Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 25., szerda

14.670 - Rokkantakkal tárgyal a kormány 2012. május 2-án

From: Endre Simó
Date: 2012. április 25.
Subject: Rokkantakkal tárgyal a kormány május 2-án
To: Kutasi József Antal

400 ezer rokkant ügye főosztályvezetői szinten – MSZF

Budapest, 2012. április 25. Szerda


     Miniszterelnöki szintről főosztályvezetői szintre került a rokkant társadalom érdekében kezdeményezett tárgyalás a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvény visszavonásáról, valamint az „új komplex minősítő vizsgálatok” elnevezésű intézkedés felfüggesztéséről – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán.

     Orbán Viktor eredetileg Soltész Miklós szociális ügyi államtitkárt bízta meg a március 25-i Népi Gyűlés követeléseiről szóló tárgyalással, de Soltész Miklós csak egy pontban, a rokkantak ügyében jelezte készségét a találkozóra, majd egy főosztályvezetőt bízott meg Dávid István személyében, hogy képviselje az államtitkárságot. A tanácskozást május 2-án 11 órakor tartják a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Akadémia u. 3. sz alatti épületében. Az érdekvédők küldöttségében hárman foglalnak helyet: az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport képviselői, és a Magyar Szociális Fórum szervezője.

    Nem világos, van-e és milyen felhatalmazása Dávid István főosztályvezetőnek, hogy a törvény visszavonásáról és a kormányrendelet felfüggesztéséről tárgyaljon – jelezte az MSZF. A civil küldöttség ennek dacára azért mondott igent a találkozóra, mert abban érdekelt, hogy a rokkantak problémája lehetőleg tárgyalásos úton rendeződjék. „Nem a rokkant-társadalmon múlik a megállapodás. De ha nem születik megnyugtató rendezés a rokkantak létét fenyegető törvény visszavonásáról, akkor a harc más formái is szóba kerülnek” – fogalmazott az egyik érintett.

    Egy nappal a kormány megbízottjával folytatandó tanácskozás előtt a rokkantak részt vesznek azon a Május 1-i felvonuláson, amelyet a Magyar Szociális Fórum szervez az életért, a megélhetésért és a lakhatásért a budapesti Kodály köröndtől a Városligetig. A Városligetben felszólal Güthné György Katalin, az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport budapesti képviselője is. +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu