Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 23., hétfő

14.656 - Magyarország Kormánya > Módosult a törzskönyvezett gyógyszerekről szóló rendelet


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. április 23. 17:39
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-04-23
Elkészült a Széll Kálmán Terv 2.0

A Magyar Kormány elfogadta a „Következő lépés, Széll Kálmán Terv 2.0” programot, amelynek része a Brüsszelbe hétfőn elküldött Konvergencia Program és Nemzeti Reform Program. A első és a második Széll Kálmán Tervnek köszönhetően biztonságosan teljesíthető 2012-ben a 2,5%-os, 2013-ban pedig a 2,2%-os GDP arányos államháztartási hiány, ennek eredményeképpen pedig tovább csökken az államadósság mértéke. Ez a program azt bizonyítja, hogy a Kormány a kedvezőtlenebb reálgazdasági környezetben is képes megőrizni az államháztartás stabilitását és beindítani a növekedést.

Varga Mihály: az EU által kifogásolt törvények később is módosíthatók

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy vasárnap esti TV-műsorban azt mondta: a kormány figyelembe vette az Európai Központi Bank (EKB) megállapításait a jegybanktörvényhez benyújtott módosításaiban, azokon a parlament még változtathat, sőt, ha a tárgyalásokon a megállapodás megkötésének feltétele lenne a törvény módosítása, azt később is megteheti a parlament.

Módosult a törzskönyvezett gyógyszerekről szóló rendelet

Módosult a törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló korábbi rendelet. A szabályozás a cukorbetegek és a prosztatarákban szenvedő betegek kiemelt és emelt, indikációhoz kötött, támogatott gyógyszereit érinti. A módosítás célja a korábbi szabályozás pontosítása, valamint a szakmai szabályok gyakorlati alkalmazásának elősegítése. A rendelet a Magyar Közlöny mai számában jelent meg.

A nap képe

A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói mutatták be alternatív üzemeltetésű járműveiket hétfőn a Hungaroringen.