 

A NAV megmondja mikor, hol, mit és hogyan ellenőriz!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Közép-magyarországi Regionális Szervezetével, valamint a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével közösen

2012. április 25-én (szerdán) 13.30 órai kezdettel
(Regisztráció: 13.00 órától, Várható befejezés: 16.00)

RENDHAGYÓ VÁLLALKOZÓI FÓRUMOT
tart, amelyre tisztelettel
MEGHÍVJUK.

A Fórum témája:
Pontosan mikor, milyen módszerrel ellenőrzi a NAV a szolgáltató szektor működését, az adózással összefüggő szabályok betartását?
Mi is az a próbaszolgáltatás és hogyan végzik munkájukat inkognitóban az adóellenőrök?
Mit mutatnak az ellenőrzési tapasztalatok?
Melyek az adójogi aktualitások?

A fórum előadói: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának prominens munkatársai
A fórumot megnyitja:Szatmáry Kristóf a NGM államtitkára, a BKIK elnöke
                             Dr. Varga Árpád a NAV elnökhelyettese

Helyszín: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adóigazgatósága
Budapest, IX. kerület, Vaskapu utca 33-35. VI. emelet, Díszterem  (Parkolót nem tudunk biztosítani.)  Meghívó

Regisztráció: A rendezvény díjmentes, de kiemelt jelentőségére, valamint a NAV-hoz való belépésre tekintettel előzetes regisztrációt kérünk a következő e-mail címen:titkarsag@vosz-kmrsz.hu vagy telefonszámon: 0670 4365253, fax: 061 222 6234. (Résztvevő nevét és a céget, szervezetét kérjük megnevezni)


A VOSZ KMRSZ megtartotta 2012. évi  Közgyűlését, április 16-án

kozgyules_3.jpgMarjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke köszöntötte a megjelent tagokat, majd köszöntő szavai után Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője tartott tájékoztatót  a ,, Valós cél, vagy csak elképzelés a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése? - Hol tart a Kormány ez irányú programja?"



Turóczy László tájékoztatója

kozgyules_2.jpgA közgyűlés Marjay Gyula elnök beszámolójával folytatódott,  majd dr.kozgyules_1.jpg Kálix Géza a VOSZ KMRSZ Ellenőrző Bizottság elnöke ismertette a Bizottság jelentését. A közgyűlés határozattal zárult.  Jegyzőkönyv
/VOSZ KMRSZ/


A VOSZ KMRSZ Agrárszekció fontos közleménye

Az osztatlan közös földtulajdon megosztása 2012 június 1-ig kezdeményezhető állami költségvállalás mellett

Még nem késő az egyszerű eljárás keretében kezdeményezni (kérelmet benyújtani) a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös ingatlantulajdon megosztását (a saját tulajdon kimérését) a körzeti földhivataloknál.

A fenti határidőt követően, már csak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv alapján szüntethető meg az osztatlan közös ingatlantulajdon. Ebben az esetben költségesebb és összetettebb eljárásra lehet számítani.

A június 1-ig kezdeményezett a földkiadási eljárás eredményeként létrejött osztatlan közös tulajdon megosztása még a 63/2005 (IV. 8.) Kormány rendelet alapján történik.

A 2012. június 1-ig kérelmezett megosztás költségét az állam viseli, és a körzeti földhivatal a kormányrendeletben foglalt teljesítési sorrend szerint jár el.

A kérelmet  (egyedi kérelem, több tulajdonos együttes kérelme) lehet benyújtani, amelynél minden egyes helyrajzi számhoz külön kérelmet kell kitölteni. Javasoljuk, hogy a kérelmeket mielőbb juttassák el a földhivatalok részére.

A Magyar Agrárkamara mellett működő Gazdálkodói Információs Szolgálat tanácsadói segítenek a kérelem összeállításában.

A tanácsadók elérhetősége itt található

Nyilatkozat (javasolt forma) a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének soron kívüli eljárásához

Kérelem az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránt „A" jelű adatlap egyedi kérelemhez

Kérelem az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránt „B" jelű adatlap

Pótlap az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti kérelem „B" jelű adatlapjához, több tulajdonos együttes kérelméhez


Munkaügyi Fórum hírlevél  

Új Munka Törvénykönyve Gyakorlati Tréning DVD
Lemaradt? Nem volt megfelelő az időpont? Nem tudott volna folyamatosan a gép előtt ülni? Költséges lett volna az utazása a helyszíni képzésre?

Ígéretünk szerint a 2012. március 29-én megtartott Új Munka Törvénykönyve Gyakorlati Tréningünket DVD-n is elérhetővé tettük.

Semmiről nem maradt le, hiszen ami a tréningen elhangzott, azt Ön is láthatja/hallhatja.
Kiemelt Partnereink természetesen kedvezményesen vásárolhatják meg.

Részletes tematika és megrendelés>>>

Cégénél is megtartjuk az oktatást, amennyiben ezt a megoldást eredményesebbnek és hatékonyabbnak tartja. 4 fő képzését fizetik, a többieké ingyen van.

Írja meg nekünk e-mailen, hogy mivel foglalkozik a cége, kb. hány fő venne részt a képzésen, hol kellene megtartani a képzést.
E-mail címünk: 
info@munkaugyiforum.hu
(Érdeklődési szándéka - természetesen - nem minősül megrendelésnek, és semmilyen kötelezettséggel nem jár.)


"III. Székelyföld gazdasági lehetőségei az Európai Unióban" konferencia

A Székelyföldi Vállalkozók és Egyesületek Szövetsége 2012. május 3-4-én rendezi meg a III. Székelyföld gazdasági lehetőségei az Európai Unióban című konferenciát Csíkszeredán. A rendezvény fővédnöke és házigazdája a Magyar Köztársaság csíkszeredai Főkonzulátusa.

Jelentkezési lapjaikat a az alábbi elérhetőségeken várjuk 2012. április 27-ig:pakai.petra@bkik.hu és illes.szilvia@bkik.hu

Program       Jelentkezési lap


,,A siker útján" című vállalkozó​női konferenci​a, 2012. április 26., Budapest

Szeretnénk figyelmébe ajánlani a MAG Zrt. főszervezésében, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal társszervezésében megvalósuló 
„A siker útján" című vállalkozónői konferenciát.A rendezvény időpontja: 2012. április 26., 9:30-tólA rendezvény helyszíne: Budapest, Novotel Budapest Centrum, Rákóczi út 43-45. Zsolnay terem. A Vállalkozónők Képviselőinek Hálózata 2010-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy sikeres vállalkozói minták bemutatásával ösztönözze és bátorítsa a vállalkozás indítását tervező hölgyeket. A Siker Útján című konferenciánkon résztvevők több érdekes előadás mellett betekintést nyerhetnek a program működésébe és eddigi eredményeibe, találkozhatnak vállalkozónői nagyköveteinkkel is.Vendégeink emellett megismerhetnek kezdő vállalkozónőket, akik részt vettek programjaink valamelyikén és az ott megszerzett tapasztalatok hozzájárultak ahhoz, hogy megtegyék az első lépést a vállalkozásindítás irányába, vagy bővítsék, fejlesszék vállalkozásukat. A konferencián való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Program

A rendelkezése álló helyek korlátozott száma miatt részvételi szándékát kérjük mihamarabb jelezze a 
www.legyelvallalkozono.hu oldalon. A rendezvény az európai KKV Hét program keretében kerül megrendezésre.


Meghívó

Egészségügyi Konferencia 
a BKIK Kínai Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály szervezésében

Helyszín: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., BKIK Székház, VI. em. Baross terem
Időpont: 2012. április 25. 9.30 óra

A konferenciára való részvétel ingyenes, de regisztrálni szükséges abadics.bernadette@bkik.hu  e-mail címen 2012. április 24-ig.

Program

Gazdálkodj okosan! 

Menedzselem a vállalkozásom
Pénzügyi, jogi, adózási, szabályozási, marketing, vezetési, szervezési, gazdálkodási ismeretek nélkül a vállalatvezető nem tud eredményesen gazdálkodni. A vállalkozás jövőjének kulcsa abban rejlik, hogy a cégvezető, tulajdonos mennyiben rendelkezik ezekkel a tudásokkal, s a gyakorlatban képes-e megtanulni, akár a saját kárán is, hogy neki kell tudnia a legjobban mindent. A hazai kisvállalati vezetők körében nagyon gyakran elhangzó mondat: „a könyvelőm biztos tudja". Ez a legnagyobb hiba. 
Mit kell tudnia, min kell rajta tartania a szemét a kisvállalat vezetőjének, ha biztonságban akarja tudni cégét, ha nem nyomon követi, hanem megelőzi döntéseiben a szabályozó-, a jogi, adózási kötelezettségváltozásokat? A BKIK és a Piac & Profit közös rendezésű konferenciáján a résztvevők összefoglaló képet és nagyon sok gyakorlati, hasznosítható tudást kapnak a szakértő előadóktól. Bővebben

időpont:2012. április 26. 
helyszín:Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.


 Magas színvonalú szakmai konferenci​ák és izgalmas látogatói programok a RENEXPO-n

A RENEXPO® immár hatodszor nyújt kiemelkedő lehetőséget megismerkedni,üzleti kapcsolatokat létesíteni a megújuló energiák és energiahatékonyság területének piacvezető cégeivel, amelyek egyedi, innovatív, vagy környezetbarát megoldásokat kínálnak.Szeretne kiállítóként részt venni a RENEXPO® vásáron? 

Kérjük, mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot, mert már csak néhány szabad hely van. A részletekről érdeklődjön a 06-213-4243-as telefonszámon!

További szakmai konferenciák


MagNet Bank

magnet_logo_kozepes.jpgMár a MagNet Magyar Közösségi Banknál is kezdeményezheti folyószámlája megnyitását az interneten!
A legelső lépés a tudatos pénzügyi gondolkodás felé a számlanyitás egy olyan banknál, amely felelős döntési lehetőségeket kínál partnereinek. Ennek a folyamatnak a felgyorsítására hoztuk létre az Online számlanyitást, így a lakossági, vállalkozói vagy civil folyószámla megnyitást az interneten is lehet kezdeményezni. Tovább>>>


Márkaépítés fontossága

Südi Iringó: többnyire ismernek az emberek, de úgy gondolom, hogy ez önmagában messze nem elég

A személyem miatt elképzelhető, hogy bejönnek az emberek a táncstúdióba, de ha nem tudok nekik rám jellemzően egyedit és maradandót nyújtani, akkor az ismertség ellenére kudarcra vagyok ítélve. Ismertséget manapság sokan szereznek. De elismertség nélkül az ismertség egy nagyon tűnékeny dolog. Az elismertséghez, a jó imázshoz kemény, következetes, és legfőképpen színvonalas munkával lehet csak eljutni. Tovább>>>


Meghívó 

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) 2012. április 24-én és 25-én a BM Országos Főépítészi Irodájával közösen Város a fenntarthatóság felé címmel konferenciát rendez a Duna Palotában. 

Magyarországon először – egy kis betekintés a jövőnkbe!

Konferencia ideje: 2012. április 24. kedd 10:00-16:30 és 2012. április 25. szerda 9:30-12:00                     
helye: Duna Palota - 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.    Program

További információ:

Regisztráció:

A konferencia első napján, érvényes BKV bérlettel ingyenesen lehet részt venni!


FIVOSZ Híreiből 

FIVOSZ Club a Legrand Zrt. vezérigazgatójával – április 26-án!
Beszélgess személyesen Budapesten a Legrand Zrt. vezérigazgatójával, Károlyi Lászlóval! Hogyan indult a Legrand Magyarországon? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a magyar leányvállalat vezérigazgatója? Mi Károlyi úr 3 legfontosabb tanácsa a fiatal vállalkozóknak? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, és a saját kérdéseidet is feltennéd, mindenképp gyere el! Időpont: 2012. április 26. 18:00-20:00. Tovább>>>


Találkozz Gerendai Károllyal! - májusi FIVOSZ Club
Május 17. 18:00. Budapest. Ezeket jól jegyezd fel a naptáradba, hisz a FIVOSZ Club vendége Gerendai Károly, a Sziget, a Balaton Sound, a Volt fesztiválok alapító tulajdonosa. Hogyan lett ő a magyar „fesztivál király"? Mit javasol nekünk, hogyan építsünk mi is nagy, elismert céget? Mi az az egy dolog, amitől nagyon óva inti a fiatal vállalkozókat? Kérdezz Te is személyesen Gerendai Károlytól! Tovább>>>


Kína-Magyarország 

Üzlet a kínaiakkal itthon és KínábanA BKIK és a Piac & Profit közös országos konferenciája kis- és középvállalatoknak
Regisztráljon és vegyen részt konferenciánkon!

Időpont: 2012. május 14. 9.30-15.00
Helyszín: Budapest, BKIK Székház, I. kerület, Krisztina krt. 99.
Fővédnök: dr. Matolcsy György
nemzetgazdasági miniszter, a kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos

Kína a világ legnépesebb, legdinamikusabban fejlődő országa. Kína és Magyarország potenciálja között hatalmas nagyságrendű eltérések vannak. Vajon a hazai kkv-knak is van keresnivalójuk a kínai piacon? Mit és hogyan lehet eladni abban az országban, amelynek kereskedői szinte az egész világot ellátják áruikkal? A kínai üzleti világ itt van országunkban és Európában is. Itthon is lehet jó üzleti kapcsolatokra szert tenni velük. 
A BKIK és a Piac & Profit közös konferenciáján szakértőktől, tanácsadóktól, sikeres üzletet bonyolító menedzserektől, a mindennapi üzleti gyakorlatot ismerőktől megtudhatjuk, mit, hogyan kell tennünk, hogy a feltörekvő, hatalmas ázsiai országgal megtaláljuk üzleti számításaikat. 
A konferencián hasznos információk, tanácsok hangzanak el a kinti jelenlétről, az itthonról menedzselt kínai kapcsolati lehetőségekről, a kínai-magyar üzleti kapcsolatokat elősegítő intézményekről, a jó üzlethez vezető, már bejáratott utakról, a jogi, adózási, kulturális környezetről, a kínai befektetők szokásairól, igényeiről, a kockázati tőkebefektetők által preferált tevékenységekről, és a kínai üzlethez megszerezhető forráslehetőségekről. Előadóink segítségével a kínai speciális üzleti környezetben való boldogulás titkaira is szert tehetünk. Bővebben


Május 1-ei akció a Nyerges Hotelben

Utolsó helyek extra kedvezménnyel, most lakosztályt kap szoba áron! (2012. április 28-május 01-ig érvényes) 

4 nap-3 éjszaka, mely a következőket tartalmazza:
- Szállás 3 éjszakára - Bőséges svédasztalos reggelivel- Félpanziós ellátással (háromfogásos vacsorával)- Wellness részleg használata nyitvatartási időben (termálfürdő, jacuzzi, fürdőköpeny, fürdőlepedő, szauna használat)
- Egy alkalommal házi krémes és kávé vagy tea fogyasztása vagy egy alkalommal kényeztető masszázs

Április 28-án (szombaton) kellemes lágy tangóharmonika zeneszó az étteremben 

Szobáink mindegyike a 2011-es év végén lett felújítva! 

Szolgáltatásaink: Térítés nélküli szolgáltatások:- termálfürdő, jacuzzi, csocsó, léghoki, billiárd, parkolás, WI-FI 
Térítéses szolgáltatások:- masszázs, lovaglás 

A csomag ára: 28.500 Ft/fő 
Gyermekeknek a csomag ára a szülőkkel egy szobában:4 éves korig ingyenes
4-12 éves kor között 50% kedvezménnyel vehető igénybe
12-18 éves kor között 25% kedvezménnyel vehető igénybe

Az ajánlat egyéni vendégekre vonatkozik.

www.nyergeshotel.hu


Zöldtech hirlevél * 2012.04.18

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek