Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 28., szombat

14.696 - Kilakoltatások - nincs megoldás

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Kilakoltatások - nincs megoldás 

Ma éppen egy olyan család kilakoltatására került sor, akik nem a devizahitelesek sorába tartoztak, sőt a közüzemi tartozást sem ők halmozták fel - hívta fel a figyelmet Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus rámutatott, a honi jogi szabályozás miatt ma sokan ott tartanak, hogy akár egy lejárt parkolási bírság, vagy egy felhalmozódott közüzemi tartozás miatt is utcára kerülhet egy egész család. 

A honatya leszögezte, ilyen esetekben semmilyen segítségre nem számíthatnak a károsultak, hiszen a magyar állam semmilyen védőernyőt nem nyújt ezeknek az embereknek. A Nemzeti Eszközkezelő is éppen csak nyolcezer ingatlant képes megmenteni annak ellenére, hogy a kilakoltatási kvóta tizenkétezer ingatlan árverezését teszi lehetővé és itt minden esetben a bedőlt devizahitelek miatt árverezésre került ingatlanokról van szó, az egyéb végrehajtások nem tartoznak ebbe a körbe. Ez további drámai növekedéshez vezethet - jelentette ki Z. Kárpát. 

A képviselő arról is beszélt, hogy a jogi szabályozás is hiányos, gyakran ellentmondó ilyen esetekben, hiszen például a végrehajtásról szóló értesítést - amennyiben a terhelt azt első kézbesítésre nem kapja meg, mert mondjuk gyógykezelés alatt áll, vagy éppen külföldön tartózkodik, a második kézbesítési kísérletet akkor is teljesítettnek kell tekinteni, ha az ügyfél akkor sem tudta átvenni a küldeményt. 

Mindezen ismeretek fényében a Jobbik felállít egy otthonmentő segéd csapatot, akik szigorúan a törvényes kereteken belül megpróbálnak segítséget nyújtani azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. A csapat egyben szorosan együttműködik majd az alulról szerveződő, hasonló profilú civil egyesületekkel, hogy legalább néhány tucat családot megmentsenek ezekben a katasztrofális szociális időkben. Ezt muszáj megtenni, mivel a kormány intézkedései enyhén szólva is elégtelenek - mondta el Z. Kárpát Dániel. Cs.G. - barikad.hu 

--