Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 28., szombat

14.700 - A Duna TV műsorra tűzte Jelenczki István "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN" című, négyrészes dokumentumfilmjét, hetente 20:25-től: 2012. ápr. 30., máj. 7., 14., 21.

Feladó: SASS, Marton
Dátum: 2012. április 28. 18:04
Tárgy: Értesítés - FONTOS!
Címzett:Kutasi József Antal


A Duna TV műsorra tűzte Jelenczki István "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN" című, négyrészes dokumentumfilmjét, hetente 20:25-től:
2012. ápr. 30., máj. 7., 14., 21.

 

Üdvözlettel:

A film gyártója: Angelus Bt.
Rendező, producer: Jelenczki István.

 

A film témája:

Nemzeti vagyon. Egy hatalmas, átfoghatatlan érték, olyan örökölt és megtermelt felbecsülhetetlen tulajdon, amit őseink évezredeken, évszázadokon át, nagyszüleink, szüleink és mi magunk hoztunk, hozunk létre. A miénk és gyermekeinké. Adomány és felelősség.
Jelenczki István filmje azt a történelmi folyamatot és mechanizmust mutatja be, ahogyan önző belső és külső hatalmi erők elpazarolták nagy részét ennek a nemzeti vagyonnak, átjátszották magán és külföldi tulajdonba.
A négy részes sorozat címei is utalnak a válságos időkre: a nyolcvanas évek álságos szocialista gazdasági változtatásaira (A háború megváltozott természete), a rendszerváltozás kiszolgáltatottságára, fonákságaira és a külföldi tőke önző kérlelhetetlenségére (Diktatúrából diktatúrába), az azóta elmúlt évek hibáira és bűneire (Az ország felszámolása), végül a jövő útjaira és lehetőségeire (Megtartó üzenet).
A filmben megszólalnak gazdasági szakemberek, jogászok, történészek, orvosok, a magyar kultúra és tudomány legkülönbözőbb ágainak képviselői: Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.
Megdöbbentő, megrázó és egyben tanulságos mozi rólunk, a magyar nemzetről, a társadalomról, az emberről, és a minket körülvevő világról.

 

Műsorújság:

http://www.port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2012-04-30&i_ch=6&i_ch_nr=5&i_layout_id=0

A Duna TV műsorra tűzte Jelenczki István "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN" című, négyrészes dokumentumfilmjét, hetente 20:25-től: 2012. ápr. 30., máj. 7., 14., 21.