Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 23., hétfő

14.655 - Honvédelmi Minisztérium > Miniszteri válasz az Önkéntes Tartalékos Rendszerről

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. április 23. 16:56
Tárgy: A Honvédelmi Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




HM hírlevél 2012-04-23
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.



„Hogy a hunok legvalódibb fajtájából származhatom, arra az is elég bizonyíték, hogy a legszebb Alpok közt Svájcban, vagy Itália legbujább völgyeiben és tájain sem vagyok képes oly forrón, lelkesen és rajongón érezni és élni, mint hazám pusztáin és síkságain.”
(Széchenyi István)

Tartalmas hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Hende Csaba: Magyarország egyeztet az afganisztáni jelenlét csökkentésének ütemezéséről

Magyarország idén nem tervezi az afganisztáni nemzetközi erőkhöz (ISAF) való hozzájárulásának számottevő módosítását, de megkezdte az egyeztetéseket a szövetségesekkel a várható jövőbeli csökkentések ütemezéséről - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán Brüsszelben John Allen vezérezredessel, az ISAF parancsnokával.

Aláírták a bérmegállapodást a Honvédelmi Minisztériumban

Kemény, de korrekt tárgyalás után jött létre a bérmegállapodás- hangsúlyozta Hende Csaba. A honvédelmi miniszter, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalát képviselő három szervezet vezetője - Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Kelemen József, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke és dr. Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnöke – április 20-án aláírta a 2012-es évre vonatkozó bérmegállapodást.

Miniszteri válasz az Önkéntes Tartalékos Rendszerről

Megvalósultak az Önkéntes Tartalékos Rendszer jogszabályi keretei, a tartalékos szolgálat munkajogi garanciái, meghatározták az Önkéntes Védelmi Tartalékosok és az Önkéntes Műveleti Tartalékosok feladatait- hangzott el Hende Csaba azonnali kérdésre adott válaszában. A tárcavezető a Parlament április 16-i ülésén megerősítette: a Magyar Honvédségnek 2014 végére nyolcezer tartalékosa lesz.

Antall József műve a legélőbb valóság

Antall József műve nem a múlté, hanem a legélőbb valóság. S ezt igyekszünk tovább vinni mi is erőnk szerint – hangsúlyozta Hende Csaba a rendszerváltoztatás első szabadon választott miniszterelnöke tiszteletére rendezett emlékkonferencián, amelyet április 19-én tartottak a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

Katonák Hősök- Hagyomány és Megújulás
Szorgalommal és munkával érhetőek el az eredmények

A honvédelmi tárca azon dolgozik, hogy valós perspektívát nyújtson a hátrányos helyzetben lévő roma fiatalok számára – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára április 19-én délelőtt, amikor irodájában fogadta Farkas Dórát, a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj egyik győztes pályázóját.

A honvédség műszaki csapatai méltó utódai a szabadságharcos honvédeknek

Szakértelmüknek és s tapasztalataiknak köszönhetően a műszaki katonák kiemelkedő szinten teljesítenek a Magyar Honvédség hazai és nemzetközi feladatainak végrehajtása során– köszöntötte Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke a fegyvernemük napját ünneplő műszaki katonákat Szentesen, április 20-án.

A biztonság, a kormányzat hatékonysága, a fejlesztések mértéke fontos szempont

Az ISAF természetesen nem hagyja magára Afganisztánt, csak az eddigi rendszer alakul át gyökeresen- hangzott el azon a konferencián, amelyet Afganisztánban, Camp Pannoniában tartottak. Az eseményt az MH Tartományi Újjáépítési Csoport kezdeményezte, célja az együttgondolkodás kialakítása és az átadás korábbi fázisaiba bevont Északi Régiós tartományok tapasztalatainak feldolgozása volt.