Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 15., kedd

14.854 - Gyakori kérdések az elvárt béremelésről és a bérkompenzációról (adókedvezményről)


vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
1

Tisztelt Kutasi József !

nevnap_11.jpg

Sok szeretettel köszöntjük:  Bonifác, Szonja,  Zsófia, Botond, Mózes, Paszkál, Alexandra, Erik, Ivó, Milán, Bernát, Felícia  nevű olvasóinkat.            

     

          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

 


 

A VOSZ KMRSZ Agrárszekció fontos közleménye 
agrar_logo.jpg

                                                  Magyar Agrárkamara felhívása a
                                                                      bannerre kattintva letölthető>>>

A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete valamint a Magyar Agrárkamara együttműködési megállapodása alapján tájékoztatom Önt, hogy a módosított 1993. évi II. törvény 12/F §-a értelmében az osztatlan termőföld tulajdonnal rendelkező földtulajdonosoknak 2012. június 1-ig lehet kérni az illetékes földhivatalnál a földterületük megosztását oly módon, hogy a megosztás minden költségét az állam viseli.

Az osztatlan közös tulajdon megosztása 2012. június 1-ig kezdeményezhető állami költségvállalás mellett

Még nem késő az egyszerű eljárás keretében kezdeményezni (kérelmet benyújtani) a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös ingatlantulajdon megosztását (a saját tulajdon kimérését) a körzeti földhivataloknál.

A fenti határidőt követően, már csak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv alapján szüntethető meg az osztatlan közös ingatlantulajdon. Ebben az esetben költségesebb és összetettebb eljárásra lehet számítani.

A június 1-ig kezdeményezett a földkiadási eljárás eredményeként létrejött osztatlan közös tulajdon megosztása a módosított 1993. évi II. törvény alapján történik.

A kérelmet  (egyedi kérelem, több tulajdonos együttes kérelme) lehet benyújtani, amelynél minden egyes helyrajzi számhoz külön kérelmet kell kitölteni. A kérelmeket a tulajdonhoz kapcsolódó illetékes földhivatalok részére kell eljuttatni.

Rövid tájékoztató a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének [a továbbiakban: megszüntetés] egyes kérdéseiről.  Bővebb információ


Hogyan foglalkoztathatnak munkavállalót vasárnap a kereskedő cégek 2012. július 1. után az Új Mt. szerint?

Előző levelemre érkezett pár kérdés, ami világossá tette számomra, hogy kevés 10 mondatban egy átfogó témát, mint a vasárnapi munkavégzést kivesézni.

Így leírom a variációk többségét, amire a kereskedő cégek számíthatnak és készülhetnek 2012. július 1-től a vasárnapi munkavégzés kapcsán.

Amennyiben a jogszabályi keretekbe bele is passzírozzuk magunkat, marad a nagy feladat: ILYEN munkavállalót találni.

A vendéglátó egységeket, benzinkutakat, stb... vasárnaphoz köthető tevékenységet végző munkáltatókat nem érinti ez a változás.

Akik érintettek e körben: élelmiszer, cipő, ruha, játék, könyv, stb... kereskedések.

Érkeztek hozzám kérdések és javaslatok is a vasárnapi munkavégzés megoldására, e tanulmány végén idézem őket és az alábbiakban részletesen válaszolok.

De nézzük az 1992-es Mt. (régi Mt.) - mit mond a vasárnapi munkavégzésről:Bővebben


Gyakori kérdések az elvárt béremelésről és a bérkompenzációról(adókedvezményről)
(A 2012. áprilisi jogszabály-módosítások figyelembevételével)
Az alábbiakban megtalálhatja a leggyakoribb, bérkompenzációval kapcsolatos kérdésekre a válaszokat.

1. Hol található az elvárt béremelés végrehajtásához segítséget nyújtó útmutató?
 Az Útmutatót szintén frissítettük, bővítettük az áprilisi jogszabály-módosítások alapján.

2. Kötelező-e alkalmazni az elvárt béremelést?
Nem kötelező végrehajtani. Ugyanakkor, amennyiben az érintett munkavállalók legalább kétharmadánál nem valósul meg a Kormányrendelet szerinti elvárt béremelés, a munkaügyi ellenőrzés ezt megállapító határozatot hoz (munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény 6/B.§). Bírságot emiatt nem kell fizetni, azonban a munkáltató számára, aki a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelést az érintett munkavállalók legalább kétharmada esetében nem teljesíti, a határozat jogerőre emelkedésétől számított két évig nem állapítható meg az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 2.§ (1) bekezdés n) pontja szerinti költségvetési támogatás. Bővebben

Adómilliárdokat kaphatnak vissza a cégek

Index
2012.május 7.

Több tízmilliárd forintos tétel sikkadhat el azzal, hogy az adószakma és a vállalkozások egyelőre alig figyeltek fel arra a bírósági ítélkezési gyakorlatra, amely lényege: az adóhatóság jogtalanul tagadta meg a cégektől, hogy nettó adótartozás hiányában a helyi iparűzési adó összegével csökkentsék társasági adóalapjukat.

A Legfelsőbb Bíróság tavaly több ítéletében leszögezte, hogy az adóhatóság téves jogértelmezési gyakorlatot követett akkor, amikor a helyi iparűzési adó elszámolhatósága kapcsán szankciókat rótt ki vállalkozásokra társasági adónemben. „A Legfelsőbb Bíróság több ítéletében is megjelenő jogértelmezés jelentőségét az, hogy így az ítéletekkel közvetlenül nem érintett vállalkozások is hivatkozhatnak az ítéletekben foglalt, az adóhatósági megállapítások jogellenességét kimondó jogértelmezésre" – mutat rá Fekete Zoltán Titusz, az RSM DTM Hungary adómenedzsere. Bővebben


MPM Biztosítási Alkusz Kft. bemutatkozása

Felesleges költségek helyett megbízható megoldások!
Az MPM Biztosítási Alkusz Kft.-t, 100%-ban magyar tulajdonosok alapították. Társaságunkat, 2000. szeptember 12-én jegyezte be a cégbíróság a cégnyilvántartásba, a Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyeletének II./110/2000 számú tevékenységi engedélye alapján. Társaságunk, megalakulásától kezdve, tagja a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének.

Üzletpolitikánk, hogy biztosításszakmai tudásunkkal, tapasztalatunkkal együttmőködı partnereink és ügyfeleink számára hosszú távon a legjobb minıségő szolgáltatást biztosítsuk. Az Alkuszi megbízás az alábbiakra terjed ki. Bővebben


Meghívó

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és vállalkozótársát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Latin-amerikai B2B találkozóra, 

melyre az Osztrák Gazdasági Kamara által 2012. május 14-18. között megrendezésre kerülő "Latin Amerika és Közép-, Kelet- Európa találkozója Bécsben - Két világ kereskedelmen és befektetéseken keresztül történő összekötése" című rendezvénysorozat keretén belül kerül sor.

Az üzleti találkozó fő célja, hogy Latin-Amerika, valamint Közép- és Kelet-Európa kamaráit és azok tagvállalatait kapcsolatba hozza. E cél hatékonyabb elérése érdekében, a bécsi két napos gazdasági fórum és üzletember találkozó folytatásaként látjuk vendégül a Budapestre érkező 10 fős delegációt.

Időpont:    2012. május 18.        10.00 - 14.30 óra
Helyszín:   BKIK Székház (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) 
VII. em. Széchenyi terem
Tervezett program
10.00: A latin-amerikai delegáció fogadása, a megjelentek köszöntése 
Kiss Zoltán - BKIK általános alelnök
10.30: A résztvevő cégek bemutatkozása
13.30: Ebéd

Kérjük, hogy részvételi szándékát a krasznai.nora@bkik.hu e-mail címen, legkésőbb 2012. május 16-ig szíveskedjen jelezni! 


Hogyan szerezhet piacot és üzletet külföldön egyszerűen, az üzleti kapcsolatok segítségével?

Ha az Ön vállalkozása érdekelt abban, hogy piacot és üzletet szerezzen külföldön, akkor kérem  fogadja szeretettel meghívásomat egy különleges szakmai Prémium Napra.
Kívül tágasabb! A Prémium  Napunkon, június 12-én Budapesten,  inspiráló környezetben informálódhat export/import lehetőségekről, konkrét szakmai segítséget, tippeket kap elképzelései megvalósításához.  És mindemellett számos üzleti partnerrel gazdagodhat!

Ez a nap Önnek való, amennyiben:
- úgy érzi, szűkül a magyar piac az Ön számára, szívesen értékesítene külföldre. 
kitörési lehetőségeket keres 
- egyszerűen csak megnézné milyen lehetőségek kínálkoznak Önnek külföldön, mely országba tudna értékesíteni 
- már most is vannak külföldi partnerei, illetve exportál, de nyitott 
újabb lehetőségekre. További kapcsolatokat szeretne, akár másik országban. 
fantáziát lát termékek, szolgáltatások importjában, és ehhez külföldi partnert keres 
szívesen lenne külföldi cégek viszonteladója, képviselete Magyarországon 
segíteni tud magyar kkv-knak, hogy külföldi partnereket találjon, akár a világ keleti vagy nyugati felében is keresnek. 
- örömmel összefogna, együttműködne olyan vállalkozásokkal, akiknek 
vannak külföldi érdekeltségei. 

Bővebb információ és jelentkezés:


Meghívó

Pénzre van szüksége? Mi minden lehetőséget összegyűjtöttünk - konferencia hitelekről, támogatásokról, pályázatokról

Látványos mennyiségű és fajtájú támogatott, és vissza nem térítendő hitel és pályázati források között válogathatnak a mikro- és kisvállalkozások. Számos intézmény nyújt számukra finanszírozási segítséget, ahhoz kapcsolódó szolgáltatást. 
A konferencia egybegyűjtötte az mkv-k számára elérhető finanszírozási segítségeket, melyeket a kormány, az EU-s pályázatok, a bankok, az érdekképviseleti szervezetek és egyéb intézmények nyújtanak. Az igénybe vehető finanszírozási formákról, azokhoz jutás feltételeiről tájékozódhatnak, konzultálhatnak a szakértőkkel a konferencián résztvevők. Meghívó


Időpont: 2012. június 4. (hétfő)
Helyszín: BKIK Székház (I. kerület, Krisztina krt. 99.)


Kiadó üzletek a Tesco Üzletsoron

tesco_extra.jpg

A Tesco üzletláncot bizonyára nem kell bemutatnunk önnek, de engedje meg, hogy néhány percben felvázoljuk, hogy a Tesco üzletsorok miért nyújthatnak remek lehetőségeket az ön számára is!

Áruházainkban - a jól ismert kiskereskedelmi főtevékenységünk mellett – a másik kiemelkedő tevékenységi kör az áruházi kínálatot bővítő Tesco üzletsorok üzemeltetése.

Jelenleg több mint 150 helyszínen, 155 000 m2-t meghaladó területen várja a vevőket a számos igényt kielégítő Tesco Üzletsor. Üzlethelyiségeink száma jelenleg 1700 felett van, és legalább ugyanennyi standdal és mobil pulttal rendelkezünk. Tovább>>>


MagNet Bank

csrpiac_logo.jpg

JELENTHET-E ÜZLETI POTENCIÁLT ÉS PIACI LEHETŐSÉGEKET A FELELŐS VÁLLALATI MŰKÖDÉS?
Manapság igen sűrűn használt fogalommá vált a „valóban felelős vállalat" szókapcsolat. A kisebb és nagyobb vállalatok előszeretettel illetik működésüket ezzel a jelzővel. Ám joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen működés számít valóban felelősnek? Mely alapelvek, intézkedések teszik vállalatunkat valóban felelőssé? Jelenthet-e előnyt vállalatunk számára a felelős működés? Jelenthet-e nagyobb bizalmat és hozhat-e új ügyfeleket? Tovább>>>


3. Kínai Márkák Kiállítása
2012. május 23-25.
CBTC Budapest
Az üzleti életben a fejlődés kulcsa a folyamatos megújulás, az új piacok és források felkutatása.

A kínai gazdaság az elmúlt években ugrásszerű fejlődésnek indult, Kína a lehetőségek hazája lett. A kimagasló gyártási kapacitás mellett mára a termékek színvonala is teljes mértékben megfelel az európai elvárásoknak. Elérkezett az idő, hogy e tőkeerős, tengerentúli piaci tapasztalatokkal rendelkező kínai gyártók termékeiket Európában is bemutassák. Tovább>>>


Nyárváró Pünkösdi Ajánlat a Nyerges Hotelben!  

(2012. május 26-május 28. között) 


3 nap-2 éjszaka, mely a következőket tartalmazza:

-     szállás 2 éjszakára - félpanziós ellátással

- szombaton gyertyafényes vacsora kellemes tangóharmonika zeneszóval- úszómedence, termálfürdő, jacuzzi, szauna, fürdőköpeny, fürdőlepedő használat (nyitvatartási időn belül) - egy alkalommal kényeztető masszázs (felnőtt vendégeink részére) - egy alkalommal 30 perces lovas séta (gyermekek részére) 


Szobáink mindegyike a 2011-es év végén lett felújítva! 


Szolgáltatásaink: Térítés nélküli szolgáltatások:- termálfürdő, jacuzzi, úszómedence, csocsó, léghoki, billiárd, teniszpálya, játszópark, parkolás, WI-FI 

Térítéses szolgáltatások:- masszázs, lovaglás, lovaskocsizás- Megfelelő létszámú érdeklődés esetén borkóstoló az 1000 pincéből álló Strázsahegyi páratlan hangulatú pincefalu egyik pincéjében, igény esetén transzferrel (lovas hintó vagy kisbusz)   


A csomag ára:

Kétágyas szobában       23.800 Ft/fő

Lakosztályban                31.000 Ft/fő


Gyermekeknek a csomag ára, a szülőkkel egy szobában:

4 éves korig ingyenes

4-12 éves kor között 50% kedvezménnyel vehető igénybe

12-18 éves kor között 25% kedvezménnyel vehető igénybe 


Zöldtech hirlevél * 2012.05.09.

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek